Honkalaiskasvatit Homanen ja Kallio siirtyvät tavoittelemaan unelmiaan jenkkeihin

Tapiolan Hongan kasvattien Jan-Viljam Homasen ja Lauri Kallion opinnot sekä koripalloilijan urat jatkuvat tänä syksynä USA:ssa. Homanen, 18, on aloittanut vaihto-oppilasvuotensa Carolinassa, Northside Christian Academyssä  ja suuntaa samaa nimeä kantavan joukkueensa kanssa kohti koripallokautta 2020-21. Kallio, 17, valitsi uudeksi opinahjokseen Vermont Academyn, jossa nuori takamies jatkaa lukio-opintojaan sekä liittyy Vermont Wildcatsien highschool-joukkueeseen.

Jan-Viljam Homanen aloitti koripalloharrastuksen Hongassa 8-vuotiaana ja nyt läpi on pelattu koko seuran junioriputki. Mennyt kausi 19-vuotiaiden SM-sarjassa sekä miesten II-divisioonassa oli Homaselle rikkonainen loukkaantumisten takia. Kesän aikana laituri pääsi kuitenkin treenaamaan täyspainoisesti. Nyt käynnissä on valmistautuminen uuteen ja erilaiseen kauteen Carolinassa.

”Olen aina haaveillut asumisesta ja pelaamisesta jenkeissä. Tänä vuonna sain mahdollisuuden vaihtoon Global Horizon nimisen järjestön kautta ja tein päätöksen lähteä. Tavoitteena on valmistua täältä seniorina ja päästä sen jälkeen pelaamaan yliopistokorista” laituri kertoo.

”Pidemmällä tähtäimellä ammattilaisen ura missä se sitten lieneekään on oma tavoite ja unelma.”

Lauri Kallio debytoi vakuuttavasti kaudella 2019-20 miesten I-divisioona B:ssä, jonka lisäksi takamies tahkosi 19-vuotiaiden SM-sarjaa 15 ottelun verran. Kontakti  Amerikkaan syntyi pari vuotta taaksepäin nuorten maajoukkueleirillä. Ajatus kasvoi tavoitteeksi ja lopulta toteutettavaksi suunnitelmaksi. Vaihtoehtoja oli tarjolla muitakin, mutta Vermont valikoitui joukosta.

”Vermont Academyssa valmentaja vakuutti lopulta ja tuli vahvasti olo että se on oikea valinta. Miettiessäni lähtöä jenkkeihin, puhuin paljon honkalaisvalmentajien kanssa ja sain kannustusta unelman toteuttamiseen. Koronaepidemia hidasti lähtöä ja vähän aikaa näytti että aloitan kauden Hongan miehissä, mutta Vermontissa tilanne on nyt parempi ja pääsen matkustamaan” Kallio kuvailee lähdön taustoja.

”Olen pelannut Hongassa 5-vuotiaasta saakka ja jokainen koutsi on vuosien aikana luonut uskoa pelaajana kehittymiseen. Itselle Niko Nyholm on ollut ehkä kuitenkin eniten se valmentaja joka on sytyttänyt isoimman kipinän korikseen. Nyt tavoittelen ammattilaisuraa ja koen, että tämä reitti jota nyt kuljen on itselle paras. Pyrin kohti yliopistoa highschoolin jälkeen ja siitä eteenpäin.”

Tapiolan Honka toivottaa molemmille nuorille menestystä rapakon toisella puolen!