Kaaren takana tulevalla kaudella tuttu mies – Ville Wuorenjuuri jatkaa kasvattajaseurassaan

Tapiolan Hongan miesten joukkueen rakennus on käynnissä ja pelaajasopimuksia laaditaan kohti 2020-21 kautta mentäessä. Ensimmäisenä julkaisemme pelaajasopimuksen, joka tuskin tulee kellekään yllätyksenä. Kyseessä on honkalaiskasvatti, jonka otteita erityisesti kaaren takana on seurattu jo pitkään. Kapteeninviitastakin tunnetulla pelaajalla on paljon hampaankolossa menneestä kaudesta, sillä pitkän kuntoutuksen jälkeen 24-vuotias takamies ehti peliparketille vain viimeiseen otteluun ennen kesken katkennutta sarjaa. Pudotuspelihurmos jäi kokematta, mutta se ei tämän pelaajan hymyä kadota.

Haastateltavana Ville Wuorenjuuri.

Kausi katkesi yllättäen viruspandemian takia. Millaisena kausi näyttäytyi pelaajalle, joka osallistui otteluihin kannustaen joukkuettaan penkiltä pitkän kuntoutuksen vuoksi?

”Ehdin tosiaan sairastuvalta juuri takaisin pelikentille ja vain yhteen otteluun, kun koronavirus katkoi muiden lajien tapaan myös koripallokaudet. Toki oli uskomattoman hieno fiilis pukea edes kerran viime kaudella Honka-paita päälle ja päästä pelaamaan hyvien pelaajien ympäröimänä. Kausi kokonaisuudessaan oli opettavainen, sillä se toi mukanaan uudenlaisen lähestymistavan harjoitteluun kuntoutuksen takia. Päästyäni joukkueharjoitteluun mukaan, pyrin kaikin tavoin tuomaan lisää kilpailua jo ennestään vahvaan ryhmään. Samalla pyrin kirimään kiinni loukkaantumisen jättämää rakoa kanssapelaajiin. Matka loukkaantumisesta takaisin täyteen pelikuntoon ei olisi mitenkään onnistunut ilman osaavaa kuntoutushenkilökuntaa sekä valmennusta, joiden avulla pääsin keskittymään täysin omaan henkilökohtaisen taidon kehittämiseen ja tulevien pelien valmistautumiseen. Siitä olen todella kiitollinen.”

Kevät ja alkukesä ovat tuoneet paljon uutta Wuorenjuuren elämään. Seuraaviin kuukausiin kuuluu harjoittelun lisäksi uusia tuulia työrintamalla sekä kesästä nauttimista.

”On ollut erityisen hienoa päästä jatkamaan lajiharjoittelua yhdessä joukkueen kanssa. Meno treeneissä on ollut myös sen mukaista, että etätreenejä on tullut tehtyä hyvällä intensiteetillä. Uuden työn aloittaminen taasen on loistava esimerkki Honka-verkoston tarjoamista mahdollisuuksista ja koripallon ulkopuolisista asioista, sillä uuteen työnantajaani olen päässyt tutustumaan alun perin juuri nimenomaan täällä Honkahallilla.”

”Kesään kuuluu totta kai paljon mökkeilyä, harjoittelua niin joukkueen kanssa kuin omatoimisestikin sekä töitä myynnin parissa. Näiden lisäksi vietän paljon aikaa golf- ja padel-kentillä. Kesä on hyvää aikaa tutustua myös muihin lajeihin, joten suosittelenkin kaikkia junnuja kokeilemaan erilaisia vaihtoehtoja ja löytämään muunlaisia ärsykkeitä normaalin koripalloharjoittelun lisäksi” Wuorenjuuri vinkkaa.

Tapiolan Honka haki lisenssiä miesten I-divisioona A:han joukkueen voitettua runkosarja divari B:ssä menneellä kaudella. Miesten päävalmentajana jatkaa Aapo Heinonen, joka lupailikin joukkueen rakentumisesta puhuttaessa, että heittovoimaa ei tule puuttumaan tulevankaan kauden joukkueesta. Wuorenjuuri on ainakin yksi pelaajista, joka täyttää tätä lupausta.

Millaisin mielin kohti kautta 2020-21?

”Ensi kauden alkua odotan totta kai jo vesi kielellä. Fiilis on hyvä ja ennen kaikkea odotan henkilökohtaisella tasolla loukkaantumisvapaata kautta. Olen ollut täydessä pelikunnossa jo hetken aikaa ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon kevään ja kesän aikana tehty työ tuottaa hedelmää. Toivotaan, että päästään aloittamaan kaudet ajallaan. Uskon, että kasassa tulee olemaan nuori ja nälkäinen ryhmä täynnä taitavia Hongan pelaajapolun läpikäyneitä pelaajia. Ryhmä, joka on valmis haastamaan sarjan jokaisen joukkueen illasta toiseen.”

Tapiolan Hongan ja Honkahallin tukikampanja on käynnissä. Hankkimalla kausikortin tulevaa kautta varten, autat seuraa ja pääset seuraamaan kaikki Hongan miesten joukkueen runkosarjan ottelut kaudella 2020-2021. Tutustu kausikortin sisältöön ja hanki omasi TÄÄLTÄ.