Kauden päättäjäiset 2016-17

Tapiolan Hongan 60. toimintavuosi on finaalissa ja päättäjäisissä muistettiin kauden aikana ansioituneita henkilöitä ja fiilisteltiin kulunutta kautta.

Summahallilla kausi sujui varsin perinteisesti ja ilta- sekä viikonloppukäyttö oli vilkasta. Perinteiset turnaukset – aluefinaalit, mikro- ja supermikroriehat, 3×3-turnaus sekä  super-suosittu Tallink-turnaus pelattiin kuluneellakin kaudella ja uusia turnauksia pukkaa taas touko- ja elokuun lopussa. Uutena toimintamuotona käynnistimme kouluvuoden alussa hallille lisävipinää tuoneen Pikkusudet -iltapäiväkerhon, joka jatkuu myös ensi lukuvuonna.

Tapiolan Hongan 60-vuotista taipaletta juhlistettiin Talvijuhlan yhteydessä näyttävästi.

Seuran vuosijuhlan kunniaksi Tapiolan Hongan hallitus päätti perustaa Hall of Fame -kunniagallerian. Juhlavuoden kunniaksi uudistimme myös Nuori Suomi –sinetin. Sinetti on Valo-urheilujärjestön ja urheilun lajiliittojen suomalaisille urheiluseuroille myöntämä tunnustus laadukkaasta nuorisotyöstä.

Espoo United

Viime kauden lopussa uuden urheilun katto-organisaation Espoo Unitedin alle siirtyneiden edustus-joukkueidemme menestys oli huikea. Naisten edustusjoukkue venyi valmentajansa Kimmo Kujansivun johdolla kevään korisliigan välieristä finaaliin ja SM-hopealle. Miesten divisioona A:n joukkue lähti kauteen valmentajien Ville Nevan ja Aapo Heinosen luotsaamana tavoitteena nousu Korisliigaan ja saavutti ensimmäisenä kautenaan sen, mitä lähdettiin hakemaankin – paikan Korisliigaan kaudeksi 2017–2018.

Koripallon eritysryhmät

Kuluneella kaudella myös Unified-joukkueemme kirkasti mitalisaldoa entisestään, kun joukkue voitti kultaa sekä 6A- että 6B-sarjoissa. Hyvä Unified-jengi! Myös pyörätuolikoripallojoukkueemme toiminta on lähtenyt uuteen lentoon ja nuorentunut joukkue kävi hakemassa kokemusta Ruotsin Lundaspeleistä.

Kansainvälistä menestystä Baltiasta

Useat juniorijoukkueemme matkustivat kuluneella kaudella ympäri Baltiaa pelaamassa kansainvälisiä otteluita. Menestys oli hieno näissäkin sarjoissa, kirkkaimpana kruununa tietysti C-tyttöjen EGBL U14 Pietarin superfinaalin voitto.

C-tytöt SM-kultaa voittanut joukkue

Nuorten sarjoista viisi SM-mitalia

Juniorijoukkueidemme menestys SM-sarjoissa oli tällä kaudella jälleen huikea.

SM-hopeaa: B-pojat, B-tytöt ja C-pojat

SM-kultaa: B-tytöt ja C-tytöt

Huomionarvoista on tietenkin se, että seuran B-tytöt olivat vastakkain loppuottelussa ja saavuttivat päävalmentajansa Susanna Vartiaisen johdolla historiallisen SM-kullan ja –hopean!

Päättäjäisissä palkittiin perinteisin menoin kauden aikana ansioituneita honkalaisia

B-tyttöjen SM-kultaa ja -hopeaa voittaneet joukkueet

B-pojat taisteli SM-hopeaa

C-poikien lopputurnauksesta komeasti SM-hopeaa

Vuoden junioriotteluiden kuvaaja

Tämä vuosien junioriotteluiden kuvaaja on kuvannut poikien ikäluokan 98 ja tyttöjen 01 otteluita jo monien vuosien ajan eli käytännössä A-poikien ottelut viimeiset kolme vuotta, sitä ennen B-poikia kaksi vuotta sekä C- ja B- tyttöjä viimeiset neljä vuotta. Videoiden hyödyllisyyden allekirjoittavat varmasti myös joukkueiden valmentajat.

ILPO PALTEMAA

Vuoden kannustajat

Huikeat rumpumiehet ja kattilankansien kalistajat haastoivat viime kaudella Espoo Unitedin vastustajajoukkueiden kovaäänisimmät huutelijat ja toivat kaivattua eloa ja säpinää edustusjoukkueiden peleihin.

MAX FORSTÉN, JESSE TUKIAINEN, ALVAN LAAVAINEN JA JOONATAN UUNILA

Espoo Unitedin pelaajat palkitsivat Vuoden kannustajat Espoo United – tuotepalkinnoilla

Vuoden moppaajat

Nämä Espoo Unitedin peleissä mopanneet tytöt ja pojat ovat pelastaneet toimiston monesta pulasta. Mahtavaa venymistä jojoilta ja moppaajilta pikakomennuksella!

FANNY JOHANSSON JA SANNI TUOKKO
TOMAS TIAINEN, CASIMIR TÖRRÖNEN JA VEETI TIAINEN

Vuoden moppaajia

Vuoden joukkueenjohtaja

Vuoden aamuharjoittelija Mirva Karvinen

Meillä on seurassa useita mahtavia joukkueenjohtajia, joista monet ansaitsevat palkinnon. Haluammekin lämpimästi kiittää kaikkia seuramme jojoja joukkueen ja seuran eteen tehdystä työstä. Vuoden joukkueenjohtajan palkinnon annoimme kuitenkin vain yhdelle. Kyseinen henkilö on tehnyt kauan arvokasta ja näkyvää sekä kuuluvaa seuratyötä. Hän tekee ehdottomasti enemmän kuin jojolta edellytetään ja on joukkueenjohtajana omassa luokassaan.

