Kokenut ja monipuolinen Tyson-Thomas vahvistaa Hongan naisten joukkuetta

Carmen Tyson-Thomas on Hongan naisten toinen amerikkalaisvahvistus. 2-4 pelipaikoilla viihtyvä Tyson-Thomas tuo joukkueeseen paitsi johtajuutta, myös lupauksen kovista levypallokamppailuista.

Hongan naisten vahvuuteen saadaa rutkasti lisää kokemusta Tyson-Thomasin vetäessä alkavalla kaudella päälleen vihreän pelipaidan. Monipuolisuuden ilmentymänä tunnettu pelaaja on lähtöisin Syracusen yliopistosta ja kerännyt pelikokemusta muun muassa Sloveniasta, Islannista sekä viimeisimpänä Australiasta jossa tilastoriviltä löytyy 27,6 pisteen, 12,3 levypallon ja 3,5 syötön keskiarvo.

Päävalmentaja Niko Nyholm kommentoi uusinta honkalaista näin:
”Nuori joukkue tarvitsee rinnalleen kokemusta ja johtajuutta, niitä molempia Carmen meille tuo. Toiveissa on että vahvalla levypallo-osaamisella varustettu monipuolinen pelaaja tulee tuottamaan hankalia match uppeja vastustajille ja sehän sopii meille.”

Tyson-Thomas elää ja hengittää koripalloa niin pelikentällä kuin monissa muissa projekteissa eikä hiljaista hetkeä tule kun innostunut pelaaja pääsee puhumaan lempiaiheestaan.

”Minulle koripallo on antanut paljon mahdollisuuksia. Olen pelannut ja matkustanut yli 20 maassa ja voisi melkein sanoa että jokaisesta olen lähtenyt mitalin ja MVP-palkinnon kanssa, sekä osana uutta koripalloperhettä. Jos pelaajauraltani pitää mainita yksi kohokohta, se kirsikka kakun päältä, on se voittokolmosen heittäminen edustaessani Mosambikia FIBA:n Africa Cupissa 30 000 fanin huutaessa.”

”Koripallossa minulle tärkeintä on kuitenkin perhe jonka olen lajin kautta saanut. Minulle koripallo on avain nuorten auttamiseen. Viimeiset kolme vuotta olen viettänyt Australiassa, jossa pelaamisen ohessa olen toiminut erityisopettajana ja mentorina Hoops 4 Life-ohjelmassani, jonka kautta olen päässyt auttamaan monenlaisten ongelmien kanssa painivia nuoria käyttäen koripalloa yhteisenä kielenä.” ”Nyt olen todella innoissani liittyessäni Hongan joukkueeseen eivätkä tavoitteeni joukkueen kanssa ole yhtään matalemmalla, kuin että tällä kaudella taistellaan mestaruudesta. Tuon joukkueeseen levypallopelaajan, jollaista ei ole aiemmin nähty ja johtajan joka johtaa kovan työn, rakkauden sekä ymmärryksen kautta unohtamatta hauskanpitoa! Koripallo ei ole mitään jollei kentällä ole hauskaa ja olen se pelaaja joka hymyilee aina, tekee pisteitä sekä taistelee jokaisesta levypallosta.”

”Hope you´re ready for a kick ass season!” Tyson-Thomas päättää energiaa puhkuen.

Hongan naisten kausi käynnistyy kotiottelulla lauantaina 2.10. jolloin vieraaksi Tapiolaan saapuu Catz Lappeenranta.