Junioreiden kauden päättäjäiset kruunasivat kauden 2017-18

Tapiolan Hongan perinteiset kauden päättäjäiset vietettiin 8.5 tiistaina Honkahallilla. Ohjelmassa oli valtakunnallisissa sarjoissa menestystä niittäneiden nuorten joukkueiden kukitukset sekä runsas määrä palkitsemisia.

Hongan 61. toimintavuosi pikakelauksella:

Honkahallilla pelattiin kauden aikana perinteiset turnaukset – aluefinaalit, mikro- ja supermikroriehat, Honka3x3-turnaus ja supersuosittu Tallink-turnaus (joka täyttyi tänä vuonna ennätysajassa. Jonossa vielä 55 joukkuetta!)

Energiset Pikkusudet-iltapäiväkerholaiset ovat tuoneet piristystä ja lisäväriä kotihallin arkeen jo toista vuotta peräkkäin.

Unified-ryhmämme osallistui hyvällä menestyksellä neljällä joukkueella Special Olympics -sarjoihin. Pyörätuolikoriksen nuori joukkue osallistui ensimmäistä kertaa SM-sarjaan – tuloksena 4. sija.

Naisten upea edustusjoukkue taisteli raivokkaasti Korisliigan play-offseissa, mutta ei tänä vuonna yltänyt mitaleille.

Hongan miesten kehitysjoukkue pelasi voitokkaan kauden Eteläisen-Alueen II-divarissa ja nousi divari B:hen kokeneiden konkareiden ja nuorempien honkalaiskasvattien voimin.

Euroopan liigan sarjoihin osallistuivat tänä vuonna T05, P05, P06, P04, T03, P03 ja P02. Kotiturnauksessa Honkahallilla Tytöt 03 voitti EGBL-kultaa!

Nuorten SM-sarjoissa honkalaiset taistelivat viidet mitalit: 

19-vuotiaat tytöt SM-hopeaa

16-vuotiaat pojat: Suomen mestarit 2017-18

16-vuotiaat tytöt (Honka Green) SM-hopeaa. Honka White, 4.sija SM-sarjassa.

14-vuotiaat pojat SM-hopeaa

14-vuotiaat tytöt SM-hopeaa

Seuraavaksi päättäjäisissä palkittiin ansioituneita honkalaisia juniorijoukkueista ja niiden taustavoimista:

Vuoden tilastoijat:

Hanna ja Ella Tiusanen

Nämä tytöt ovat kultaakin kalliimpia harvinaisuuksia ja toimitsijoiden eliittiä. He osaavat hommansa, ovat luotettavia, tarkkoja ja ahkeria. He ovat pelastaneet Hongan vanhimpien ikäluokkien vanhemmat ja joukkueenjohtajat jo useamman vuoden ajan huolehtimalla useiden joukkueiden tilastointitehtävistä. He ovat nuoria seura-aktiiveja, joiden panos monella eri seuratyön saralla ja Hongan toiminnassa on äärimmäisen tärkeää.

Vuoden saattajat:

Mikrotytöt-10 

Tämä tyttöjengi valaisee aurinkoisella energialla. Joukkue on saattanut Hongan naisten Korisliiga-joukkueen pelaajia kentälle useamman kerran ja kannustaneet vimmatusti pelien aikana. Tytöt opettelivat naisten joukkueen pelaajien nimiä ja leipoipa joku upean piparinkin kapteenille.

Vuoden moppaajat:

Mila Tukiainen ja Sofia Koivisto

Nämä kaksi tyttöä riensivät kauden aikana apuun monta kertaa, kun naisten tai miesten matseissa tarvittiin taitavia moppaajia. Tytöt hoitivat kenttää aina hienosti ja myös lakunheittokädet toimivat moitteettomasti.

Vuoden rahastonhoitaja:

Matleena Kurki-Suutarinen (19-vuotiaat pojat)

Matleena on hoitanut usean vuoden ajan ikäluokan eri joukkueiden tilejä huolellisesti, jämäkästi ja eleettömästi. Hoitaa kaiken juuri niin kuin pitääkin.

Vuoden joukkuenjohtaja:

Pia Vapaavuori (16-vuotiaat pojat)

Kyseinen henkilö on tehnyt monta vuotta pyyteettömästi ja erittäin kärsivällisesti joukkueen eteen töitä. Toimiston näkökulmasta katsottuna asiat ovat sujuneet kuin vettä vaan. Jojolla itsellään voi olla eri näkemys – varsinkin peliasujen vaihtoruletit ovat varmasti työllistäneet enemmän kuin laki salli. Viimeisten jojo-vuosien kokemuksella kyseinen jojo voisi varmasti myös perustaa pienimuotisen matkatoimiston.

Vuoden aamuharjoittelija:

Veeti Helakorpi

Kasvutarinat ovat elämän ja koripallonkin suola. Hyvät kasvutarinat vaativat pitkäjänteisyyttä. Tämän pelaajan kohdalla on käynnissä hieno alku vahvaksi, nopeaksi ja tasapainoiseksi koripalloilijaksi. Syksystä kevääseen on nähty panostuksia laadukkaaseen harjoitteluun ja siitä johtuen merkittävän isoja kehitysharppauksia niin fyysisten, henkisten kuin koripallotaitojen osalta.

Juniorijoukkueiden ”Kauden pelaajat” perusteluineen:

Mirkka Myllymäen muistorahaston palkinto:

Janet Achel Ateim

Mirkka Myllymäen muistopalkinto jaetaan vuosittain mini- tai mikrotytöissä ansioituneella pelaajalle seuran edesmenneen valmentajan Missu Myllymäen kunniaksi. Vuoden 2017 Missun muistopalkinto menee Tytöt 07 -joukkueen pelaajalle, Janetille.