MARI KASVIO

Vuoden aamuharjoittelija

Uusien asioiden oppiminen vaatii heittäytymistä epämukavuusalueelle. Sinne, missä ei osaa valmiiksi jotain ja jossa joutuu painimaan epävarmuuksien kanssa jatkuvasti, koska on oltava valmis epäonnistumaan kerta toisensa jälkeen, jotta voi onnistua jossain uudessa ja vaikeammassa asiassa. Tämä pelaaja saapui käytännössä joka keskiviikkoaamu hallille ja voitti itsensä kerta toisensa jälkeen, koska oli todella rohkea ja kokeili jatkuvasti uusia asioita! Tuloksena koko ajan kehittyviä taitoja niin kentän puolella kuin henkisestikin!

MIRVA KARVINEN

Mirkka Myllymäen muistopalkinnon sai Sofi Manneh

Mirkka Myllymäen muistopalkinto

Mirkka Myllymäen muistopalkinto jaetaan vuosittain mini- tai mikrotytöissä ansioituneella pelaajalle seuran edesmenneen valmentajan Missu Myllymäen kunniaksi. Safi on on jo pirteillä otteillaan sekä kentällä että sen ulkopuolella ollut innostava pelikaveri sekä erittäin tunnollinen ja periksiantamaton harjoittelija ja pelaa

SAFI MANNEH

Vuoden juniorivalmentaja  ANNIS AARNIO

Vuoden juniorivalmentajan palkinto jaetaan vuosittain seuran nuorempien junioreiden valmentajalle. Tänä vuonna palkittu juniorivalmentaja on luonut omaan joukkueeseensa mahtavan positiivisen ja iloisen ilmapiirin, joka heijastuu joukkueen pelaajista niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hänen joukkueessaan kaikki pelaajat tulevat hienosti toimeen keskenään ja ovat kavereita. Hän on jämäkkä ja vaativa valmentaja, jonka joukkueessa pelaajien on turvallista harjoitella ja kehittyä. Vuoden juniorivalmentajalla on omat, selkeät näkemykset koripallovalmennuksesta, mutta hän on myös kiinnostunut kuuntelemaan ja kehittämään itseään. Näitä kaikkia ominaisuuksia arvostamme Hongassa erittäin paljon.

Vuoden valmentaja Susa Vartiainen ja vuoden juniorivalmentaja Annis Aarnio

Vuoden valmentaja SUSA VARTIAINEN

Vuoden valmentaja elää ja hengittää koripalloa, niin työssään kuin vapaa-ajallaan. Pitkäaikainen honkalainen on oman hienon pelaajauransa jälkeen päättänyt tehdä töitä suomalaisen koripallon hyväksi monella eri tavalla ja eri rooleissa. Valmentajana hän on äärimmäisen intohimoinen, intensiivinen ja heittäytyvä sekä mikä tärkeintä, hän haluaa jatkuvasti kehittyä ja tulla paremmaksi valmentajaksi. Tämän vuoden osalta valmentajan meriitit ovat historiallisen hyvät. Susa johdatti Hongan B-tytöt SM-kultaan ja SM-hopealle tällä kaudella ja toimii ensi kaudella A-tyttöjen päävalmentajana sekä naisten apuvalmentajana.

Vuoden pelaaja KIA VAALAVIRTA

Vuoden pelaaja palkitaan jälleen edesmenneen koripallolegenda Seppo Kuuselan lahjoittamalla Sepon Pytyllä sekä 100 euron stipendillä. Sepon Pytty on ensimmäisen kerran luovutettu Hongan vuoden junioripelaajalle vuonna 2004, jolloin Pytyn sai Jari Vanttaja. Tämän jälkeen Hongan junioripelaajina on palkitut Petteri Koponen, Kia Ignatius, Anselmi Vanjoki, Skomantas Pocius, Villematti Kopio, Anni Mäkitalo, jälleen Villematti Kopio, Evita Iiskola, Jussi Laurila, Okko Järvi, Kia Vaalavirta ja viime vuonna Lasse Gummerus.

Kauden 2016–2017 pelaajalla on vahva tahtotila ja halu kehittyä koripalloilijana. Hän on niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin positiivinen, luotettava ja muut huomioon ottava. Tällä urheilijalla on aina mahtava asenne; hän kuuntelee, keskittyy ja ottaa tarvittaessa taksin ollakseen ajoissa paikalla. Ahkeruus, periksiantamattomuus ja halu tehdä kaikissa tilanteissa parhaansa, tekevät hänestä erinomaisen pelaajan, joukkuekaverin ja esimerkin nuoremmille junioreille.

Palkinnon ojensi Seppo Kuuselan pojanpoika ja seuran valmentaja Teemu Kuusela.

Vuoden junioripelaajat ikäluokittain

Emil Rantala lunasti myös päättäjäisten heittokilpailussa ”Hongan kuumin heittokäsi” – nimikkeen.

Suuri kiitos mahtavasta kaudesta 2016-17 kaikki honkalaiset seuratoimijat, pelaajat ja valmentajat! Lämmin kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneille!

Nyt toivotetaan hyvää kesää ja suunnataan katseen kohti tulevaa.