Kuukauden vahvimmaksi valittu Maddi Utti: ”Olemme monipuolinen ja vahva joukkue jokaisella pelipaikalla”

Naisten Korisliigassa palkitaan kuukauden vahvimmat pelaajat läpi kauden. Joulukuun vahvimmaksi pelaajaksi nimettiin honkalaisvahvistus Maddi Utti, joka kirjautti keskiarvoikseen 23,3 pistettä, 14,8 levypalloa ja 4,3 koriin johtanutta syöttöä. Utin teholukema neljässä ottelussa oli 32.

23-vuotias Utti valmistui Long Beach State yliopistosta ja siirtyi sieltä Australian kesäsarjaan aloittelemaan ammattilaisuraansa. West Adelaide Bearcatsien riveissä 180-senttinen Utti teki vahvaa työtä 16,3 pisteen, 14,6 levypallon ja 3,3 syötön keskiarvolla ottelua kohden. Finaaleissa laituri palkittiin sarjan MVP:ksi.

Puoli kautta Naisten Korisliigaa takana ja monipuolisuutensa myös Suomessa todistaneen Uttin nimi komeilee koko liigan levypallotilaston kärjessä. Pelaajan arvo korostuu nuoressa joukkueessa paljon muussakin kuin tilastomerkinnöillä mitattuna. Päävalmentaja Niko Nyholm: ”Maddi on positiivinen ja erittäin ahkera pelaaja, joka asettaa esimerkillään riman harjoituksissa päivittäin erittäin korkealle. Nuoresta iästään huolimatta Maddi johtaa joukkuettamme, niin kentällä kuin sen ulkopuolella.”

Istuimme alas Uttin kanssa juttelemaan koripalloilijan urasta sen alkumetreiltä Suomen peliparketeille.

”Ollessani pieni, vanhempani veivät minut kokeilemaan monia urheilulajeja. 6-vuotiaana menin koripalloharjoituksiin, rakastuin siihen heti ja olen pelannut siitä asti” Maddi taustottaa.

”Aloitettuani opiskelun yliopistossa, oli jo selvää että haluan päästä pelaamaan koripalloa ammattilaisena. Kun valmistuin, lähdin oikeastaan suoraan Australiaan ja sieltä matka jatkui tänne.”

Millaiseksi Utti sitten kuvailee Naisten Korisliigaa ja honkalaisjoukkuettaan?

”Naisten Korisliiga on tasokas sarja, jossa pelaa erittäin hyviä pelaajia. Jokaiseen otteluun on tultava valmiina pelaamaan täysillä” Utti kuvailee. ”Olemme monipuolinen ja vahva joukkue jokaisella pelipaikalla. Vahvuuksiamme on nopeus ja joukkuepelaaminen.”

Kysyttäessä naisen vakuuttavista tilastomerkinnöistä, näkyy vastauksessa joukkuepelaajan luonne.

”Suurin osa pelaamisestani on yrittelijäisyyttä ja taistelutahtoa, erityisesti levypallopelaamisessani. Sillä pyrin luomaan joukkueelle etua ja mahdollisuutta päästä transition kautta nopeasti hyökkäykseen.”

Hongan naiset ovat aloittaneet kevätpuolikkaan sarjan kolmantena. Runkosarjaa on jäljellä kahden ottelun verran. Keskiviikkona joukkue matkaa Catzin vieraaksi Lappeenrantaan ja lauantaina vastassa kotona Tapiolassa on niin ikään erinomaista kautta pelaava ja sarjassa toisena majaileva paikallisvastus EBT. Runkosarjan jälkeen Naisten Korisliiga jakautuu ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Honka on varmistanut paikkansa ylemmässä jatkosarjassa.

Seuraava kotipeli pelataan siis Tapiolan urheiluhallilla lauantaina 21.1. klo 17.00, vastassa Espoo Basket Team. Liput otteluun ennakkoon TÄÄLTÄ.

Kuvat: Samira Lee