Honka on miesten divarimestari kaudella 2021-22 – katso kuvakooste 5.finaalista

Tapiolan Hongan miesten joukkue voitti I-divisioona A:n mestaruuden viidennessä ja äärimmäiseksi trilleriksi muodostuneessa finaalissa, joka pelattiin Töölön Kisahallissa keskiviikkona 27.4.

Ottelusarja oli jo lähtökohdiltaan legendaarinen, kun vastakkain asettui kaksi pitkän historian omaavaa seuraa Honka ja Torpan Pojat. ToPo vei ensimmäiset kaksi kohtaamista ja Honka pelasi seuraavat selkä seinää vasten – menestyksekkäästi! Ottelusarja vietiin viidenteen ja ratkaisevaan finaaliin kotihallissa Tapiolassa 1112 katsojan edessä.
Travis McConico on luonut nuoreen joukkueeseen läpi kauden luottoa omaan tekemiseen. Finaalisarjan edetessä amerikkalaisvahvistus vei roolinsa joukkueen johtohahmona uudelle tasolle. Viidennessä finaalissa McConico rakensi peliä itsevarmoin ottein ja tehtaili samalla tehot: 30 pistettä, 8 levypalloa, 8 koriin johtanutta syöttöä ja 8 riistoa!
Alvar Peltoniemi on ottanut kauden aikana uskomattomia kehitysaskeleita ja toiminut niin läpipääsemättömänä muurina puolustuksessa, kuin ratkaisijana kylmäpäisillä kolmosilla ja ajoilla. Ratkaisevan finaalin tilastomerkinnät: 13/7/2.
Yksi viidennen finaalin hahmoista on tässä. Akseli Hartikainen. Ei se pelaaja joka loistaa pistetilastoissa, mutta se pelaaja jonka tuoma energia kentälle on ilmiömäinen. Kun ottelua ratkottiin varsinaisen peliajan viime minuuteilla, Hartikaisen hyökkäyspään levypallot näyttelivät äärimmäisen suurta roolia. Läpi ottelun Hartikainen paini väsymättä ToPo:n järkälemäisen Hamiltonin kanssa korin alla.
Viides finaali ei tasaisempi taistelu olisi voinut olla. Puoliajalla tulostaulu näytti tilannetta 38-32. Sebastian Lindbergin peli-ilo ja taistelutahto näkyi kentällä läpi ottelun.
11 sekuntia varsinaista peliaikaa jäljellä. McConico pääsee heittämään kaaren takaa, pallo ei mene koriin. Hartikaisen kova levypallo ja syöttö ulos. Pallo Devin Whitfieldille (18/8) kun kellossa on enää neljä sekuntia. KOLME PISTETTÄ! Peli tasoihin ja jatkoajalle.
Jatkoaika oli honkalaisten hallintaa, niin kentällä kuin katsomossa. Uskomattomin kannustus ehkä ikinä! Hongan miehet vei viisiminuuttisen pistein 5-14.
Honkalaisjuniorit löysivät tällä kaudella kotikatsomoon upeasti. Finaalisarjassa juniorit kannustivat villisti myös vieraissa ja voittoa päästiin juhlimaan yhdessä.
Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara luovutti divisioonan mestaruuspokaalin komeasti kapteenin viittaansa läpi kauden kantaneelle Aamos Laavaiselle.
Kuvatekstiä tuskin tarvitaan.
Päävalmentaja Aapo Heinosen hymy oli ottelun jälkeen leveä. Läpi paistaa suuri ylpeys nuoresta joukkueesta.
Honka leikkaa Kisiksen sukkaa.
DIVARIMESTARIT KAUDELLA 2021-22!
Junnufanien ympäröimänä. Kiitos äänekkäästä kannustuksesta ja sanoin kuvailmattomasta tunnelmasta pudotuspelien ja finaalisarjan aikana!

Kuvat: T. Kallström