Komea kausi 2018-19 paketoitiin päättäjäisissä

Tapiolan Hongan 62.toimintavuosi paketoitiin kauden 2018-19 päättäjäisissä. Ansioituneita honkalaisjunioreita, valmentajia ja toimihenkilöitä palkittiin perinteisin menoin. Alla kaikki juhlissa palkitut.

Hongan naisten korisliigajoukkueen taistelu loukkaantumisten värittämällä kaudella riitti puolivälieriin saakka. Miesten kehitysjoukkue voitti I-divisioona B:n runkosarjan, mutta joutui taipumaan siipirikkoisena divarifinaaleissa. Hopeaan päättynyt kausi oli kuitenkin erinomainen voimannäyttö. Naisten, tai tarkemmin nuorten honkalaiskasvattien, kehitysjoukkue pelasi erinomaisen kauden naisten I-divisioonassa ja juhli divarimestaruutta. Erityisen upean kaudesta tekikin kaikissa aikuisten sarjoissa esiinmarssineet honkalaisnuoret.

Nuorten SM-sarjoissa Honka-joukkueita nähtiin ennätysmäiset 10 kappaletta. Mitalisijoille joukkueista nousi upeat kahdeksan joukkuetta. Jokainen joukkue sekä valmentajat kukitettiin päättäjäisissä.

Nuorten SM-sarjajoukkueita valmentaneet honkalaiskoutsit.

Unified-ryhmämme osallistui hyvällä menestyksellä neljällä joukkueella Special Olympics -sarjoihin ja saavutti eri sarjoissa kulta-, hopea- ja pronssimitalin. Pyörätuolikoriksen nuori joukkue osallistui toista kertaa SM-sarjaan – tuloksena 4. sija.

Honkahallilla kausi sujui perinteisesti – on vietetty vauhdikkaita viikonloppuja: aluefinaalit, mikro- ja supermikroriehat, 3×3-turnaus sekä super-suosittu Tallink-turnaus, joka täyttyi tänä vuonna jälleen ennätysajassa. Neljässä minuutissa mukaan ilmoittautui huimat 300 joukkuetta ja puolessa tunnissa jo yli 400.

Ensi kesän haaste ja kunnia seuralle on senioreiden MM-kisat, jotka Honka järjestää Espoon kaupungin kanssa. Seniorijoukkueita on tällä hetkellä ilmoittautunut 264 joukkuetta.

PÄÄTTÄJÄISISSÄ PALKITTIIN: 

Vuoden moppaajat
FELIX, NIKLAS, LEIMU JA ROBIN, 08-poikien joukkueesta.

Nämä reippaat ja aktiiviset pojat olivat jo lähes vakiokalustoa miesten peleissä. Kaverit olivat valppaina sekä kaatumisten, että kolmosten kohdalla. Kenttä pysyi siistinä ja makulakua lensi katsomoon. Miesten- ja naisten edustusjoukkueilta ISO kiitos pojille ja kaikille muillekin moppivuoroissa työskennelleille junioreille!

Vuoden rahastonhoitaja
RITVA KARLING

Ritva on hoitanut kahden ikäluokan (19- ja 17-vuotiaat pojat) raha-asioita tarkasti, asiallisesti ja itsestään numeroa tekemättä. Toimiston antamat ohjeet on luettu ja kaikki toiminut läpi kauden juuri niin kuin on pitänytkin.

Vuoden joukkueenjohtaja
KARI JÄRVINEN

Karin omistautumisesta ja pyyteettömästä asenteesta johtuen valmentajat ovat saaneet valmentaa, pojat pelata ja vanhemmat olla vanhempia. Huolelliset ja hyvät ohjeet tilanteessa kuin tilanteessa ovat luoneet turvallisuutta toimia. Aina on tiedetty, missä pitää olla ja kuka vastaa mistäkin. Kari on hoitanut juoksevat asiat, tiedottamisen, treeni- ja pelijärjestelyt sekä tehnyt huiman määrän vieraspelimatkoja jojon, autonkuljettajan, matkanjärjestäjän ja muonittajan ominaisuudessa. Vuoden jojolta on löytynyt aikaa kuuntelemiseen ja hän on ollut tasapuolinen ja oikeudenmukainen.

Järvinen on toiminut 02-ikäluokan jojona jo vuosia ja tällä kaudella vuoden jojon kelkassa on ollut 16- ja 17-vuotiaiden poikien joukkueet.

Seura haluaa kiittää lämpimästi jokaista joukkueenjohtajaa ja rahastonhoitajaa työstä juniorijoukkueiden eteen kauden aikana! 

KAUDEN PELAAJAT IKÄLUOKITTAIN: 

Kaikki päättäjäisissä palkitut kauden pelaajat.Tänä vuonna vuoden juniorivalmentajana palkittu Fiia on nuoresta iästään huolimatta todella aktiivisesti mukana seuran toiminnassa. Kahden juniorijoukkueen valmennuksen lisäksi hän on ahkerasti mukana Unified-toiminnassa

Leirivalmentajana ja seuran pienimpien junioreiden pelinohjaajana hän on myös lähes korvaamaton. Mikä hienointa, hän on aina mukana positiivisella, ennakkoluulottomalla ja iloisella asenteella ja aina valmis venymään, jos apua tarvitaan.

Aapo on tehnyt rauhallista ja määrätietoista työtä itsensä ja pelaajien, mutta myös koko seuran toiminnan kehittämiseksi. Hän on luonut joukkueeseensa rennon ilmapiirin, jossa asioita tehdään tosissaan, mutta ei liian totisesti.

Pelillisesti hän on luonut joukkueelle selkeät raamit, joiden sisällä pelaajilla on vapaus ja vastuu tehdä omia valintoja. Tulokset ovat olleet monella tapaa erittäin hienoja. Tällä kaudella joukkueiden saavutuksina miesten I divisioonan runkosarjan voitto ja finaalipaikka sekä alle 19-vuotiaiden poikien SM-pronssi.

Sepon Pytty on ensimmäisen kerran luovutettu Hongan vuoden junioripelaajalle vuonna 2004, jolloin Pytyn sai Jari Vanttaja. Tämän jälkeen Hongan junioripelaajina on palkitut Petteri Koponen, Kia Ignatius, Anselmi Vanjoki, Skomantas Pocius, Villematti Kopio, Anni Mäkitalo, jälleen Villematti Kopio, Evita Iiskola, Jussi Laurila, Okko Järvi, Kia Vaalavirta,, Lasse Gummerus, jälleen Kia Vaalavirta ja viime vuonna Aino Airaksinen. Mahtava nimilista!

Koripallo herättää parhaimmillaan suuria tunteita ja kauden 2018-19 pelaaja, Alvar Peltoniemi jättääkin harvoin ketään pelikentällä kylmäksi. Silloin tällöin räiskyy yli ja valmentajien hiukset vähenevät, mutta kilpailuvietti on nostanut hänet pelaamaan uudella tasolla. Atleettisuus, kyky viimeistellä ja oivaltavat syötöt tarjoavat katsojille viihdettä. Hän syttyy kilpailusta, ei haittaa vaikka vastassa olisi tämän palkinnon edellisiä saajia tai meritoituneita aikuispelaajia, haaste sytyttää. Tuo kipinä on nostanut hänet U19 joukkueen johtavaksi pelaajaksi ja aikuisten sarjoissa merkittävään rooliin.

Alvar Peltoniemi ja Sepon Pytyn luovuttanut, Seppo Kuuselan pojanpoika Teemu Kuusela.

SUURI KIITOS kaikille menneestä kaudesta ja iloa niin kesälaitumille kuin kesätreeneihinkin!