”Ivey league”

Kiitos perhe Iveylle

Kahden viimeisen pelikauden aikana me honkalaiset olemme saaneet nauttia Espoo Unitedin miesten joukkueen kapteenin huikeista peliesityksistä ja kokea mahtavia hetkiä korisliigaan noustessa sekä liigapeleissä. Samalla olemme saaneet seurata sivusta kuinka ammattipelaaja omistautuu harjoittelulle, pelaamiselle sekä tekee pyyteettömästi töitä oman joukkueensa eteen. Esimerkillään hän on näyttänyt junioreille miten on mahdollista tehdä pitkä ja kunniakas pelaajaura harjoittelemalla tunnollisesti ja pitämällä huolta omasta työvälineestään eli kropastaan.

Lisäksi on ollut hienoa tutustua todelliseen korisperheeseen, joka on ollut tuttu näky monien Hongan aikuis- ja junnujoukkueiden peleissä kannustamassa honkalaisia.

Tapiolan Honka kiittää Jeb Iveya ikimuistoisista honkahetkistä ja toivottaa Perhe Iveylle aurinkoista kesää toivoen, että jatkossakin näemme Iveyn perhettä Honkahallilla!

Vuoden valmentajien ja pelaajien palkitsemiset: 

Tapiolan Hongassa on n. 850 junioripelaajaa ja heitä ohjaa ja opastaa 90 valmentajaa. Koripallovalmentajien määrä on Suomen suurin. Mukaan mahtuu ammattivalmentajia, kokeneita pitkän linjan veteraaneja, nuoria tulevaisuuden lupauksia sekä avuliaita vanhempia. Jokainen heistä on meille arvokas voimavara.

Vuoden juniorivalmentaja:

J-P Sipponen

Vuoden juniorivalmentaja J-P Sipponen

Vuoden juniorivalmentajan palkinto jaetaan vuosittain seuran nuorempien junioreiden valmentajalle.

J-P on kulkenut pitkän matkan oman ikäluokkansa matkassa. Intohimoinen korisdiggari rakastaa lajia ja laittaa oman työnsä ohella valtavasti aikaa myös valmennustyöhön. On myös kouluttautunut huippukoripallovalmentajaksi. Tehokas, analyyttinen ja omistautunut valmentaja, jonka tekemä työ palkittiin tällä kaudella SM-hopeamitaleilla alle 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.

 

 

Vuoden valmentaja:

Lauri Järvinen

Vuoden valmentaja teki ensimmäisenä kautenaan Hongassa upeaa työtä. Hän tekee ahkerasti töitä, haluaa oppia uutta ja kehittää itseään valmentajana. Uskalsi antaa vastuuta pelaajille, eikä laittanut itseään keskiöön. Vanhempien junioreiden valmennuksen lisäksi oli myös innostamassa pieniä koripalloilijan alkuja. Tinkimätön työ palkittiin alle 16-vuotiaiden poikien Suomen mestaruudella ja nuorten maajoukkuevalmennuspestillä.

Vuoden pelaaja:

Aino Airaksinen

Teemu Kuusela ja Aino Airaksinen

Vuoden pelaaja palkittiin jälleen edesmenneen koripallolegenda Seppo Kuuselan lahjoittamalla Sepon Pytyllä sekä 100 euron stipendillä. Palkinnon jakoi Seppo Kuuselan pojanpoika ja Hongassa junioreita valmentava Teemu Kuusela.

Sepon Pytty on ensimmäisen kerran luovutettu Hongan vuoden junioripelaajalle vuonna 2004, jolloin Pytyn sai Jari Vanttaja. Tämän jälkeen Hongan junioripelaajina on palkitut Petteri Koponen, Kia Ignatius, Anselmi Vanjoki, Skomantas Pocius, Villematti Kopio, Anni Mäkitalo, jälleen Villematti Kopio, Evita Iiskola, Jussi Laurila, Okko Järvi, Kia Vaalavirta, Lasse Gummerus ja viime vuonna jälleen Kia Vaalavirta. Tämä hieno nimilista kertoo siitä, että kun on tarpeeksi tahtoa ja halua kehittyä koripallossa kaikki ovet ovat auki aina ammattilaisuuteen saakka.

Kauden 2017-2018 Aino on ollut kaikkina juniorivuosinaan joukkueensa tehopelaaja niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Erittäin kovana urheilijana hän pystyy pysäyttämään vastustajan parhaat pelaajat ja on lyömätön 1 vs 1 pelaaja, joka pääsee aina korintekopaikalle. Pelaaja on kehittynyt pelintekijänä ja myös henkisellä puolella, epäonnistumisten jälkeen pää pysyy jo paremmin pystyssä! Kuluneella kaudella pelaaja oli ylivoimaisesti tehokkain sekä Hongan 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjajoukkueessa että naisten 1.divisioonajoukkueessa noin 15 pisteen keskiarvolla kummassakin. Tapiolan Hongan vuoden pelaaja pelaa korista, ymmärtää korista, seuraa korista ja se näkyy tuloksissa.

Lämmin kiitos koko Honka-perheelle menneestä kaudesta! Jokainen kannustaja, vanhempi, pelaaja, valmentaja, kyyditsijä, mokkapalojenleipoja  – meidän korisperheen jäsen on arvokas! Nähdään viimeistään seuraavassa Honka3x3-turnauksessa, joka pelataan Honkahallilla 26.-27.5. Tervetuloa mukaan!