Kiitosta keränneet seniorikoripallon MM-kisat takana – Honka otti ison askeleen eteenpäin ammattimaisena tapahtumajärjestäjänä

Seniorikoripallon MM-kisat 2019 (Espoo FIMBA World Championships) keräsi Espooseen yli 4000 vierasta ympäri maailman. Kisoissa oli edustettuna yli 40 maata ja 233 joukkuetta. Tapiolan Honka toteutti kisat yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa.

Kahden vuoden suunnittelun vaatinut ja puolitoista viikkoa kestänyt kisarupeama oli paitsi menestyksekäs, myös suuri ponnistus ja voimannäyte koripallon junioriseuralta. Tapahtumaa ei oltaisi voitu toteuttaa ilman koripalloyhteisön, Espoon kaupungin sekä yrityskumppaneiden tukea. Tapahtumassa työskenteli kisaorganisaation työntekijöiden lisäksi yli 150 vapaaehtoista ja kesätyöntekijää, jotka toimivat erilaisissa tehtävissä kisavieraiden opastajina, toimitsijoina otteluissa, rakennus-, roudaus- ja purku tehtävissä sekä paljossa muussa. Sinisistä työntekijäpaidoistaan tutuksi tulleet vapaaehtoiset ja kesätyöntekijät saivat kisavierailta paljon positiivista palautetta. Suurimmat kehut vastaanotettiin hymyilevästä asiakaspalvelusta ja auttavaisesta asenteesta. Kansainväliset kisavieraat kokivat, että kaikissa kysymyksissä ja ongelmatilanteissa sai apua, myös ajoittain eteen nousseesta kielimuurista huolimatta.

Sinisissä STAFF-paidoissa nähtiin mm. Omnian restonomiopiskelijoita, jotka tähtäävät tapahtumatuotantoon tulevaisuudessa. Kuvassa: Rosa, Sanni ja Roope

”Koko kisaorganisaation puolesta haluan esittää lämpimät kiitokset kaikille vapaaehtoisille, jotka antoivat korvaamattoman panoksensa tapahtumalle keskellä kesäloma-aikaa. Kiitämme myös meidän reippaita ja nuoria kesätyöntekijöitä, joista monelle nämä kisat olivat ensimmäinen kokemus työelämästä. Haluamme esittää myös suuret kiitokset Espoon kaupungin suuntaan ja sen liikuntatoimen henkilöstölle kaikesta avusta ennen tapahtumaa sekä sen aikana. Erityiskiitos menee Tapiolan Hongan Mika Nummiselle, joka toimi kisojen pääsihteerinä. Mika on tehnyt kaksi vuotta vapaaehtoistyötä kisojen eteen ja hänen tekemänsä työn arvo on mittaamaton. Tapiolan Hongan toiminnanjohtaja Anne Eklund kommentoi.

”Kansainvälisessä tapahtumassa, jossa on mukana myös toisesta kulttuurista saapuva katto-organisaatio, kohdataan monenlaisia tilanteita ja haasteita, joita ratkotaan matkan varrella. Olen äärimmäisen kiitollinen koko meidän yhteisölle yhteen hiileen puhaltamisesta ja valmiudesta joustaa vaativissakin olosuhteissa” Eklund jatkaa.

Espoo FIMBA 2019 kisat olivat Tapiolan Hongalle suurin koskaan tuotettu tapahtuma. Vuosittain järjestettävä Tallink Tournament menee ohi joukkueiden sekä kisavieraiden määrässä, mutta MM-kisojen kesto ja vaatimustaso nostivat seuran tapahtumatuotannon osaamisen aiempaa korkeammalle tasolle. Kansainväliseltä Seniorikoripalloilijoiden liitolta (FIMBA) irtosi kehuja järjestelyistä, erityisesti avajaiskulkuetta ja Metro Areenalla järjestettyjä juhlallisuuksia kiiteltiin. Voit katsoa avajaishuumaa suoratoistopalvelu SolidSportin tallenteista täällä. 

Sveitsin joukkueet saapuivat avajaisiin paukkuserpentiinien lennellessä torvimusiikin tahtiin. Kuva: Ville Vuorinen

Otteluita pelattiin 16 eri pelipaikalla ja Honkahalli toimi tapahtuman sykkivänä keskuksena. Kotihallille oli sijoitettu kisatoimisto, Visit Espoon -matkailuneuvonta, sekä infopiste. Otteluita pelattiin kaikille kolmella Honkahallin kentällä non-stop koko puolentoista viikon ajan. Honkahallin kahvio sekä hallin edustalle rakennettu aurinkoterassi palvelivat vieraita aamusta iltaan läpi tapahtuman. Terassin oheisohjelma viihdytti kisaturisteja ja joukkueita. Kisojen virallista juhlailtaa ”Social Partya” varten kotihalli muunnettiin kahden kentän kokoiseksi juhlatilaksi pöytineen, tanssilattioineen, valoineen ja lavoineen. Viimeistään nyt Honkahallia voi tituleerata monien mahdollisuuksien halliksi.

Social Party juhlittiin Honkahallilla ja sen ympäristössä. Kuva: Sari Katainen

Vielä kerran, KIITOS jokaiselle kisojen työntekijälle, kisavieraalle ja yhteistyökumppanille!

Espoo FIMBA 2019 yrityskumppanimme olivat:

Ballzy
Budget autovuokraamo
Delicatessen
Espoo Line
Espoo Metro Areena
Esport Arena
Fafa’s Urheilupuisto
Fat Lizard Brewing Company
Forenom
Grano Diesel
Hanasaaren Kulttuurikeskus
HSL
HSY
Kajon taksipalvelu
Kämp Collection / GLO Hotels
Luontokeskus Haltia
Olarin Voimistelijat
Pihlajalinna
PlusAb
Ravintola Fat Lizard
Ravintola Kylä
SOKOTEL
SolidSport Finland
Sporttibaari 3-0 Urheilupuisto
TallinkSilja

Pelikentillä nähtiin räiskyviä tunteita, onnen ja pettymyksen hetkiä, kovaa kamppailua ja hyvää urheiluhenkeä. Sarjoja kisoissa oli 30-vuotiaista yli 80-vuotiaisiin. Kuva: Ville Vuorinen