Kouvottaret kaatui, lauantaina vieraissa vastassa PeKa

Hongan naisten voittokulku jatkuu. Tiistaina Honkahallilla pelatussa naisten Korisliiga-ottelussa kaatui Kouvottaret. Vieraat laittoi hanttiin loppuun asti ja ratkaisu haettiin jatkoajalta. Lauantaina Honka matkustaa Kotkaan PeKa:n vieraaksi.

Kouvottaria vastaan ensimmäinen jakso käynnistyi tasaväkisenä. Haastajan osassa peliin lähtenyt vierasjoukkue pelasi erinomaisesti. Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen taululla 17-17 tasalukemat.

Toisella jaksolla vieraat nosti tahtia ja puolusti aggressiivisesti, kotijoukkue Honka joutui hakemaan heittoja hankalista paikoista ja heitot kolisivat rautoihin toinen toisensa perään. Levypallokamppailuihin oltaisiin tarvittu lisää ytyä, sillä Kouvottaret haki karkumatkansa aikana lähes kaikki puolustuspäänsä levyt. Kotijoukkue jäi jaksolla täysin lähtötelineisiin kun hurmioituneet kouvolalaiset takoivat taululle 14 pistettä, Hongan jäädessä nollille jakson ensimmäisen neljän minuutin aikana. Aikalisän jälkeen peliin saatiin ryhtiä ja osumiakin, mutta toinen neljännes kirjattiin vierailijoille pistein 10-26 ja puoliajalle lähdettiin lukemista 27-43.

Puoliajalta parketille palasi aivan eri peli-ilmeellä varustettu honkalaisjoukkue. Lähes tripla-tuplaan asti tehoillut Wilesia Hardy (24 pistettä, 22 levyä, 4 syöttöä ja 9 riistoa) haki puolustuslevyjä ja heitot löysivät pussiin asti Heta Korpivaaran (18/7/2) ja kahdeksan pistettä tärkeään paikkaan upottaneen Roosa Lehtorannan aloittaessa nousua. Vierasjoukkue ei kuitenkaan ollut valmis luovuttamaan ja viimeisellekin jaksolle lähdettiin vieraiden johdossa 44-53.

Viimeisellä jaksolla Hongan kova prässi oli Kouvottarille myrkkyä ja kentällä nähtiin Hongan alkukaudelta tuttua vahvaa tekemistä. Jakso päättyi tilanteessa 65-65 ja ottelun ratkaisu haettiin viiden minuutin jatkoajalta, jonka aikana vieraat putosivat Hongan kyydistä.

Vieraiden tehokkaimmat: Layne Murphy (21/7/2), Brittany Carter (17/10/4), Whitney Frazier (12/8/3) ja Roosa Frimodig (11/2/2).

Koko syyskauden Hongan naiset on saattanut kotiotteluissa kentälle tyttöjuniorijoukkueet. Tiistaina vuorossa oli reippaan 09-tytöt. Kiitos kaikille saattajille, tammikuussa taas jatketaan!

Vuoden viimeisessä ottelussaan Hongan naiset kohtaa Roosa Lehtorannan kasvattajaseuran Peli-Karhut vieraissa. Lehtoranta odottaa kovaa taistelua erityisesti levypalloista.

”Kouvottaria vastaan näytettiin joukkueena sydäntä ja tahtoa, kun noustiin takaa kovaan voittoon. Peli-Karhuja vastaan pääosissa on pallosta huolehtiminen ja levypallotaistelut, sillä PeKa on levypalloissa sarjan kärkeä.”

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kehuu joukkuettaan taisteluvoitosta.

”Kouvottaret heitti ottelun alussa erinomaisesti ja tuli otteluun meitä paremmin valmistautuneena. Meillä joukkue ei kuitenkaan luovuttanut missään vaiheessa vaan taisteli hienon voiton.”

Lauantain vastuksen PeKa:n Honka on kohdannut kerran kuluvalla kaudella ja silloin Tapiolassa nähtiin tiukka kamppailu joka päättyi honkalaisten neljän pisteen voittoon. Honka nyt sarjan toisena 11 voittoa 12 ottelusta, PeKa kolmantena yhdeksällä voitollaan.

”PeKa on hyvin valmennettu joukkue, jossa on urheilullinen sisäpelaaja ja paljon hyviä heittäjiä siinä ympärillä” Kujansivu kuvailee.

Peli-Karhut – Tapiolan Honka lauantaina 20.12 klo 17.00. Seuraava kotiottelu pelataan Tapiolan urheiluhallilla 7.1 sunnuntaina, jolloin vieraaksi saapuu Forssan Alku.

FootBalancen QuickFit on esimuotoiltu pohjallinen, joka soveltuu niin urheiluun kuin vapaa-aikaan. Pohjallinen tarjoaa mukavuutta ja kevyttä tukea kaikenlaisiin jalkineisiin. Pohjalliset voi ottaa käyttöön sellaisenaan tai muotoilla kätevästi kotona. Lämmitettynä pohjallinen muotoutuu jalan kaarien mukaan. Tapiolan Hongan koripalloseuran nimikkopohjalliset ovat saatavilla vain rajoitetun ajan. Hanki nyt terveyttä ja hyvinvointia pukinkonttiin: 35€ / pari – 2 paria 60€ Honkahallin kahviosta!