Iiro Tuomi jatkaa Hongassa ja on valmis haastamaan liigatason isot miehet korin alla tulevalla kaudella

20-vuotias, reilu parimetrinen Iiro Tuomi ja Tapiolan Honka ovat tehneet ensi kauden kattavan jatkosopimuksen. Tuleva korisliigakausi 2024-25 on Tuomelle kolmas honkalaisena. Koettu on sekä liigaa, että divaria. Nyt tavoitteensa korkealle asettava Tuomi on edellistä korisliigakautta huomattavasti kokeneempi ja valmis ottamaan korinalustaistot vastaan seuraavana haasteena. Menneellä kaudella I-divisioona A:ssa Tuomi auttoi joukkuettaan 11,5 pisteen, 5,2 levypallon ja 1,7 syötön ottelukeskiarvolla.

”Kesäharjoittelu on aloitettu hyvillä ja odottavilla fiiliksillä, olen innoissani tulevasta kaudesta! Viime kausi teki hyvää ja auttoi kehittymään pelaajana eteenpäin. Kausi toi vuoden lisää kokemusta, joka valmistaa tulevaa liigakautta varten” Tuomi kommentoi iloisena.

”Tavoitteena ensi kaudelle on näyttää että olen ansainnut paikkani joukkueessa. Olen valmiina ottamaan vastuuta liigassa, jotta voimme vakiinnuttaa paikkamme sarjassa” Tuomi lisää.

Päävalmentaja Aapo Heinonen kehuu nuoren lupauksen ahkeruutta: ”Iiron työmoraali on valtava. Joka päivä, on kyseessä sitten harjoitus tai peli, hän antaa itsestään ja kehostaan kaiken. Hänen pelaamisensa on jatkuvasti kehittynyt ja saanut uusia ulottuvuuksia. Iiro ei pääse treeneissä helpolla Tuukan (Kotti) haastaessa ja opettaessa suojattiaan. Uskon Iiron murtautuvan ensi kaudella ryminällä suomalaisten nuorten isojen pelaajien joukkoon, jotka Korisliigassa lunastavat suuren roolin.”

Virallista päätöstä liigapaikasta saadaan odottaa vielä pari päivää. Paikan vahvistuttua Tapiolan Honka starttaa kausikorttimyynnin tulevalle kaudelle. Joukkueessa palaset loksahtelevat paikoilleen ja lisää varsin mielenkiintoisia pelaajauutisia on luvassa lähipäivinä.

Joukkueen julkaistut sopimuspelaajat tähän asti: Tuukka Kotti, David Gonzalvez, Riku Korhonen ja Iiro Tuomi

Kuva: Samira Lee