Iltapäiväkerhotoiminta – Hongan uusin aluevaltaus

Elokuussa koulujen pyörähtäessä käyntiin, starttaa Summahallilla Hongan uusin aluevaltaus, liikunnallinen Pikkusudet-iltapäiväkerho. Kerhon tarkoituksena on tuottaa mielekästä ja suunniteltua tekemistä 2. ja 3.luokkalaisille koululaisille koulupäivän jälkeen.

Kerhossa liikutaan päivittäin ohjatusti, tehdään rauhassa läksyjä, ulkoillaan ja touhutaan valvotusti Tapiolan urheilupuistossa Summahallin lähiympäristössä. Koripalloseuran järjestämänä toimintana, korista tullaan pelaamaan kerhossa varmasti, mutta monipuolinen liikkuminen toimii kerhon pääajatuksena.

Kerhon pääohjaajana toimii Tapiolan Hongan kasvatti, juuri ylioppilaaksi ja kokiksi valmistunut Pipsa Kahlos. Pipsalla on paljon kokemusta lapsiryhmistä leiriolosuhteissa ja seuran pikkujunnut moikkaavatkin nuorta naista käytävillä tottuneesti. Nyt Kahlos on mukana suunnittelemassa iltapäiväkerhon toimintaa ja lähtee ilolla ohjaamaan sitä päivittäin tutussa ympäristössä.

  • Lähden isolla innolla vetämään iltapäiväkerhoa! Suunnitteluvaihe on loppusuoralla ja pian pääsee jo tutustumaan ryhmään. Muutamia paikkoja kerhoon on vielä vapaana, eli mukaan voi vielä ilmoittautua, Kahlos kertoo.

Iltapäiväkerhon liikunnallisuus näkyy myös päivittäisten välipalojen suunnittelussa. Urheilijana ja kokkina, Pipsa pitää tärkeänä että ryhmän kanssa syödään myös hyvin ja terveellisesti.

  • Jokaiseen kerhopäivään kuuluu välipalahetki. Olen aloittanut välipalalistankin suunnittelua ja sen toteutukseen tullaan ottamaan lapsetkin mukaan. Tehdään välipaloja kimpassa, ottaen lasten toiveitakin huomioon. Musta on tärkeää, että mietitään yhdessä millaiset välipalat sopii paljon liikkuville lapsille.

Vaikka iltapäiväkerhossa korostetaan liikunnallisuutta, ei tarkoitus kuitenkaan ole urheilla alusta loppuun asti vaan aikaa jää myös rennolle touhuamiselle, ulkoilulle, rauhalliselle läksyjenteolle, peleille ja vapaalle leikille.

Kerhotoiminta on suunnattu Summahallin lähialueiden koulujen oppilaille, myös kuljetusta kouluilta kerhoon on mahdollista saada. Iltapäiväkerho toimii hallilla kaikkina arkipäivinä klo. 12-17 välillä ja kerhoon voi ilmoittautua 2-5 päiväksi viikossa.

Lisätiedot ja ilmottautumisohjeet löydät täältä. Tervetuloa mukaan!

Pipsa Kahlos

Pipsa Kahlos