Paljon honkalaisväriä nuorten maajoukkueissa

Nuorten maajoukkuekesä on suomalaisittain ja myös honkalaisittain täynnä tapahtumaa: MM-kisat Espanjassa, EM-kotikisat Helsingissä, maaotteluita ja leirityksiä, PM-kisat Kisakalliossa sekä EM-kisoja Bosniassa ja Romaniassa.

Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkeen valmistautuminen Espanjassa pelattavia MM-kisoja varten on täydessä vauhdissa. Maaotteluita on pelattu Liettuassa ja viimeisimpänä, menneenä viikonloppuna Tsekeissä. Ensimmäisen kohtaamisen Liettuassa vei isäntämaan 17-vuotiaat lukemin 58-55. Toisessa kohtaamisessa Suomi nousi takaa-ajoasemasta voittoon EM-hopeamitalisti Liettuasta lukemin 64-68. Suomen 17- ja 18-vuotiaiden maajoukkueet kummatkin voittivat Tsekin 17-vuotiaat. Suomen 17-vuotiaat pelasivat myös erinomaiset kolme ja puoli neljännestä 18-vuotiaita vastaan, mutta pitkä leiritys näkyi ottelun viimeisillä minuuteilla. Tästä kamppailusta voitto Tsekille numeroin 76-68 (39-44). 17-vuotiaiden otteluissa kentällä nähtiin Hongasta Tomas Pihlajamäki, sekä Eetu Villa.

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue taas oli jo selkä seinää vasten ja seitsemän pisteen takaa-ajoasemassa ottelun loppuminuuteilla samanikäistä Liettuan joukkuetta vastaan. Suomen viimeisten minuuttien prässi tuotti kuitenkin tulosta ja nuoret pääsivät juhlimaan niukkaa 73-76 (38-43) –vierasvoittoa.

20-vuotiaiden nuorten miesten maajoukkuerinki leireili viime viikolla Kisakalliossa, Hongan veljespari Lasse ja Juho Gummerus mukanaan. Maajoukkueen kesä on tiivis valmistautuessa heinäkuun puolessa välissä pelattaviin EM-kotikisoihin. Joukkueen ohjelma näyttää tältä:

 • -12.6. Leiri @ Susi Training Center, Kisakallio, Lohja
 • 14.-19.6. Leiri @ Liettua
 • 20.-23.6. Leiri @ Susi Training Center, Kisakallio, Lohja
 • 22.6. U20 Maaottelu: Suomi – Saksa @ Susi Training Center, Kisakallio, Lohja
 • 23.6. U20 Maaottelu: Suomi – Saksa @ Susi Training Center, Kisakallio, Lohja
 • 27.6. – 2.7. Leiri @ Serbia
 • 30.6. U20 Maaottelu: Serbia – Suomi @ Serbia
 • 1.7. U20 Maaottelu: Serbia – Suomi @ Serbia
 • 5.-8.7. Leiri @ Susi Training Center, Kisakallio, Lohja
 • 11.-15.7. Leiri @ Helsinki
 • 14.7. U20 Maaottelu: Suomi – Turkki @ Helsinki
 • -24.7. U20 EM-kisat @ Helsingin jäähalli & Pasilan urheiluhalli, Helsinki
Filemon Halmesmäki

Honkalaisista nuorten maajoukkueissa ovat mukanaa mm. Filemon Halmesmäki MU16 ikäluokassa…

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen valmennusjohto on taas kutsunut kaikkiaan 26 pelaajaa Kisakalliossa 18.-22.6. järjestettävälle valintaleirille. Leiriltä valitaan 12 pelaajaa PM-kisoihin, jotka pelataan niinikään Kisakalliossa 26.-30.6. Hongasta leirille kutsuttujen listalla ovat Filemon Halmesmäki sekä Erik Sajantila.

15-vuotiaiden poikien maajoukkuekesä jatkui sunnuntaina 12.6 Kisakalliossa alkaneella leirillä. Leirille olivat Hongasta saaneet kutsun Oliver Kivi, Onni Laaksonen, Heikki Lamberg, Alvar Peltoniemi ja Tommi Wuorenjuuri. Niklas Lauhaluoma ja Jaakko Juusela sivussa loukkaantumisten vuoksi. Pojat pelaavat kesän ottelunsa Copenhagen Invitational-turnauksessa 17.-19.6 kahdella joukkueella ja jatkavat 18 pelaajan vahvuisella ryhmällä leirityksiä heinäkuussa Liettuassa. Kööpenhaminan turnaukseen honkalaisista valittiin mukaan Kivi, Peltoniemi, Wuorenjuuri ja Laaksonen.

Poikien ja tyttöjen Susi All Stars –leirit jatkuivat menneellä viikolla jälleen Lohjalla, nyt mukana 34 poikaa ja 39 tyttöä. Kummaltakin leiriltä valitaan jatkoon 16 pelaajaa, jotka osallistuvat Tallinnassa pelattavaan Baltic Cup -turnaukseen. All Stars toisen vaiheen leireillä Hongasta olivat Lauri Hynönen, Saku Korhonen, Sebastian Lindberg, Markus Vapaavuori, Olivia Kohl, Aino Köninki, Ella Nevasalo, Aada Rauhansalo, Susanna Rentto, Roosa Repka, Sade Ruokolainen, Henna Sandvik ja Laura Väisänen.

Kia Vaalavirta

…sekä Kia Vaalavirta WU18 ikäluokassa.

18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueringistä löytyy honkalaista väriä myös, kun Leila Kaajasalo ja Kia Vaalavirta ovat mukana ja leireilevät seuraavan kerran 25.6. Leirin perään heti 26.-30.6 Kisakalliossa pelataan PM-kisat, joissa Susi Training Centerin parketille Susipaidoissa pääsee 12 nuorta naista. Heinäkuun puolessa välissä kahdentoista pelaajan joukkue leireilee Liettuassa, josta siirrytään kohti kesäkauden päätavoitetta, Sarajevossa pelattavia EM-kisoja.

16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen kesässä riittää tapahtumia. Seuraava leiri Kisakalliossa on 18.-22.6, jonka jälkeen leiritykset jatkuvat sekä Suomessa että Liettuassa. PM-kisat pelataan kesäkuun lopussa Susi Training Centerissä. Leirityksillä ja maaotteluilla tähdätään kohti Romaniassa elokuun alussa pelattavia EM-kisoja, joissa Suomen nuoret naiset pelaavat B-divisioonassa. Maajoukkuerinki on nyt 21 pelaajan suuruinen ja mukana Hongalta jatkavat Sara Bejedi, Oona Palmroos, Annika Hyttinen, Hille Launonen ja Ebba Pekonen.

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue leireili poikien tapaan 12.-14.6. Hongan tytöistä leirillä nähtiin Alexandra Ailus, Cia Eklöf, Kaisa Katajavuori, Noora Markkanen, Lotta-Kaisa Paltemaa ja Taru Kurunsaari. Poikien joukkueiden tapaan myös tytöt osallistuvat Kööpenhaminan turnaukseen. Honkalaisista turnauksessa nähdään Ailus, Katajavuori, Markkanen, Paltemaa ja Kurunsaari.

Toivotamme koko seuran voimin paljon menestystä Suomen joukkueille ja honkalaisille vauhdikkaaseen maajoukkuekesään!