Kolmelle honkalaiskasvatille sopimukset naisten Korisliiga-joukkueeseen

Kia Vaalavirta, Pipsa Kahlos ja Jemina Airaksinen pelaavat Tapiolan Hongan naisten liigajoukkueessa alkavalla kaudella. Pre-season on käynnissä ja joukkue harjoittelee päävalmentaja Kimmo Kujansivun johdolla aktiivisesti. Naisten Korisliiga käynnistyy lokakuussa.

WU18 maajoukkueen kanssa kiireisen koripallokesän viettäneelle Kia Vaalavirralle alkava kausi on kolmas naisten Korisliigassa. Viimeisimmällä kaudella nainen raivasi itselleen paikan Espoo Unitedin pelaavassa kokoonpanossa. Ahkera puolustuspään pelaaja ja ennakkoluulottomista ajoistaan tunnettu takamies, on kiireisen maajoukkuekesänkin jälkeen aloittamassa uutta kautta täynnä intoa. 18-vuotias Vaalavirta kertoo haastattelussa menneistä kuukausista ja alkavasta kaudesta kasvattajaseuran paidassa.

  • Ensimmäinen maajoukkueleiritys oli toukokuun lopulla ja kesäkuussa aloitettiin valmistautuminen otteluihin. Ensimmäinen tavoite oli asetettu PM-kisoihin, jonka mestaruuden saavutimme kesäkuun lopulla. Kesän edetessä pelasimme valmistavia maaotteluita Virossa, sekä kohtasimme voitokkaasti Kisakalliossa kahdesti sekä Venäjän, että Espanjan U18-maajoukkueet.Maajoukkuekauden suurin tavoite oli kuitenkin nuorten B-divisioonan EM-kisoissa, Dublinissa Irlannissa, elokuun alussa. Sijoituimme kisoissa sijalle 10. Vaikka emme saavuttaneetkaan tavoitettamme kisoissa, saatiin kesän aikana pelata useita kovia pelejä, joista sai arvokasta kokemusta. Kesä antoi paljon lisäpotkua omaan harjoitteluun ja kasvatti nälkää alkavaan kauteen.

    Nyt on päästy jo harjoittelemaan hyvällä rytmillä kotiin Tapiolaan ja on ehdottomasti siistiä pukea Hongan paita jälleen päälle. Odotan suurella innolla kauden alkua!

Pipsa Kahloksen epäonnisen viime kauden 2016-17 piti olla ensimmäinen näytönpaikka liigatasolla. Kausi päättyi kuitenkin alaraajavammaan ennen kuin pääsi kunnolla vauhtiin, mutta nyt nuori nainen on kuntouttanut itseään aktiivisesti valmiiksi haastamaan itsensä ja vastustajat parketilla.

  • Pelikunnon saaminen takaisin pitkän tauon jälkeen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Olen kuntouttanut itseäni koko kesän, jotta olen valmis palaamaan kentälle heti kauden alkaessa. Loukkaantuminen tuo aikaisempaakin isomman arvostuksen omaa terveyttä kohtaan ja kasvattaa suuren halun palata kentälle entistäkin vahvempana, täyspainoisena osana joukkuetta. En malta odottaa kauden alkua!Suurin henkilökohtainen tavoite kaudelle on kehittyä mahdollisimman paljon. Haluan päästä nauttimaan jokaisesta hetkestä tehdessäni työtä oman joukkueeni eteen.

Jemina Airaksiselle alkava kausi on toinen naisten Korisliiga-joukkueen pelaajaringissä. Nuori sentteri pelasi menneellä kaudella suurimmat minuutit kovatasoisessa naisten 1.divisioonajoukkueessa.

  • Odotan tulevaa kautta innolla ja on mukavaa päästä pukemaan jälleen tuttua valkoista ja vihreää päälle. Tavoittelen tietysti mahdollisimman omaa kehitystä ja pyrin auttamaan joukkuetta panoksellani mahdollisimman paljon.

Naisten Korisliigan kotiottelut pelataan Tapiolan urheiluhallilla. Joukkueelle etsitään aktiivisesti yhteistyökumppaneita. Ota meihin rohkeasti yhteyttä, kerromme mieluusti mitä kaikkea kumppanuus naisten edustusjoukkueen kanssa voi olla.

Lisätiedot naisten joukkueesta ja yhteistyösopimukset:
Sonja Herrala
Yhteisömanageri
Tapiolan Honka
sonja.herrala@tapiolanhonka.fi
045-1751475

Kuva: Mikko Rajala