Honka taisteli kahdeksannen peräkkäisen voiton divarissa

Tapiolan Honka toipui sunnuntaina pelatussa divariottelussa nihkeästä alusta ja nousi taisteluvoittoon Korikouvoja vastaan. Voitto oli Hongalle kahdeksas peräkkäinen ja vankisti joukkueen sijoitusta sarjakärjessä.

Korikouvot tarjoili Hongalle ensimmäisen 11 minuutin ajan tarkkaa kaukoheittopeliä, vahvaa levypallopelaamista ja tiukkaa puolustusta. Vierasjoukkue pystyi vaikeuttamaan Hongan hyökkäyspelaamista merkittävästi ja hallitsemaan pelin tempoa. Hongan hyökkäyspeli ei lähtenyt rullaamaan ja vierasjoukkue karkasi 8-22 johtoon. Rutinoitunut Honka ei häkeltynyt, vaan nousi kokeneen kolmikon Viljami VanjokiTero LaitinenJouko Järvinen johdolla rinnalle ja ohi, vaikka peli ei lähtenytkään aivan sellaiseen lentoon, kuin joskus aiemmin tällä kaudella. Puoliajalla Honka johti siitä huolimatta 31-27.

Viljami Vanjoen vahva paluu kentille oli yksi iso osatekijä Hongan voitossa.

Viljami Vanjoen vahva paluu kentille oli yksi iso osatekijä Hongan voitossa.

Kolmannella neljänneksellä Honka oli karata, mutta sinnikäs kouvolalaisjoukkue pysyi iskuetäisyydellä. Neljännellä jaksolla kotijoukkueella oli voiton avaimet koko ajan käsissään, mutta ratkaisevaa iskua se ei pystynyt antamaan. Viljami Vanjoki heitti ensin kaaren takaa illan neljännellä kolmosellaan Hongan 10 pisteen johtoon runsas minuutti ennen loppua ja veivasi puoli minuuttia ennen loppua akrobaattisella lay-upillaan Hongan uudelleen 10 pisteen johtoon. Korikouvot kuitenkin hyödynsi Hongan loppuhetkien menetykset ja Valtteri Leinon ja Teemu Knihtisen koreilla vierasjoukkue tuli jo 3 pisteen päähän reilu 10 sekuntia ennen loppua. Vanjoella oli mahdollisuus sinetöidä Hongan voitto vapaaheittoviivalta, mutta illan käsikirjoituksen mukaisesti molemmat vaparit ohi, ja Korikouvoille tarjoutui vielä mahdollisuus nousta jatkoajalle. Leinon viimeisen sekunnin kaukoheitto meni kuitenkin selvästi ohi ja pisteet jäivät Espooseen.

  • Hatunnosto pelaajille itsensä likoon laittamisesta. Vielä ottelupäivän aamuna oli epäselvää, pystyykö kolme lopulta kokoonpanossa ollutta pelaajaa pelaamaan lainkaan. Korikouvot oli valmistautunut otteluun hyvin ja vaikeutti meidän hyökkäyspelaamista muutamalla taktisella valinnalla. Lupauksia antavaa on se, että pystyimme voittamaan hyvän vastustajan näillä osumaprosenteilla korin alta ja vapaaheittoviivalta. Seuraava askel on pystyä lisäämään pelaamisen vauhti sille tasolle, jolla aikaisemmin olemme jo olleet ja pystyä karsimaan huolimattomuudesta tulleet menetykset, joita tuli aivan liikaa. Takaisin piirustuspöydän ääreen ja kohti ehjää harjoitusviikkoa entistä keskittyneempänä, Hongan päävalmentaja Ville Neva muotoili ottelun annin.

Hongan murheenkryyni oli todellakin vapaaheittopeli. Kotijoukkue onnistui vapariviivalta vain 26% tarkkuudella, joka osaltaan antoi vierasjoukkueelle mahdollisuuden pelata voitosta. Toisaalta tätä kompensoitiin ainakin osittain kaaren takaa, josta isännät onnistuivat 56 % tarkkuudella yhdeksän kertaa. Hongan parhaana palkittiin kapteeni Viljami Vanjoki, joka heitti kaiken kaikkiaan 21 pistettä ja Hongan viimeisistä yhdeksästä pisteestä seitsemän. Tero Laitinen ja Jouko Järvinen heittivät molemmat 11 pistettä ja Topi Halme ja Ilkka Sirola 10 pistettä kumpainenkin. Korikouvojen parhaana palkittiin Valtteri Leino (16/0).

Honka jatkaa Divari B:n tasaisessa kärkijoukossa ilman tappiota. Seuraavaksi joukkue pelaa viikon kuluttua Kotkassa, jossa vastaan tulee vain yhden tappion kärsinyt KTP. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 22.11, jolloin vastaan saapuu PuHu.