Honka Summer Camp 2019 vietettiin helteisessä urheilupuistossa

Hongan nuorempien junioreiden kesäloma starttasi perinteisin menoin 3.-7.6.2019 Honka Summer Campilla. 230 korisjunnua vietti vauhdikkaan leiriviikon Honkahallilla ja urheilupuiston ympäristössä. 

Leirikesä käynnistettiin kauden suurimmalla leirillä. Summer Camp keräsi komean määrän 2006-2013 syntyneitä junioreita nauttimaan koriksesta ja monenmoisesta yhteisestä tekemisestä.

Ensimmäisen päivän alku käytettiin tutustumiseen ja sääntöjen kertaamiseen. Oheisissa päästiin nauttimaan upeasta auringonpaisteesta urheilupuiston ympäristössä. Lajiharjoituksissa treenattiin 3-uhkaa, pysähdyksiä ja lähtöjä. ”Leiritädit” eli pienimpien ryhmien ohjaajina vuosittain toimivat vanhemmat juniorit saivat heti pieniä faneja, eikä jännitys päässyt kasvamaan liian suureksi.

Leirin toisen päivän aamuna monessa kodissa herättiin kovaan ukkoseen. Järjestäjäporukka ehti jo hikoilla hetken miettien, minne parisataa junioria laitetaan treenaamaan jos mikään ryhmä ei voi olla ulkona. Myrsky kuitenkin väistyi ennen leiripäivän alkua ja ainoa muisto moisesta oli kostea niitty. Kesä kuitenkin kuivasi minkä kasteli, märät kengät – varsin pieni miinus. Tiistaina isoa iloa tuotti tämän vuoden uutuus leiriohjelmistossa eli kuplafutis! Isompien leiriläisten ryhmät näyttivät komeasti mallia, hetki treeniä ja kunnon pelit pystyyn. Taklauksia ja kivuttomia kuperkeikkoja jättipallon sisällä. Toisen leiripäivän kääntyessä ehtoopuolelle ja oli aika lähteä kotiin odottamaan seuraavaa päivää, kuultiin käytävillä pettyneitä kysymyksiä pienten suusta. Isosisko oli päässyt pelaamaan kuplafutista, eikä pikkuveli ollenkaan… Ei hätää seuraavana päivänä oli pienempien vuoro! Pienimmät palloilijat sulostuttivat ohikulkijoitakin niityllä kuplien sisällä. Rohkeat lapset vetelivät voltteja kuin vanhat tekijät. Joskus vauhtia vaan oli liian vähän ja pallo jumittui ylösalaisin. Pieniä jalkoja sätki ilmassa, kun oman kropan paino ei riittänyt kiepauttamaan palloa uudelleen ympäri. Onneksi oli jengikaverit, jotka riensivät heti apuun jonkun joutuessa jumiin.

06-tytöt vauhdissa kuplafutiksen parissa.

Jokaiselle leiriläiselle kertyi viikon aikana kahdeksan lajiharjoitusta ja pelisessiot sekä oheiset päälle. Tekemisen puutetta ei siis varmasti leirillä ehtinyt syntyä ja uutta oppiakin tarttui jokaiselle. Myös vapaa-aikaa uusien ja jo valmiiksi tuttujen kavereiden kanssa kuului tietysti joka päivään rennoissa tunnelmissa. Keskiviikko ja torstai nautittiin auringonpaisteesta, treeneistä ja ulkoilusta. Niin ja ruuasta. Kiitos Mili’s Food & Cafe leiriläisten muonituksesta!

Kun leiriläisiä on kolmatta sataa, myös koutseja täytyy olla paljon. Mahtavaa yhteisöllisyyttä nähtiinkin myös tänä vuonna. Koutseja riitti! Kymmenen honkalaisvalmentajan apuna oli nimittäin peräti 55 vanhempaa honkalaiskasvattia. Apuvalmentajat olivat innostavia ja suureksi avuksi isojen ryhmien kanssa salissa sekä ulkona. Kiitos jokaiselle! Leiriläislauma sai myös nuorista valmentajista monta uutta idolia, joiden pelejä on varmasti kiva mennä seuraamaan ensi kaudella ja joille uskaltaa heittää kotihallin käytävillä yläfemmat jatkossakin.

