Honka vailla mahdollisuuksia Loimaalla

Loimaalla saatiin torstai-iltana näyte siitä, miksi Loimaa Bisons on yksi Korisliigan suurimmista mestarisuosikeista. Erinomaisesti ottelun aloittanut vierasjoukkue Honka oli lopulta vailla mahdollisuuksia kotijoukkueen vyöryttäessä laajalla rintamalla 106-67 murskavoittoon.

Honka aloitti ottelun terävästi. Ottelussa peräti 26 pistettä heittäneen Anton Odabasin johdolla vierasjoukkue karkasi nopeasti 2-10 johtoon. Kotijoukkue sai kuitenkin vähitellen rytmistä kiinni ja meni ohi. Manny Ubilla heitti Hongan vielä kolmen pisteen päähän tilanteessa 16-13, mutta tämän jälkeen Bisons meni menojaan. Kotijoukkue vei seuraavat minuutit lukemin 21-1 ja ottelu oli sitä myöten taputeltu. Toinen puoliaika oli enemmän tai vähemmän kosmetiikkaa ja loppunumerot kertovat tylyä kieltä joukkueiden tasoerosta torstaina.

– Aloitimme ottelun hyvin ja toteutimme ottelusuunnitelmaa. Täytyy antaa krediittiä vastustajalle, Bisons oli tänään hyvällä jalalla liikkeellä, kuten saattoi olettaakin. Meillä on tällä hetkellä tilanne, että vastoinkäymisistä ja kenties nuoruudesta ja kokemattomuudesta johtuen emme pysty oikein ottelun sisällä vastaamaan vastustajan irtiottoihin. Mielellään olisimme tänään halunneet haastaa kovempaa, mutta vastustaja oli tänään erinomainen, heiltä ei voi ottaa mitään pois, Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo kertoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Hongan paras pistemies oli Odabasi 26 pisteellään. Ike Udanoh heitti 13 pistettä ja repi 15 levypalloa, mutta Iken heittoprosentit jäivät Bisonsin puolustuksen puristuksessa vaatimattomiksi. Laajalla rintamalla hyökänneen Bisonsin paras oli Roope Ahonen (27/1). Anthony Hilliard (17/5/6 syöttöä) ja Ian Hummer(15/7) kuuluivat myös joukkueen hyökkäyksen syömähampaisiin.

Hongan pelit jatkuvat kolmella peräkkäisellä kotiottelulla. Voittoja tarvitaan, kuten myös kotiyleisön tukea. Ensimmäisenä vastassa on keskiviikkona 4.2 Namika Lahti klo 18:30.