Juniorijoukkueet toivat paljon tuliaisia pääsiäisturnauksista

Pääsiäisloma on perinteisesti juniorikoripallon aikaa. Sosiaalisessa mediassa naureskeltiinkin monessa muodossa kiirastorstaina tyylillä, onko jollain muka jotain koripalloon liittymättömiäkin pääsiäisperinteitä? Tänä pääsiäisenä Hongasta Ruotsin perinteikkäisiin turnauksiin matkasi kolmen ikäluokan tyttöjoukkueet ja mikropojat-06 taasen Kisakallioon omiin otteluihinsa. 

06-pojat pelaamassa Kisakallion Susi Centerissä.

06-pojat pelaamassa Kisakallion Susi Centerissä. Kuva: Mikko Laavainen

Mikropoikien pääsiäiseen kuului koripallon lisäksi mm. jäinen järvi
06-pojat kutsuttiin viettämään koripallopääsiäistä Kisakallion urheiluopistolle. LoU Basketin ja Kisakallion järjestämässä turnauksessa pelasi su-ma viisi joukkueellista innokkaita mikropoikia, Tapiolan Hongan lisäksi Uudenkaupungin Korihait, BC Nokia, KTP ja järjestävä LoU Basket. Honka pelasi neljän puhtaan pelin suoran, voittaen kaikki ottelunsa.

Pelien lisäksi Kisakallion puitteissa vietetty yhteinen aika oli joukkueelle ja taustaporukalle mieleen. Päiviin kuului mm. futiksen pelaamista ja rantasaunalla nautiskelua. Muutama pojista kävi dippaamassa varpaita raikkaaseen järviveteen, mutta jäähileinen järvi ei ollut pojille riittävän kutsuva uimiseen. Valmentaja Olivia Eklund keräsikin melkoiset respectit pojilta uimalla avannossa.
Kiitos mukavasta miniturnauksesta järjestäjille!

 

Hongan neljä tyttöjoukkuetta matkusti Scaniaan ja Stadium Cuppiin Ruotsiin

Tytöt-03 Scania Cupissa

Joukkue valmistautumassa otteluun valmentaja Klaus Rauhansalon johdolla.

Hongan C-tytöt 03 lähti toista kertaa perinteiseen Scania Cup-turnaukseen, tavoitteenaan uusia mestaruus. Joukkue saapui Tukholmaan perjantaiaamuna laivamatkan jälkeen josta jatkettiin nopeasti Södertäljeen haukkaamaan ensimmäinen kisalounas Täljehallenille. Mukana Scaniassa oli taas kiitettävä joukko valmentajia ja vanhempia (+huutojoukon vetäjä Lotta Tyynilä) huolehtimassa saumattomasta taustatyöstä, kannustuksesta ja tsemppaamisesta. Ensimmäinen turnauspäivä oli kevyehkö, ohjelmassa vain yksi ottelu. Vastassa oli ennalta joukkueelle tuntematon Horsholm BBK Tanskasta. Mukaan peliin ehtivät myös suoraan USA:n Biddybaskestista Tukholmaan lentäneet Henna, Peppi ja Aada. Voitto Hongalle 68-26.

Myös lauantaina pelattiin vain yksi peli aamupäivällä, ruotsalaista Solna Vikingsiä vastaan. Vastustaja pyrki prässäämään koko kentällä ja valmentaja tsemppasi joukkuettaan, mutta kovaa pelannut Honka vei voiton tästäkin kamppailusta. Lukemat 23-48. Loppupäivän ohjelmistoon kuului ulkoilua, jo melko keväisessä Södertäljessä ja Hongan A-tyttöjen kannustusta Roseborgin salissa.

Lohkovoittajana suoraan välieriin ja vastaan sunnuntai-iltapäivälle BK Amager Tanskasta. Ottelu päättyi Hongalle 54-31. Vastustajien valmentajan mielestä peli oli puoliaikaan mennessä aivan liian kovaa heidän tytöilleen, tällaista ”tunnustusta” espoolainen tyttökoris harvoin saa. ”Pelasimme kovaa, mutta rehdisti!”, Hongan joukkueesta kerrotaan. Sunnuntai-illan semifinaali pelattiin norjalaista, jo tutuksi edelliseltä vuodelta tullutta Ulriken Eaglesia vastaan. Tämän vuoden Scania Queeniksi nostettu Karyn Sanford otettiinkin erityisvalvontaan ja se tuotti tulosta, Pihla, Henna ja Aada pitivät häntä aisoissa hyvin. Ottelu päättyi Hongan selkeään voittoon, 65-34.

  • Loppuottelu pelattiin Västergård Areenalla tänä vuonna ja toisintona viime vuodesta, finaalivastustajaksi asettui forssalainen Foba. Ottelujännitystä oli ilmassa ja erityisesti levypallopelaaminen oli vaikeaa, niissä hävittiinkin aluksi molemmissa päissä. Vaikka kolmanteen erään lähdettiin vain yhden pisteen johtoasemassa, nähtiin toisella puoliskolla todellinen koneistojen käynnistyminen meiltä. Kiitos hyvän puolustuksen, rohkeiden ajojen ja paremman levypallopelaamisen, saimme pelin hallintaamme.Scania mestaruus toistamiseen! Finaalin päätöslukemat 48-30. Meiltä turnauksen All Stars Teamiin pääsivät Pihla ja Henna. Finaalin ”fighting spirittinä” palkittiin Lotta ja finaalin MVP:ksi valittiin Aada.

