Korisperjantai: Tapiolan Honka ja Lahti Basketball iskevät yhteen divarin huippuottelussa

Tapiolan urheiluhallilla tarjoillaan perjantai-iltana koriksen ystäville hienoa viihdettä. Miesten Divari B:n kärkikamppailussa vastakkain ovat sarjakärki, kotijoukkue Tapiolan Honka sekä Hongan kovin haastaja, sarjakakkonen Lahti Basketball. Ottelun lähtökohdat ovat herkulliset ja panosta riittää, sillä sekä runkosarjan voitto että kotietu pudotuspeleihin ovat molempien joukkueiden kiikarissa. Perjantai-illan pelissä tunnelmaa riittää taatusti myös katsomossa.

Perinteikkään koripallokaupungin Lahden ylpeys Lahti Basketball aloitti kauden Hongan kanssa tasatahtiin ja kärsi ensimmäisen tappionsa vasta joukkueiden edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa. Lahden joukkue koostuu Hongan tavoin pitkälti kaupungin omista koriskasvateista tai pitkään Lahdessa pelanneista pelaajista. Joukkueen pelillisen ja henkisen johtajan Vesa Mäkäläisen loukkaantuminen on hidastanut joukkueen tahtia, eikä tätä kirjoitettaessa ole tietoa onko Mäkäläinen kokoonpanossa perjantaina. Sen sijaan Lahden riveissä nähdään varmasti perjantaina joukkueen tuorein vahvistus, jenkkitakamies Deonta Stocks, joka debytoi lahtelaispaidassa joukkueen kaataessa edellisellä kierroksella Ura Basketin selvin lukemin 99-75. Stocksin tehot avausottelussan olivat kunnioitettavat 35 pistettä, 5 levypalloa, 4 syöttöä ja 8 riistoa. Kovasta pelimiehestä on siis kyse.

Mäkäläisen poissaollessa Lahden tehopelaajat ovat olleet takamies Ville Karvonen (10,0 pistettä ja 5,0 levypalloa ottelua kohden), kokenut ja tarkkakätinen laituri Reijo Ojanen (10,4 pistettä) sekä 199-senttinen sentteri Otto Aalto (10,6 / 4,2).

  • Stocks tuo Lahden takakentälle lisää tulivoimaa, 1-1 taitoa ja pelinjohtoa. Mäkäläinen kuuluu pelaajana yhä Suomen kirkkaimpaan kaartiin. Kokemusta joukkueessa edustavat myös Aleksi Alanen, Jimi Koskinen ja Reijo Ojanen, joka on ollut vaarallinen niin kaaren takaa kuin läheltä koria. Lahden joukkueesta löytyykin paljon kykeneviä kolmen pisteen heittäjiä. Edellisessä keskinäisessä ottelussa pystyimme juoksemaan kenttää levypalloista ja stopeista. Tuon ottelun intensiteetti ja vauhti kummankin joukkueen osalta olisivat kelvanneet ylemmillekin sarjatasoille, Hongan päävalmentaja Ville Neva kertoo.

Aikalisä-webHongan peli on rullannut sujuvasti myös alkuvuonna. Viidestä ottelusta saldona yhtä monta voittoa, suurin osa selvin lukemin. Honka on pelannut koko kauden isolla rotaatiolla aktiivista joukkuepuolustusta ja hyökännyt monipuolisesti laajalla rintamalla. Onnistujia on ollut useita, eikä yksittäisten pelaajien nostaminen esiin ole helppoa, tai edes tarpeellista. Honka on Joukkue.

  • Ottelun menestyksen avaimet tällä kertaa ovat meidän kannalta yhteistyössä ja jatkuvassa uudelleensijoittumisessa puolustuspäässä. Lisäksi jonkinlaiseksi tavaramerkiksemme muodostunut neljän takamiehen nopea hyökkäyksemme on avainasemassa. Odotan korkeaa intensiteettiä ja viihdyttävää ottelua, Neva sanoo.

Joukkueiden edellistä kohtaamista Lahdessa oli seuraamassa divarin runkosarjan kaikkien aikojen korkein katsojamäärä, 1034 katsojaa. Lahdesta on perjantaina tulossa Espooseen (useampi?) bussillinen faneja, joten myös kotiyleisöltä odotetaan perjantaina hyvää esitystä, etteivät vierasjoukkueen fanit pääse dominoimaan katsomossa.

Kaikki Tapiolan Hongan jäsenet pääsevät perjantain otteluun sisään ilmaiseksi, joten nyt on erinomainen tilaisuus saapua katsomaan ja kannustamaan Honkaa. Muille kuin Hongan jäsenille liput matsiin kustantavat 5 euroa.

Tapiolan urheiluhallin ovet avataan klo 17:30, ja myös urheiluhallin kahvio sekä Pub Donkki palvelevat tuosta hetkestä alkaen. Tervetuloa paikalle jo hyvissä ajoin valmistautumaan ottelufiilikseen. Huomioithan, että paikalle kannattaa todella saapua hyvissä ajoin, sillä Espoon Blues pelaa oman liigaottelunsa niin ikään klo 18:30 alkaen.