Iiro Tuomi jatkaa Hongan miesten joukkueessa

Viime kaudella Hongan miesten korisliigajoukkueessa pelannut Iiro Tuomi, 21, nähdään Hongan miesten kokoonpanossa myös tulevalla kaudella 2023-24. Joukkue pelaa seuraavan kauden miesten 1A-divisioonassa, kirkkaalla tavoitteella: takaisin Korisliigaan! 201-senttinen Tuomi tuo vahvuutta ja monipuolisuutta korin alle.

Päävalmentaja Aapo Heinonen Tuomen jatkosopimuksesta: ”Iiron periksiantamaton luonne näkyy joka tapahtumassa! Hän on erittäin kovaa pelaava iso, joka on aina valmis laittamaan itsensä likoon joukkueen edun nimissä. Tuukka Kotti ja Iiro tulevat varmasti olemaan tulevalla kaudella ikävä yhdistelmä vastustajien kannalta.”

Tuomelle riitti kysyntää pelaajamarkkinoilla, valinta oli kuitenkin Honka. Tuomi kokee valinnan hyväksi omaa kehittymistä ajatellen: ”Honka on tavoitteelinen seura, joka haluaa kehittää nuoria pelaajia seuraavalle tasolle. Treeniympäristö on yksi pääkaupunkiseudun parhaista ja uskon että pystyn kehittymään täällä enemmän kuin jossain muualla, siksi haluan jatkaa Hongassa.”

Hongan junioreille nimikirjoitukset palloihin olivat kovaa valuuttaa läpi kauden. Kuva: Samira Lee

Joukkueen pelaajien kesään mahtuu vaativaa harjoittelua, kesäharjoittelun tavoitteet tuntuvat selviltä myös Tuomille: ”Viime kesä meni pitkälti armeijassa, joten tuleva kesä näyttää monin puolin paremmalta. Aion keskittyä fysiikan ja heiton kehittämiseen erityisen paljon tänä kesänä.”

Mennyt kausi Korisliigassa oli opettavainen kaikilla mittareilla. Nuoremmille pelaajille se toimi suunnannäyttäjänä siitä, mille tasolle tulee pyrkiä pelatakseen maan korkeimmalla tasolla. Kokemus liigatasosta oli arvokas myös Iirolle, jonka rooli joukkueessa tulee kasvamaan merkittävästi ja jolta odotetaan täysipainoisen harjoittelun myötä isoja tekoja kauden aikana.

”Odotan tulevaa kautta innolla, ja päätavoite on nousta takaisin liigaan!” Tuomi päättää.

Tapiolan Hongan kausikortit tulevat myyntiin tällä viikolla. Samalla kausikortilla näet Hongan miesten 1A-divarin sekä naisten Korisliigan kaikki kotiottelut!