Miesten kehitysjoukkue täydentyy nuorilla lupauksilla

Tapiolan Hongan miesten divari B:ssä pelaava kehitysjoukkue vahvistuu Akseli Hartikaisella sekä nuorilla kehityspelaajilla. Miesten kehitysjoukkue lähtee päävalmentaja Aapo Heinosen luotsaamana alkavaan kauteen täynnä taitoa ja nuorta energiaa. 

Akseli Hartikaisen pelaajanura jatkuu Hongassa. Viimeiset kaksi vuotta Espoo Unitedin ryhmässä mukana ollut Hartikainen nähdään ensi kaudella Hongan pelipaidassa. 22-vuotias Lappeenrannasta lähtöisin oleva laituri oli mukana Korisliiga-joukkueessa kauden 2017-18 syyskauden, kunnes lähti Italiaan opiskelijavaihtoon kevätkauden ajaksi.

Aapo Heinonen on mielissään Akselin paluusta Honkapaitaan. ” Akse on äärimmäisen kova kaveri puolustamaan lähes minkätahansa paikan pelaajia ja hän tuleekin aiheuttamaan vastustajille monta ikävää hetkeä”.

Hartikaisen kesä on sujunut mukavasti ja treenaamisessa ollaan Aksen mielestä hyvässä vauhdissa.

”Odotan alkavaa kautta mielenkiinnolla. Tavoitteeksi voisi mainita, että kauteen mahtuisi paljon enemmän kivoja, kuin ei-kivoja hetkiä” Hartikainen kommentoi paljastamatta liikoja. Hartikainen haluaakin painottaa omassa pelaamisessaan tekemistä, joka johtaa yhteiseen hyvään, korin tekemiseen ja josta tulee hyvä mieli. Lappeenrantalainen on kotiutunut Espooseen ja kiteyttääkin, että parasta Hongassa on ”Honkaperhe” toivottaen samalla kaikki perheenjäsenet seuraamaan miesten pelejä!

Nuorten pelaajien esiinmarssi

Hongan miesten edustusjoukkueeseen on kesäharjoittelun myötä valittu myös nuoria Hongan kasvatteja, jotka tulevat kauden aikana pelaamaan sekä miesten 1DB-sarjassa että miesten 2.divisioonassa. Elmo Pekonen ja Reko Penttilä ovat vuonna 99-syntyneitä Hongan junioriputken kasvatteja, jotka nyt junnuvuosien jälkeen jatkavat korisuraansa Hongan miesten joukkueessa. Molemmat ovat erinomaisia harjoittelijoita, jotka haluavat tehdä töitä kehittyäkseen.

Reko Penttilällä on tausta jalkapallon puolelta ja hän siirtyi pelaamaan täysipainoisesti koripalloa vasta A-juniori-iässä. Valmentaja Aapo Heinosen mukaan Reko on malliesimerkki siitä kuinka liikunnallinen pelaaja voi vaihtaa lajia myöhemmällä iällä ja kovalla työnteolla päästä pitkälle.

Elmo Pekonen on noussut vuosi vuodelta isompaan rooliin Hongan 19 -vuotiaissa pojissa ja viime kaudella hän vakiinnutti paikkansa Espoo Unitedin miesten korisliigan harjoitusryhmässä. Elmo ei kaihda kovia tilanteita ja viime kauden aikana hän otti isoja harppauksia päästessään miesten harjoituksissa pelaamaan Unitedin kokeneiden liigajyrien kanssa. Alkavalla kaudella Elmo suorittaa asepalvelustaan Upinniemen varuskunnassa, mutta hänen työntekoasenteensa tuntien valmentaja Heinonen uskoo Elmon tuovan Hongan miesten joukkueeseen ja 2.divarijoukkueeseen hyvää energiaa. Hänen puolustuspelaamisellaan on iso rooli joukkueidemme pelissä, kertoo Heinonen.

Hongan 19 -vuotiaiden poikien joukkueessa on monta erinomaisen potentiaalin omaavaa pelaajaa, jotka tulevat kauden aikana esiintymään molemmissa miesten joukkueissa juniorisarjojen lisäksi. Aapo Heinonen kehottaa katsojia painamaan mieleensä muun muassa 17-vuotiaan Alvar Peltoniemen, joka on kesän harjoitusjaksolla ennakkoluulottomasti haastanut kaikki Hongan kesäharjoituksiin osallistuneet liiga- tai yliopistopelaajat.

”Alvar on vielä raakile, mikä näkyy välillä tuskastumisina, mutta hänellä on kaikki mahdollisuudet harjoittelun kautta nousta maan korkeimmalle huipulle. Viime kausi Hongan 19-vuotiaiden kakkosjoukkueessa antoi Peltoniemelle mahdollisuuden olla isossa roolissa ja kantaa vastuuta. Vastuunkanto näkyy nyt ja odotan häneltä tällä kaudella läpimurtoa miesten peleissä”, summaa Heinonen.

Peltoniemen lisäksi Heinonen näkee toisen 17-vuotiaan, Tommi Wuorenjuuren kehittyneen hurjaa vauhtia. ”Tommi on yksi potentiaalisimmista 1 paikan pelaajista, joita olen koskaan valmentanut. Hänellä on erinomainen kyky nähdä ja lukea peliä. Viime kaudella asetimme Tommin kanssa tavoitteeksi kehittyä nimenomaan pelinjohtajana. Hänen vastuullaan on asettaa konkarit ja nuoret tulokkaat samaan pelikonseptiin. Se ei ole nuorelle pelaajalle helppo tehtävä, mutta uskon, että Tommi selviää siitä hyvin ja nousee myös hätyyttelemään isoveljensä Villen peliminuutteja miesten 1.divarissa”, myhäilee Heinonen!

Hongan junioriputkessa on tällä hetkellä kova pöhinä ja nuoria U19- ja U17 -vuotiaita pelaajia ajetaan tällä kaudella sisään miesten peleihin sekä 1. divarissa että 2.divarissa. Tuekseen tulevaisuuden tähdet saavat kokeneita pelaajia, jotka omalla tekemisellään ja vaatimustasollaan auttavat nuoria eteenpäin.

”Nyt on hyvä hetki antaa junioreille mahdollisuus ja pistää kaikki paukut heidän kehittämiseensä urheilijoina. Pyrimme luomaan ympäristön, jossa urheilijan on hyvä olla ja jonka varaan voi rakentaa pohjan myöhempien vuosien sarjanousuille ja korisliigalle sitten tulevaisuudessa”, summaa Heinonen.

Hongan miesten 1DB kausi starttaa Karkkilassa 7.10. Ensimmäinen kotiottelu pelataan Tapiolan urheiluhallilla sunnuntaina 14.10 klo 16.00, jolloin vieraaksi saapuu PeU-Basket. 

Kausikortilla pääset seuraamaan kaikki Hongan naisten ja miesten runkosarjan ottelut ja tuet samalla kasvattajaseura Tapiolan Hongan junioripolkua pienistä mikroista aina aikuisten huippusarjoihin saakka.