Junioreiden kesä alkoi perinteisellä Summer Campillä

Vuotuinen Honka Summer Camp käynnisti kesän Honkahallilla ja Tapiolan urheilupuiston ympäristössä 4.-8.6.2018. Leirimeiningeistä nauttivat yli 220 junioripelaajaa. Salissa vedettiin päivittäiset lajitreenit ja oheisissa ulkona pelattiin monia muita lajeja. Leiri päätettiin perinteisin ja kostein menoin vesisodalla, leirikisoilla, All Stars-pelillä ja palkitsemisilla.

Vauhtia, iloa, laastareita, lisää vauhtia, haasteita, onnistumisia ja ystäviä. Sitä se on se leirielämä!

Viiden päivän leirin toteutukseen tarvitaan paljon ohjaajia. Leirin valmennuksesta vastasivat Hongan ammattivalmentajien lisäksi liuta pitkän linjan juniorivalmentajia ja uudempia tulokkaita honkalaiskasvateista. Yhteensä tulevaisuuden tähtiä koutsasivat tällä leirillä 30 valmentajaa ja ryhmistä huolen pitivät 18 leiriohjaajaa eli ”leiritätiä- ja -setää”. Joka vuosi tädittely huvittaa ainakin toimistolla, kun nämä ”tädit” ovat muutaman (kymmentä) vuotta toimiston väkeä nuorempia ja näin ollen kaukana tädeistä.

Leiriohjaajia ja valmentajia.

Honkalaiskasvatti Maksim Kuyrdukov valmensi leirillä ensimmäistä, mutta tuskin viimeistä kertaa.

Leirin pienimmät kuuntelemassa tarkkaavaisesti Panu Pedersenin ohjeita.

Olivia Eklund on jo nuoreen ikäänsä varsin kokenut valmentaja ja leirejäkin on takana jo lukuisia. Eklund kuvaili tämän kesän Summer Campiä näin:

”Meillä oli jälleen eri teemoja leirillä koriksen perusasioiden ympärillä. Jokaisessa lajiharjoituksessa heitettiin paljon, tehtiin koreja monin eri tavoin ja junnut saivat oppia viikon aikana monelta eri valmentajalta joka on varmasti rikkaus. Jokainen koutsi saa annettua pelaajille vinkkejä koristaitojen kehittämiseen” Eklund aloittaa.

”Nämä leirit on mukavia niin pelaajille kuin valmentajillekin. Ihan erilaista harjoittelua kuin arjessa. Näiden päivien aikana pääsee näkemään paljon junioreita ja valmentamaan niin pienempiä kuin isompia ja kehitys näkyy kyllä. Se mikä oli maanantaina haastavaa, saattaakin olla ilon aihe ja onnistuminen leirin päätöspäivänä.”

Iloa, vauhtia ja energiaa – sitä on Honkahallin käytävät täynnä leiriviikoilla.

Leiriviikko huipentui perinteikkäin menoin. Torstaina suoritettiin karsinnat leirikisoihin ja perjantaina keskityttiin pelaamiseen. Puolen päivän aikoihin Honkahallin edustalla ei juuri kukaan säilynyt kuivana, ei ainakaan leiritädit taikka uusimmat valmentajat. Vesisodasta on muodostunut vähän kuin iloinen leirikaste.

Ilmari Airaksinen sai kokea junnuhyökkäyksen. Kätevää tavallaan sillä fillarikin tuli pestyä samalla!

Vesisodan jälkeen kuivateltiin tovi ja siirryttiin Tallink-kentän katsomoon. Vuorossa oli odotetut kisailut ja leirin päätösjuhlallisuudet. Ensinnä kentälle Hotspot-heittokisaan kutsuttiin kunkin leiriryhmän karsinnoista voittajina selvinneet juniorit. Minuutti aikaa – shoot! Leirin päätöspäivän vieraat, Korisliiga-kentillä viime kaudella Espoo Unitedin paidassa pelanneet honkalaiskasvatit Okko Järvi ja Topi Halme, Turkin peliparketeilta Espooseen saapunut Anton Odabasi sekä takaisin kotiin kesäksi palannut, Amerikan yliopistokentillä pelaava Lasse Gummerus saivatkin todistaa melkoista heittomyllyä.

Leiriryhmien edustajat Hotspot-heittokisassa.

Näillä pojilla oli heittokädet ilmiliekeissä!

Omia jengiläisiä kannustettiin villisti ja taisi finaalissa vähän jännittääkin omien puolesta.

Päivän toinen heittokisa käytiin vaparilta, sekä pieneen että isoon koriin. Tässä joukko tarkkakätisiä.

Ennen leirikuninkaan ja kuningattaren juhlallisia nimeämisiä, päästiin vielä kannustamaan omia suosikkeja leirin All Stars-pelissä, jossa pelasi jokaisesta ryhmästä yksi valmentajien valitsema juniori. Team Odabasi & Järvi sai valmentajaseen Korisliigan mestarijoukkuetta KarhuBasketia valmentavan ja vahvan honkalaistaustan omaavan Jussi Laakson. Team Halme & Gummerusta taasen luotsasi ensi kaudella Hongan miesten kehitysjoukkueen päävalmentaja Aapo Heinonen.

Vauhdin huumaa All Stars-pelissä.

Leirin kuninkaaliset palkitaan aina viimeistä kertaa leirille ikänsä puolesta osallistuvien joukkueiden tytöistä ja pojista. Tänä vuonna palkittiin siis 05-syntyneitä nuoria.

Keskellä leirin kuningatar ja kuningas, ympärillään MVP palkitut nuoremmat juniorit.

”Kova luu” palkinto meni tänä vuonna tälle rytmiryhmälle, jotka vakuuttivat eritoten oheisissa rugbya opettaneen Sonjan taklaus- ja painiasenteellaan.

SUURI KIITOS kaikille leirin ohjaajille, valmentajille ja junioreille! Oli taas superhauska viikko. Tällä viikolla on jatkettu heittoleirin merkeissä ja ilmoittautuminen elokuun pelileirille on avoinna Hongan myClubissa.

Iloista kesää lomailun ja tietysti myös koriksen parissa kaikille!

Kuvat: Sonja Herrala