03-tyttöjen terveiset toimitti joukkueenjohtaja Terhi Rauhansalo.

04-tytöt pelasivat 28 tytön voimin kahdessa turnauksessa, toinen joukkue Scaniassa ja toinen Norrköpingissä Stadium Cupissa

Ruotsin turnaukset olivat tytöille ensimmäiset ulkomailla pelatut ottelut ja kotiin tuotiin menestyksen lisäksi paljon arvokkaita kokemuksia. Vastassa Stadium Cupissa oli ruotsalaisten ja tanskalaisten vastustajien lisäksi TiKS ja FoKoPo, sekä Scaniassa BC Nokia ja paikallisvastus EBT.

Norrköpingistä palannut valmentajakaksikko Meronen & Muhonen kertovat turnausviikonlopusta näin:

  • Viikonloppuna Ruotsissa pelattiin iloista korista ja nautittiin keväisestä kelistä. Stadium Arena ja sen ympäristö oli odotetusti pelipaikkana upea. Kymmenen joukkueen turnauksessa meiltä pelasi kaksi joukkuetta ja ottelut sujuivat komeasti. Etenimme finaaliin ja pronssiotteluun, jotka pelattiin lopulta samaan aikaan vierekkäisillä kentillä ja meteli hallissa olikin infernaalinen. Pronssiottelussa TiKS:iä vastaan peli oli tasan viimeisellä minuutilla. Joukkueen kapteeni Senja Tuomi laittoi varmasti kaksi vaparia sisään ja näin Honka White pääsi juhlimaan pronssimitaleja. Loppulukemat 24-22.Loppuottelussa verhon toisella puolella FoKoPo nousi Honka Greeniä vastaan tasoihin kolmosella muutama sekunti ennen ottelun loppua ja jatkoajalla ohi. Tiukka peli ohi 34-32 lukemin ja komeat hopeamitalit kaulaan. Oikein hyvä viikonloppu siis Norrköpingissä!
Tytöt-04 Stadium Cupissa

Scaniassa opeteltiin sopeutumaan vastustajien erilaisiin pelityyleihin ja siinä onnistuttiinkin hyvin, uusia kokemuksia turnauksesta haettiinkin. valmentajat Panu Pedersen ja J-P Sipponen kuvailivat otteluita näin:

  • Alkusarjan murskavoittojen jälkeen välierässä kohdattiin tuttu kilpakumppani, BC Nokia. Otteluun valmistautuminen latautui hieman yli ja trilleri-ottelussa meidän tyttöjen hyökkäyspeli ei lähtenyt kulkemaan. Nokialaiset etenivätkin kovalla heittopelillään finaaliin EBT:tä vastaan. Paikallisvastus EBT voitti turnauksen.Pronssiottelussa meidän joukkue oli hyvällä asenteella kentällä alusta asti ja tanskalainen BMS Herlev kaatui. Täljehallenin isolla parketilla juhlittiin siis honkalaisittain. 04-tyttöjen sarjan All Stars Teamiin valittiin Hongalta Ninni Sohlo. Kauden aikana harjoiteltuja asioita näkyi turnauksessa paljon, siitä valmennus ja pelaajat voivat olla todella tyytyväisiä.
Tytöt-04 Scania Cupissa

Tytöt-04 Scaniassa. Kuva: J-P Sipponen

A-tytöt hakivat Scaniasta tilannekovuutta pelaamiseensa. Kauden tärkeimmät ottelut ovat tulossa ja valmentaja Mikko Asiakainen on tyytyväinen Scanian ”tuliaisiin”.

  • Scania vahvisti hyvin ryhmän yhteishenkeä ja tuliaisina toimme tilannekovuutta ja sen taisteluilmeen, jota tytöt turnauksessa ansiokkaasti osoittivat.Pelasimme nousujohteisen turnauksen ja esiin nousi uusia vastuunkantajia. Turnauksen päätöspelissä tiivis, kolmen pelin lauantaipäivä oli valitettavasti imenyt kaikki ”mehut” hieman vajavaisesta rosteristamme ja emme päässeet pelillisesti enää tasollemme. Kokonaisuutena turnaus oli hyvä ja jatkoa positiivisesti rakentava kokonaisuus. Kiitos kaikille käytännönjärjestelyistä ja mukana olosta!

A-tytöt sijoittuivat turnauksessa kahdeksanneksi.

Kevätkausi jatkuu kaikkien joukkueiden osalta kotimaisissa sarjoissa ja edessä on aluefinaaleita monessa ikäluokassa. A-tytöt karsivat tulevana viikonloppuna paikasta naisten valtakunnalliseen 1.divisioonaan. Tsemppiä kaikille Hongan juniorijoukkueiden kevään otteluihin!

Lopuksi vielä muutama kuva lisää turnausjoukkueista:

Pojat-06 Susi Training Center

Pojat 06 lämmittelemässä ottelua varten valmentaja Olivian johdolla. Kuva: Mikko Laavainen

Tytöt-03 kannustusjoukot

03-tyttöjen kannustusjoukoilla oli Honka-villasukat – TIETENKIN!

Tytöt-04 Norrköpingin Stadium Cupissa

Kaksi joukkueellista 04-tyttöjä Norrköpingin Stadium Cupissa. Kuva: Juha Meronen

Tytöt-04 palkintojenjako Scania Cupissa

04-tytöt palkintojenjaossa Scania Cupissa.