Iiro Tuomi vahvistamaan Hongan miesten sentteriosastoa

Iiro Tuomi liittyy Hongan miesten joukkueeseen tulevalle kaudelle. 201-senttinen Tuomi on HNMKY-kasvatti, joka on pelannut viime kaudet HBA:n divari A-joukkueessa. Nuori ja itsensä juuri loukkaantumisesta kuntouttanut sentteri viettää kesänsä 20-vuotiaiden maajoukkueen mukana. Tuleva kausi on siis ensimmäinen Korisliigassa ja iso näytön paikka.

”Viime kaudella loukkaantuminen tarkoitti, että Iiro ei HBA:ssa päässyt näyttämään osaamistaan. Ahkera ja kovaa pelaava sentteri on jo kuitenkin aikaisemmin osoittanut, että potentiaalia löytyy. Päivittäinen harjoittelu kokeneen Tuukka Kotin kanssa tarjoaa hienon lisän kehityksessä vielä isommille kentille” päävalmentaja Aapo Heinonen kuvailee.

Tuomi on jo neljäs kiinnitys Hongan miesten edustusjoukkueeseen 20-vuotiaiden maajoukkueen tämän kesän vahvuudesta. Korisliigaparketilla vihreävalkoisessa paidassa nähdään alkavalla kaudella 201-senttisen Tuomen lisäksi: Aamos Laavainen, Matias Rissanen ja Valtteri Mervola.

HAASTATTELUSSA IIRO TUOMI

Miten alkoi matkasi koriksen parissa?

Alotin koriksen noin 5-vuotiaana. Tykästyin heti, jonka jälkeen laji on vienyt mukanaan Namikan ja HBA:n kautta nyt Honkaan.

Millainen pelaaja on Iiro Tuomi ja mitkä vahvuudet tuot Hongan joukkueeseen?

Pelaan fyysisesti niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä ja sitä kautta pystyn tuomaan joukkueeseen lisää voimaa korin alle ja levypallokamppailuihin.

Miksi Honka?

Honka vaikutti parhaalta vaihtoehdolta kehitykseni ja tulevaisuuteni kannalta. Näen Hongan miehet hyvänä joukkueena, jossa halutaan kehittää nuoria pelaajia ja nostaa niitä seuraavalle tasolle.

Olet nyt kuntoutumisesi jälkeen uuden haasteen edessä, kun sarjatasona on Korisliiga ja joukkue sinulle uusi. Mitä fiiliksiä herättää?

Tämä herättää toiveikkaita fiiliksiä ensi kaudesta. Edessä on hyvä haaste, jonka otan ilomielin vastaan!

Millainen on tuoreen honkalaisen kesä ja millaisia terveisiä haluat lähettää honkalaisjunioreille?

Mun kesä on ollut aika kiireinen. Enimmäkseen siihen on kuulunut maajoukkueleirejä, inttiä ja loppu vapaa-ajan jota ei paljoa ole, vietän kavereitteni ja tyttöystävän kanssa.

Tulkaa kaikki hallille kannustamaan ensi kauden matseihin ja älkää unohtako harjoitella ahkerasti!

Tapiolan Hongan kausikorttimyynti on käynnistynyt. Nyt voit hankkia oman runkosarjakausikortin lippu.fi-verkkokaupasta. Yhdellä kortilla näet kahden korisliigajoukkueen kotiottelut! Tutustu kausikorttiin ja tilaa omasi TÄÄLTÄ.