Honkalaiskasvatti Juho Gummerus Espanjaan

Juho Gummerus on tehnyt sopimuksen Espanjan EBA-sarjassa pelaavan Novum Energy Liceo Frances joukkueen kanssa. Paikka Liceo Frances joukkueessa Juholle avautui Hongan ja espanjalaisen valmentajan Jorge Lorenzon yhteistyön myötä.

Kolme vuotta sitten Jorge oli tutustumassa Hongan toimintaan (kuvassa yllä sekä Gummerus että Lorenzo) juniorivalmentaja Timo Taivalahon kutsumana. Vierailun yhteydessä espanjalaisvalmentaja seurasi Hongan alle 19-vuotiaiden pelejä ja syntyi ajatus Hongan nuorten pelaajien mahdollisuudesta siirtyä pelaamaan Espanjaan kehitysjoukkueeseen juniori-iän jälkeen. Liceo Fancesin tavoite on kehittää pelaajia Espanjan suurseuroille.

Juho Gummeruksen ennakkoluuloton pelaaminen oli Lorenzon mieleen ja armeijan käytyään Gummeruskin koki, että ulkomailla pelaaminen olisi hyvä vaihtoehto.

”Kävin kesäkuussa harjoittelemassa joukkueen kanssa Madridissa, ja siellä yhteinen sävel valmentajien kanssa löytyi välittömästi. Ulkomailla pelaaminen on pitkään ollut haaveenani, ja kun sain vielä mahdollisuuden opiskella kauppatieteitä samanaikaisesti paikallisessa yliopistossa, oli tarjottuun tilaisuuteen helppo tarttua” Juho kertaa.

Gummeruksen tulevan joukkueen kanssa samassa sarjassa pelaa esimerkiksi Real Madridin ja Estudiantesin kehitysjoukkueet. Samassa sarjassa kilpailee myös Gran Canarian kakkosjoukkue, johon Alexander Madsen siirtyy pelaamaan ensi kaudelle. Suomalaiskohtaaminen on edessä marraskuussa, kun Liceo Frances matkaa Gran Canarian vieraaksi.

Gummerus on harjoitellut kesän veljensä Lassen kanssa Hongan miesten joukkueen mukana ja kunto alkaa olla kohdillaan Espanjaan lähtöä varten.

”Oli ilo saada Aapo Heinoselta kutsu Hongan harjoituksiin koko kesän ajaksi, vaikka en Hongassa viime vuonna pelannutkaan. Treeneissä on ollut kova taso koko kesän ajan ja se on varmasti valmistanut minut hyvin Espanjan kentille. Honkahalli on ehdottomasti Suomen paras treenipaikka!”

Tapiolan Hongassa iloitaan Juhon saamasta pestistä Espanjaan.

”On hienoa, että Hongan juniorivalmennus tuottaa kovia pelureita, joille on kysyntää jenkkiyliopistojen lisäksi Euroopan koriskentillä. Mukava myös huomata, että honkalaiskontaktit eri maiden seuroihin tuottavat positiivisia asioita meidän junioripelaajille ja antavat mahdollisuuden toteuttaa korisunelmia eri polkuja pitkin”  Hongan miesten päävalmentaja Aapo Heinonen iloitsee.

Tapiolan Honka toivottaa Juholle onnea aurinkoisen Espanjan pelikentille ja paljon tsemppiä uusiin haasteisiin!

Artikkelikuva otettiin kaudella 2015-16 Jorge Lorenzon vieraillessa Espoossa. Lorenzo seurasi Espoonlahdessa Hongan ja EBT:n paikallisottelua divari B:ssä. Kuvassa Juho Gummerus kolmas ylävasemmalta ja Lorenzo toinen oikealta.

Tapiolan Honka suosittelee kaikille pelaajilleen LähiTapiolan Urheilijaturvaa. Tutustu yhteistyökumppanimme räätälöimään vakuutukseen TÄÄLLÄ. Vielä ehdit laittaa vakuutukset kuntoon ennen Tallink Tournamentia.