Kaksi paluumuuttajaa vahvistamaan Hongan naisten korisliigajoukkuetta

Tapiolan Hongan naiset saa kokoonpanoonsa kaudelle 2022-23 kaksi seuraan palaavaa pelaajaa, joiden mukana joukkue kasvattaa paitsi pituuskeskiarvoa myös kokemuspohjaa. Armi Anttila, 27, pelasi Espoossa B-tytöistä eteenpäin ennen siirtymistään PuHu:n kautta amerikkalaiskentille Eckerd Collegeen, nyt Anttila palaa naisten 1.divisioonan kautta Honkaan ja liittyy naisten edustusjoukkueeseen. Honkalaiskasvatti Carita Arponen, 23, edusti Hongan naisia viimeksi kaudella 2018-19. Sittemmin Arponen on panostanut opiskeluun ja hakenut vauhtia liigakentille pelaamalla alemmilla sarjatasoilla honkalaisjoukkue Pinjojen vahvuudessa. Nyt paluu pääsarjatason kentille on ajankohtainen.

Hongan naisten päävalmentaja Niko Nyholm kasaa ensi kauden joukkuettaan tehokkaasti. Armin ja Caritan liittyminen joukkueeseen lämmittää mieltä.

”Armi tuo mukanaan paljon kokemusta ja johtajuutta niin kentälle kuin sen ulkopuolellekin. Pelillisesti 4-5 pelipaikoilla viihtyvä pelaaja lisää joukkueen levypallovoimaa ja korintekouhkaa.  Armi pystyy puolustamaan useita pelipaikkoja, joka mahdollistaa meille erilaisten viisikoiden peluuttamisen. Olen erittäin iloinen siitä, että saadaan hänet joukkueen vahvuuteen tulevalle kaudelle!”

”Carkki lisää joukkueeseen todella paljon positiivista energiaa ja kilpailua tapahtumaan kuin tapahtumaan. Pelillisesti Carkki kasvattaa meidän heittovoimaa ja puolustuspelaamiseen saamme hänen avullaan useita optioita lisää. Hienoa nähdä hänet uudelleen liigakentillä!”

Annetaan pelaajien itsensä kertoa tunnelmiaan menneestä ja tulevasta.

Kerro vähän menneistä kausistasi koripallon parissa?

Anttila: Yliopistossa koris sujui nousujohteisesti. Alkuun oli vähän hakemista koska pelitapa, taso, ja tempo kaikki vaativat totuttelua. Pääsin kuitenkin jo ensimmäisen kauden aikana pelaamaan hyviä minuutteja ja vuosien varrella varmuus kentällä sekä vastuu joukkueessa kasvoivat. Olin joukkueen kapteeni kaksi viimeistä vuotta ja päästiin joukkueena leikkaamaan sukkaa kahdesti kun voitettiin Sunshine State Konferenssin mestaruus. Elin Eckerd Collegessa elämäni parasta aikaa ja kokemus kasvatti minua huimasti sekä koripalloilijana että ihmisenä.

Valmistuttuani Eckerd Collegesta, pidin kahden vuoden tauon koriksesta koska päätin jäädä jenkkeihin suorittamaan myös maisteriopinnot. Palattuani Suomeen viime talvella liityin WB-Pantterit 1.divarijoukkueeseen, jossa valitettavasti ehdin pelaamaan vain kuusi peliä ennen loukkaantumista. Kahden vuoden tauon jälkeen koris tuntuu hauskemmalta kuin koskaan ja olen super innoissani siitä, että pääsen taas haastamaan itseäni ja pelaamaan tavoitteellisesti!

Arponen: Viimeiset vuoteni ovat olleet tapahtumarikkaita, olen panostanut niin opiskeluihin kuin työntekoonkin. Kuluneella kaudella hain vauhtia liigakentille Hongan Pinjojen joukkueesta. Joukkue on täynnä upeita ihmisiä keiden kanssa on hauska pelata, kiitos siis heille kuluneesta vuodesta. Innolla odotan kuitenkin paluuta liigakentille sillä tällä hetkellä nautin pelaamisesta taas todella paljon.

Oletko seurannut Hongan naisten edesottamuksia menneinä kausina? Mitkä on niitä asioita, jotka sai lähtemään edustusjoukkueen matkaan ja tähän naisten joukkueen kehitysprojektiin?

Anttila: Pakko tunnustaa että jenkeistä käsin en kyllä seurannut Hongan toimintaa juurikaan, mutta viime kaudella seurasin otteluita enemmän ja tähän joukkueeseen liittyminen alkoi jo silloin houkuttelemaan. Hongan peliä oli tosi kiva katsoa koska vaikka selvästi pelataan täysiä ja kilpaillaan, kaikilla on myös kivaa. Vaikka Hongalla on nuori joukkue, pelaajat pelaavat kypsästi ja hyvällä itseluottamuksella ja joukkueen henki on hyvä. Tietenkin on myös ihanaa palata Honkaan koska seura on tuttu ja lähellä sydäntä.

Arponen: Olen seurannut Hongan edeltäviä kausia innolla ja mielenkiinnolla. Hongassa tehdään pitkäjänteistä ja hyvää työtä pelaajien kehityksen eteen. Valmennus on laadukasta ja pelikaverit huippuja. Pelien seuraaminen on vain kasvattanut tahtoani palata liigakentille ja koriksen pariin. Koriksesta saatavat kokemukset ja saavutukset ovat vertaansa vailla, joten päätös paluusta oli lopulta hyvinkin helppo tehdä. Kasvattajaseuraan on aina hieno palata ja on kunnia päästä pelaamaan Honka-paita yllä. Toivottavasti saadaan katsomot täyteen tulevalla kaudella!

Mitä tuot mukanasi joukkueeseen?

Anttila: Tuon mukanani ainakin positiivista energiaa ja kokemusta. Toivon, että kokemus auttaa minua luomaan jonkinlaista varmuutta kentälle ja voin auttaa nuoria potentiaalisia pelaajia urallaan eteenpäin. Lisäksi uskon, että hyvällä fiiliksellä ja joukkuehengellä saadaan paljon enemmän joukkueesta irti joten yritän myös lisätä niitä entisestään treeneihin ja peleihin.

Arponen: Positiivista asennetta ja hyvää fiilistä ainakin! Pitkänä ulkopelaajana pelillisesti tuon mukanani myös heittovoimaa ja monipuolisuutta joukkueeseen.

Mitä kuuluu tulevaan kesään koriksen parissa ja sen ulkopuolella?

Anttila: Kesätreenit on jo täydessä vauhdissa joten tämä tuntuu nyt jo rutiinilta. Tällä jatketaan siihen asti kunnes kesätauko alkaa ja jatkan omatoimisesti treenaamalla. Treenin lisäksi nautin kesästä viettämällä mahdollisimman paljon aikaa perheen ja kavereiden kanssa sekä syömällä paljon mansikoita ja jätskiä!

Arponen: Kesä tulee olemaan urheiluntäyteinen ja kesäharjoittelu joukkueen kanssa onkin jo hyvässä vauhdissa. Koriksen ja töiden ohella tulen viettämään vapaa-aikaani yhdessä ystävien ja perheen kanssa, pieniä lomareissuja unohtamatta.

Hongan naisten joukkuueen pelaajajulkaisuja on luvassa lisää heti lähipäivinä. Tähän mennessä joukkueen rosteriin on vahvistettu pelaajasopimukset Anttilan ja Arposen lisäksi: Elsa Lemmilä, Emma Ristola ja Olivia Saarelainen.