Kia Vaalavirran tulokaskausi NCAA:ssa päätöksessä – Carolina Rahkosella edessä seniorivuosi

Honkalaiskasvattien Kia Vaalavirran ja Carolina Rahkosen kaudet USA:n yliopistosarja NCAA:ssa päättyivät konferenssiturnauksien pudotuspeleihin. Vaalavirralle kausi oli tulokaskausi, kun taas Rahkosella edessä on viimeinen eli seniorikausi yliopistossa.

Kia Vaalavirta lähti kauden 2017-18 päätteksi toteuttamaan unelmiaan rapakon taakse. Yliopistoksi valikoitui University of San Francisco. Nyt tulokaskausi ”Donseissa” on saatu päätökseen.

”Meidän kausi päättyi reilu viikko sitten West Coast konferenssin pudotuspeliturnauksen toiseen otteluun. Turnaus toimii siten, että jokaisen ottelun voittaja säilyy turnauksessa, hävinnyt lähtee suoraan kotimatkalle. Ensimmäinen ottelu Portlandia vastaan oli meille voitokas, mutta seuraavana päivänä kärsittiin tappio Loyola Marymountille ja kausi päättyi sitten siihen” Vaalavirta kertaa.

”Tuloksia katsottaessa, joukkueen kausi ei sujunut kuten oltaisiin toivottu, mutta kauden aikana on silti opittu paljon uutta ja mahtavia kokemuksia on kertynyt lukuisia. Meillä on suhteellisen nuori joukkue kasassa, joten olen jo innoissani odottamassa harjoittelun aloittamista ensi kautta varten.”

”Tsemppiä kaikille honkalaisjoukkueille kauden parhaisiin peleihin!” Kia toivottaa.

Carolina Rahkonen on ameriikan mailla jo kokenut konkari. Seuraava kausi on Rahkoselle viimeinen vuosi yliopistossa eli seniorivuosi. Rahkosen yliopisto on University of Wisconsin-Parkside ja joukkue Parkside Rangers. Kausi päättyi tänä vuonna konferenssiturnauksen ensimmäiseen kierrokseen.

”Tälle vuodelle saimme uuden valmentajan ja koko kausi on mennyt enemmän tai vähemmän opetellessa täysin uutta pelisysteemiä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä” Rahkonen avaa.

”Tavoitteemme kauteen oli pelata täysi 40 minuuttia ”Parkside”-koripalloa jokaisessa ottelussa ja niissä otteluissa joissa onnistuttiin tässä tavoitteessa tai päästiin sitä lähelle, pystyimme pelaamaan voitoista. Joukkueemme kemia kentällä on ollut tänä vuonna parasta ikinä. Olemme olleet itsevarmoja ja luottaneet toisiimme. Auttaa paljon kun oma joukkue tuntuu toiselta perheeltä, silloin kun on näin kaukana kotoa.”

”Pääsimme tänä vuonna konferenssiturnaukseen asti, mutta hävisimme heti ensimmäisessä ottelussa Ashlandille, joka lopulta voitti turnauksen.” Rahkonen jatkaa.

”Henkilökohtaisella tasolla kausi oli menestyksekäs. Heittoprosenttini oli kaaren takaa 43% ja 52% kaikkineen. Pistekeskiarvo ottelua kohden 12. Sain kunnian tulla valituksi konferenssin ykköstiimiin. Ensi vuosi tulee olemaan viimeiseni ja näin ollen luvassa on johtajan roolia joukkueen vanhimpana.”

”Nähdään pian honkalaiset ja nauttikaa pudotuspeleistä täysillä. Kevät on koripalloilijan parasta aikaa!” Rahkonen päättää.

Tällä hetkellä yliopistoissa pelaavia honkalaiskasvatteja tai Hongasta  jenkkeihin lähteneitä ovat:

  • Armi Anttila (Eckerd College)
  • Lasse Gummerus (Sheridan College)
  • Erika Kankfelt (University of Portland)
  • Elina Koskimies (American University)
  • Vera Lauhaluoma (Golden-Beacon College)
  • Ronja Orpo (University of Northwestern Ohio)
  • Sara Rokkanen (Univercity of Toledo)
  • Reetta Sääski (Golden-Beacon College)
  • Henri Ventoniemi (Univercity of West Florida)
  • Eetu Villa (Carroll College, HBA 17-18)