Leirin nuorin tyttöryhmä täynnä energiaa!

Perjantaita odotetaan joka vuosi Summer Campillä. Ei siksi, että silloin leiri loppuu, vaan perinteisen ohjelmiston vuoksi. VESISOTA! Viikon ehdoton kohokohta. Sammiot täyteen vettä kaikenmoisten vesipyssyjen, kippojen ja pullojen täyttöä varten… ja sitten  hyökkäykseen! Pahimmat osumat saivat tuoreimmat leirikoutsit ja leiritädit tälläkin kertaa. Naurua, märkiä vaatteita, kateellisia ohikulkijoita ja lisää naurua. Tästä perinteestä ei luovuta!

Leirin päätösmenoja varten kokoonnuttiin koko possella Tallink-kentän katsomoon. Kiitokset ja lyhyet puheet, sitten asiaan. Vuorossa leirikisat. Heittokilpailuihin ja All Stars-peleihin valikoitui junnuja joko karsintojen kautta tai valmentajien valinnalla jokaisesta ryhmästä. Kisat aloitettiin Hotspot-heittokisalla tai ”Sillä Nikon heittokisalla” kuten moni tuntui muistavan. Eri arvoisia heittopaikkoja ja minuutti aikaa kerätä korkein pistepotti. Ensimmäisen heittokisan voittajiksi kruunattiin Felix Nyman (isot korit) ja Eeli Metsola (pienet korit). Vapaaheittokisassa taasen kunnostautuivat Lotta Tyynilä (isot korit) ja Otso Merikanto (pienet korit). Läpi leirin päätösjuhlan koko leiriporukka kannusti upeasti omiaan. Kyllä kelpasi kisailla!

Heittokisojen tarkimmat heittäjät.

All Stars-pelissä vastakkain astelivat kunniavieraiden mukaan nimetyt joukkueet Team Carolina Rahkonen ja Team Lauri Toivonen. Ottelu oli äärimmäisen tiukka ja päättyi Team Caron voittoon vain yhdellä pisteellä!

Team Lauri: Minttu, Sami, Anna, Nicolas, Aada ja Rasmus.
Team Caro: Max, Lilian, Hermanni, Lotta, Benjamin ja Vilma.

Lopuksi palkittiin leiriviikon ahkerimmat harjoittelijat sekä ryhmien iloisimmat tsempparit.

Ahkerat harjoittelijat: 

Ryhmä 1 Christel Sipilä (leirikuningatar)
Ryhmä 2 Leon Öunap  (leirikuningas)
Ryhmä 3 Lisa Björksten
Ryhmä 4 Max Allenius
Ryhmä 5 Kaisa Saarela
Ryhmä 6 Oskar Heikkonen
Ryhmä 7 Milla Karppinen
Ryhmä 8 Elmer Merikanto
Ryhmä 9 Olivia Korniloff
Ryhmä 10 Kasper Nikitin
Ryhmä 11 Enni Pirkkalainen & Siiri Myyryläinen
Ryhmä 12 Patrik Puukki

Iloisimmat tsempparit:

Ryhmä 1 Helmi Neuvo
Ryhmä 2 Vikki Österman
Ryhmä 3 Elsi Eteläaho
Ryhmä 4 Kalle Laurio
Ryhmä 5 Mila Lindholm
Ryhmä 6 Willem Ojala
Ryhmä 7 Saila Reinikainen
Ryhmä 8 Axel Nyman
Ryhmä 9 Minea Sarhimaa
Ryhmä 10 Johannes Pennanen
Ryhmä 11 Iida Petäjä
Ryhmä 12 Kayden Adan

SUURKIITOS vielä kerran kaikille Summer Campille osallistuneille! Leirikesä jatkuu parhaillaan käynnissä olevalla heittoleirillä. Elokuussa 5.-7.8. palataan hallille, kun vuorossa on Pelileiri, jonne mahtuu vielä mukaan! Ilmoittautuminen TÄÄLLÄ.

Hauskaa ja liikunnantäyteistä kesää kaikille!