Kaksi kovaa jatkosopimusta naisten edustusjoukkueeseen

Tapiolan Hongan naisten edustusjoukkue pelaa tulevallakin kaudella Suomen korkeimmalla sarjatasolla naisten Korisliigassa. Joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja on aika julkistaa sopimuspelaajia. On ilo aloittaa jatkosopimuksien julkaisulla – Roosa Lehtoranta ja Saara Sandell pelaavat Hongan naisissa myös kaudella 2018-19!

Maajoukkuepelaaja Roosa Lehtoranta haluaa jatkaa kehittymistä Hongassa

Lehtoranta jätti kasvattajaseuransa Peli-Karhut ja muutti Kotkasta Espooseen vuosi sitten. Maajoukkueen kantaviin voimiin kuuluva nainen otettiin Hongassa hyvin vastaan. Monipuoliselle pelaajalle löytyi sopiva rooli joukkueesta. 21-vuotias Lehtoranta tilastoi menneellä kaudella reilut 10 pistettä ottelua kohden ja haki levypalloja keskimäärin kolme per peli. Kevätkaudella alaraajavamma piti naisen penkillä tovin, mutta pudotuspeleihin mennessä tiukoissa paikoissa pelikentällä syttyvä Lehtoranta nähtiin jälleen tositoimissa.

Pelikentän ulkopuolella Roosa viettää reilusti aikaa Honkahallilla treenaten, mutta myös töissä. Aamutreenien jälkeen monitoiminainen jatkaa arki-iltapäivisin Hongan liikunnallisen iltapäiväkerhon vastuuohjaajana.

Onnea jatkosopimuksesta! Mitkä asiat sai jatkamaan koripalloilijan uraa Hongassa vaikka ottajia oli varmasti myös muualla?

”Kiitos! Koen että Hongassa jatkaminen on kehitykseni kannalta paras vaihtoehto. Loistava valmennus, erinomaiset olosuhteet ja motivoiva ympäristö tukevat kehittymistä. Eikä unohdeta myöskään hienoja ihmisiä ympärillä.”

Yksi vuosi takana honkalaisena. Mitä ensimmäisestä vuodesta jäi päällimmäisenä mieleen ja koetko että olet nyt osa Honka-perhettä?

”Parempaa vastaanottoa ei varmaankaan uuteen seuraan voi saada. Ihmiset ympärillä on aina valmiita auttamaan ja kyllähän täällä huokuu sellainen ihailtava yhteishenki kaikessa tekemisessä. Viime kaudesta jäi mieleen erityisesti meidän upea jengi ja Honkahallilla vietetyt päivät. Välillä kun itsellä on huonompi päivä, on kiva huomata että ne fiilikset unohtuu nopeasti kun astuu hallin ovesta sisään.”

Millainen pelaaja olet jengissä? Entä jos saman kysyisi joukkuekavereilta, mitä luulisit heidän vastaavan?

”Olen vaativa pelaaja, pääasiassa vaadin paljon itseltäni. Pyrin myös olemaan kannustava jengikaveri. Jos pelikavereilta kysyisi, uskoisin että vastaus voisi olla intohimoinen koripalloilija.”

Jos saisit valita joukkueeseesi kenet tahansa pelaajan, kuka se olisi ja miksi?

Tähän voisin heittää kyllä toisen kotkalaisen ja Hongastakin tutun, Dionne Poundsin. En valitettavasti päässyt pelaamaan yhtäkään ottelua Didin kanssa Espoossa. Didi on hieno pelaaja sekä hieno ihminen ja varmasti myös johtajatyyppi joukkueessa. Olisi ollut hienoa päästä seuraamaan Didin tekemistä lähempää. Toivotan hänelle kuitenkin menestystä ensimmäiselle kaudelle valmennustehtävissä ToPo:n naisissa!”

Jäikö viime kauden neljännestä sijasta hampaankoloon ja millainen Roosa Lehtoranta nähdään pelikentillä ensi kaudella?

”Aika paljonkin jäi hampaankoloon sijoituksen osalta ja sitä lähdetään ehdottomasti korjaamaan alkavalla kaudella. Itseni osalta pyrin siihen että kentällä nähdään monipuolisempi pelaaja molemmissa kenttäpäädyissä, entistä tarkempi heittäjä kaaren takana ja johtavampi pelaaja osana joukkuetta.”

Loppukevennys. Jos pitäisi mainita kolme asiaa, mitä ilman et tulisi toimeen, mitä ne olisi?

”Koris, Salkkarit ja pakko myöntää että puhelin. Voitte kuvitella, että keskimmäisestä tuli saatua melko paljon kuittailua kopissa viime kaudella, enkä usko sen vähentyvän  tulevallakaan kaudella”, Lehtoranta naureskelee lopuksi.

Saara Sandell kaaren takana myös alkavalla kaudella

Sandell on pelannut Hongan naisissa vuodesta 2012 saakka. 25-vuotias nainen on vahvimmillaan hyökkäyspäässä kaaren takana ja puolustuksen korinaluspaineissa. Liiasta vapaa-ajasta ei Sandellia tunneta, sillä ”Sasa” työskentelee hallilla vietettyjen tuntien lisäksi täyspäiväisesti Muumi-tuotteiden parissa.

Alkamassa on seitsemäs kausi Hongan naisissa, millaisin odotuksin ja fiiliksin tulevaan kauteen?

”Odotan innolla ensi kautta, pari viimeisen vuoden aikana oma rooli joukkueessa on löytynyt ja Kimmon valmennuksessa koen kehittyväni yhä näin vanhalla iällä. Viime kaudelta jäi parannettavaa ja odotan että päästään tekemään töitä joukkueena!”

Millaista on koripalloilevan ja täyspäiväisesti työskentelevän naisen vapaa-aika?

”Tämä voi nyt kuulostaa vähän kuivalta, mutta se ajoittain vähäiseksi jäävä vapaa-aika kuluu pääasiassa kavereiden ja Netfixin parissa. Hallielämää en kuitenkaan vaihtaisi.”

Mitä Sasan treenilaukusta löytyy aina? 

Huulirasva, teippiä, sakset ja extrapari sukkia.

Mikä Hongassa on parasta?

”Olosuhteet, valmennus ja toimivat taustat. Ne tekevät tästä seurasta menestyksekkään. Hienoa jatkaa osana Honka-perhettä!”

On saatu vihiä, että olet joukkueessa se jolla on paljon rutiineja ennen peliä. Avaisitko niitä vähän?

”Apua. Ei tylsistetä lukijoita niillä, mutta tosiaan onhan niitä aika paljon. Kenties voisin kertoa niistä joskus myöhemmin vaikka kauden aikana….” Sandell päättää pilke silmäkulmassa.

Tapiolan Honka suosittelee kaikille pelaajilleen LähiTapiolan Urheilijaturvaa. Tutustu yhteistyökumppanimme räätälöimään vakuutukseen TÄÄLLÄ.