Koripallon European Special Olympics-viikkoa vietettiin Hongassa pelaajavierailuilla

Special Olympics European Basketball -viikkoa vietettiin ajalla 26.11.-4.12.2022. Hongassa Unified-koripalloa on pelattu jo noin kymmenen vuoden ajan. Viikon aikana naisten edustusjoukkueen pelaajat vierailivat Unified-joukkueen treeneissä ja kutsuivat pelaajat korisliigaotteluun.

Unified-koripallossa kehitysvammaiset ja muut erityistä tukea tarvitsevat urheilijat pelaavat samoissa joukkueissa vammattomien Unified-partnereiden kanssa. Unified-koriksessa on kentällä samaan aikaan kolme urheilijaa sekä kaksi partneria. Tapiolan Hongan Unified-porukka toivottaa myös uudet innokkaat mukaan jengiin tai katsomoihin kannustamaan!

Kaikkiaan kaudella 2022–23 kilpailutoimintaan osallistuu Hongan lisäksi 10 seuraa ja kaikkiaan 18 joukkuetta, jotka ovat jaettu neljään eri sarjaan. Joukkueiden kausi huipentuu keväällä Kisakalliossa pelattavaan lopputurnaukseen.

Unified-koripalloilijat saapuivat Special Olympics-viikolla kutsuvieraina Hongan naisten kotiotteluun Kouvottaria vastaan ja järjestivät naisten pelaajille hienon kunniakujan kentälle saapumiseen.

Kuva: Samira Lee
Naisten edustusjoukkueen pelaajat vierailulla Unified-joukkueen treeneissä.

Hongan Unified joukkueessa pelaa kaikkiaan 19 pelaajaa, joista 13 on eri-ikäisiä kehitysvammaisia tai erityistä tukea tarvitsevia urheilijoita ja kuusi partneria. Joukkueessa pelaa niin kokeneita konkareita kuin tuoreempia tulokkaita. Koko porukka treenaa yhdessä kahdesti viikossa ja tällä kaudella pelejä pelataan 1. ja 3.divarissa. Joukkueen päävalmentajana toimii Panu Pedersen.

Partnerin tehtävä Unified-koriksessa on rakentaa peliä ja luoda tilanteita. Partnerin roolissa korostuu erityisesti eri pelaajien tason huomioiminen.

”Meidän tehtävänä on antaa hyviä syöttöjä ja luoda tilanteita, joissa urheilijat pääsevät loistamaan.” kertoo 4.kautta Hongan Unified-koriksessa mukana ollut partneripelaaja Veera Sääski.

”Unified koriksessa parasta on se aitous, mitä kentällä parhaillaan nähdään. Koreja tuuletetaan ja riemuitaan. Meillä on mainio porukka kasassa Hongassa!”

Reetta Sääski on uusia tulokkaita partneripelaajien joukossa: ”Minulla on käynnissä nyt ensimmäinen kausi Unifiedissa ja on ollut mahtavaa olla mukana joukkueessa. Treeneihin on aina ihana mennä, kun siellä pääsee yhdessä harjoittelemaan innokkaan porukan kanssa. Partnerina pelaaminen on ollut todella palkitsevaa ja odotankin jo innolla omia ensimmäisiä pelejä joukkueen kanssa. Kaikki uudet pelaajat ovat aina tervetulleita meille mukaan kokeilemaan!”