Iloisia ilmeitä ja onnistumisia Hongan Supermikroriehassa

Tapiolan Honka järjesti totuttuun tapaan joulun alla pelitapahtuman seuran nuorimmille pelaajille, eli 2010-2012 syntyneille junioreille. Lauantaina 16.12. Honkahallin 3-kentän valtasikin iso joukko 5-7 -vuotiaita pelurin alkuja. Hongalta mukana oli peräti 13 joukkueellista pelaajia ja vierailijoita oli tällä kertaa saapunut ToPosta, HNMKY:sta, EBT:stä, Helmi Basketista ja Tampereen Pyrinnöstä. Yhteensä joukkueita oli mukana ennätykselliset 30 kpl ja pelaajia lähes 300.

Monille turnaukseen osallistuneille pelaajille kyseessä olivat ihan ensimmäiset korispelit. Aamupäivällä parketin valtasivat 2010-syntyneet tytöt ja pojat, joista moni oli ensimmäistä kertaa pelaamassa, mutta osalla oli jo vyöllään useampiakin pelejä. Niin tyttöjen kuin poikienkin sarjoissa nähtiin jo paljon koreja, mutta myös hienoa syöttöpeliä ja tiukkaa puolustamista.

2010-syntyneiden ”kokeneiden konkareiden” jälkeen iltapäivällä kehiin astuivat 2011-2012 syntyneet tytöt ja pojat, joiden kasvoilta saattoi ennen pelejä nähdä hieman normaalia enemmän jännitystä. Pelien alettua suurin jännitys kuitenkin karisi ja reippaat tytöt ja pojat ilahduttivat runsaslukuista katsomoa hienoilla suorituksilla. Toki aika ajoin keskittyminen peliin vähän herpaantui, kun piti esimerkiksi ottaa muutama tanssiaskel, kurkata naapurikentälle väliverhon taakse tai käydä äidin sylissä hakemassa rohkaisuhali.

Pelit pelattiin 4 vs 4 ja pelinohjaajina toimi lukuisa määrä honkalaisia, joille kuuluu iso kiitos siitä, että pelit sujuivat niin hienosti. Pelinohjaajat huolehtiva pelien sujuvuudesta, mutta osasivat upeasti myös ohjata lapsia samalla.

Pelien päätteeksi kaikki osallistujat palkittiin kultamitaleilla ja palkintojenjako taisi kuitenkin olla se päivän kohokohta niin lapsille kuin vanhemmillekin!

Turnauksen myötä pikkujunnujen joukkueiden on hyvä jäädä joulutauolle ja jatkaa innokasta koriksen opettelua taas ensi vuoden puolella.

Kuvat: Sonja Herrala