Honka3x3-turnaus täytti Summahallin kahdeksi päiväksi

Sarjassaan kolmas Honka3x3-turnaus pelattiin Summahallilla 27.-28.5. Viikonlopun turnaus oli ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen ja osallistuneiden joukkueiden määrä lähes tuplaantui edellisestä. 3 vs. 3 koriksesta nautti viikonlopun aikana komeat 85 neljän pelaajan joukkuetta!

Summahallilla pelattu kolmas 3×3-koristurnaus sai nimekseen Honka3x3 vol 3 feat. Ballzy, naapurin koripallokaupan tultua mukaan yhteistyökumppaniksi myös tähän tapahtumaan. Ilmoittautuminen avattiin huhtikuussa ja honkalaisten joukkueiden lisäksi oli ilahduttavaa nähdä jo aiemmista turnauksista tuttujen joukkueiden ilmoittautuvan heti mukaan tähänkin tapahtumaan.

Loppujen lopuksi joukkueita tuli mukaan huimat 85 kappaletta ja turnaus päästiin pitämään suunnitellusti kaksipäiväisenä. Lauantai varattiin mikro- ja mini-ikäisille, sunnuntaina taasen päästettiin irti 2005-syntyneet ja sitä vanhemmat juniorit. Sunnuntaina pelattiin myös ihka ensimmäinen Unified-koriksen 3×3-sarja, jossa mittaa toisistaan hyvällä fiiliksellä ottivat Hongan ja PuHu:n joukkueet.

Ensimmäisen kerran pelatussa 3×3 Unified-sarjassa honkalaisten vieraaksi saapui PuHu:n kaksi joukkuetta.

Tapahtuman rento meininki toteutui hienosti, kun Summahalli täyttyi musiikin tahdittamista peleistä. Halliin oli rakennettu kuusi 3×3-kenttää ja pelit pyörivät molempina pelipäivinä 10.30-17.00 lähes taukoamatta kaikilla kentillä. Viikonlopun aikana 330 junioria pelasi 205 ottelua!

Turnauksen järjestämisestä on vastannut kaikkina kolmena kertana tiimi honkalaisia, toimiston väestä vapaaehtoisiin. Korvaamattoman osaamisensa ja Fiban 3×3-softan turnaukseen on tuonut Juha-Pekka Sipponen ja Event Managerina toiminut suurella työpanoksellaan Veera Sääski.

Veera opiskelee Jyväskylän yliopistossa Liikunnan yhteiskuntatieteitä ja on kiertänyt kevään Pikkususien Pirkka Street Basketin mukana ympäri Suomen. Nuori nainen teki juuri kandidaatintyönsä aiheesta: ”Urheilutapahtumien vapaaehtoisten johtaminen”, idea tähän oli lähtenyt nimenomaan Honka3x3-turnauksista. Kolmannessakin turnauksessa Veera teki suuren työn rekrytoidessaan tekijöitä ja organisoidessaan vapaaehtoisten tehtäviä tapahtumassa.

  • Honka3x3-turnaus oli kerrassaan onnistunut! Saavutimme yhdessä tavoitteemme eli hauskan korispäivän järjestämisen, tällä kertaa peräti kahtena peräkkäisenä päivänä. Hauskuus ja ilo paistoi lasten kasvoilta kauas ja siinä oli sitten itsekin yhtä hymyä, Event Manager iloitsee.
  • Samalla, kun osallistujamäärät kasvoivat, tarkoitti tämä luonnollisesti myös sitä, että vapaaehtoisia tarvittiin aiempaakin enemmän. Vapaaehtoiset ovat korvaamattoman tärkeä osa urheilutapahtumia ja ilman meidän viimeisimmän 3×3-turnauksen kaikkia 50 vapaaehtoista, toimitsijoita ja pelinohjaajia, pelit olisivat jääneet pelaamatta. Olen erittäin kiitollinen siitä, että vuosi toisensa jälkeen Hongasta löytyy edelleen sekä vanhempia että nuoria tekemään pyyteetöntä työtä yhteisen hyvän eteen.

Maria Sajantila toimi koko viikonlopun ajan toimitsijana. Jenkeistä kotihallille kesäksi palannut Ville Wuorenjuuri ohjasi peliä vanhempien ikäluokkien otteluissa ja Event Managerina toimi jo kolmannen kerran Veera Sääski.

Honka 3×3 vol 3 feat. Ballzy – turnaus pelattiin 13 sarjassa, 08-syntyineistä 2000-syntyneiden ”Future Legends” sarjaan. Näiden turnausten päätavoite kaiken ikäisissä on ehdottomasti hauskanpito. Joukkueet on muodostettu kaveriporukoista ja aikaa ehtii viettää niin oman jengin kanssa, kuin tutustua uusiin tyyppeihinkin. Lisäksi turnaukset pelataan läpi ilman valmentajia tai tuomareita, pelin sujumisesta pitää huolta pelinohjaaja ja toimitsija laskee pisteet. Pelaajia haastateltiin viikonlopun aikana ja suurta iloa olikin tuottanut muiden kannustaminen ja se, että nyt sai pohtia itse miten haluaa pelata. Hienoista kikkailuista, blokeista ja komeista koreista sai parhaimmat hurraukset.

Kiitos kaikille mukana olleille pelaajille, vapaaehtoisille sekä katsojille – jatkoa on luvassa varmasti! Turnauksen tulokset löydät TÄÄLTÄ. Kuvia ja videoita löytyy taasen turnauksen Instagram-tililtä: @honka3x3.

Otamme mieluusti vastaan palautetta tapahtumastamme ja haluamme kehittää toimintaamme aina vaan parempaan suuntaan. Palautteet voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen: honka3x3@tapiolanhonka.fi.

Kuvat: Sonja Herrala

Joukkueet keksivät itse itselleen hauskan nimen. Tässä P03-04 sarjan voitokkaan ”Apinat” MuKi:sta.

”Harrin enkelit” olivat voitokkaita jo toista kertaa putkeen.

Juha Meronen kuvasi hienoja ”highlights” videoita läpi turnauksen ja haastattteli pelaajia. Linkit videoihin löytyvät nyt Hongan Facebook-sivuilta ja myöhemmin myös nettisivuilta.

Pelaajia oli mukana ainakin Espoosta, Helsingistä, Klaukkalasta, Porvoosta, Tampereelta, Vantaalta ja Lohjalta..

Honka3x3-turnaukset ovat avoimia kaikille! Ei tarvitse olla koripalloilija osallistuakseen. Mukana on aiemmin ollut ringeten pelaajia ja nyt mukaan innostui kiekkoilijoiden muodostama joukkue ”BuzzerBeaterit”.

Turnauksen nuorimmat olivat tällä kertaa 2008-syntyneitä ja hienosti meni ekat 3×3-pelit!

Kiitos hienosta viikonlopusta ja nähdään hallilla taas pian!