Honka ja Lahti ratkovat Divari B:n mestaruuden

Tapiolan Honka ja Lahti Basketball karistivat isoimmat paineet harteiltaan hoitamalla omissa välieräsarjoissaan voitot tyylipuhtaasti 3-0. Runkosarjavoittaja Honka kaatoi kolmesti Namika Lappeenrannan ja runkosarjassa kakkoseksi sijoittunut Lahti teki saman PeU-Basketille. Välieräsarjojen voitolla molemmat joukkueet pelasivat itselleen paikan sarjaporrasta ylemmäs kaudelle 2016-2017. Pitkää kautta on jäljellä vielä paras viidestä järjestelmällä pelattava finaalisarja, jonka jälkeen molemmat joukkueet pääsevät viettämään ansaittua taukoa peleistä.

Tiedossa on fyysinen ottelusarja, joka sopii varmasti Hongan Ilkka Sirolalle. Kuva: Sonja Herrala.

Tiedossa on fyysinen ottelusarja, joka sopii varmasti Hongan Ilkka Sirolalle. Kuva: Johan Weckström.

Finaalisarja aloitetaan torstai-iltana Tapiolassa, jonne odotetaan noin 50 lahtelaisfanin ryhmää tunnelmaa nostamaan. Kovaa pelaava ja tiukasti taisteleva Lahti Basketball sytyttää fyysisellä pelillään vastustajat kamppailuun mukaan. Äänekäs ja intohimoinen faniryhmä kaataa lisää bensaa liekkeihin. Sekä Hongan pelaajien että kannattajien on syytä olla valmiina!

  • Ensinnäkin ihan valtavan isot onnittelut meidän joukkueelle isosta määrästä laadukasta työstä, jota on tehty koko kausi yhdessä! Se on heijastunut kentälle aktiivisena ja aloitteellisena honkalaisena koripallona, jossa ovat painottuneet taistelutahto ja hyvät valinnat. Tämän sivutuotteena varmistimme sarjanousun välieräsarjan jälkeen. Edessä ovat kauden viimeiset pelit, joiden pelimäärän tarkoitus on tuntunut herättävän paljon keskustelua ja syystäkin niin. Isoimmat materialistiset panokset ratkesivat tänä vuonna jo välieräsarjassa, mutta toisaalta tiedän, että meidän ja vastustajan ajatusmaailmaan kuuluu urheilun perusdynamiikan kunnioittaminen. Kuten jo taisin kauden ensimmäisissä kommenteissani todeta, niin urheilu on uusia ennätyksiä varten. Välillä ne ovat lähes huomaamattoman pieniä ja välillä merkittävän suuria, mutta jokainen niistä on prosessin kehittymisen kannalta tärkeä. Ajattelen vahvasti niin, että tämä jo saavutettu sarjanousu on vain sivutuote, joskin tärkeä sellainen, hyvin pelaamisesta ja pelaamisen kehittymisestä. Näitä ydinasioita me olemme tavoitelleet päivästä toiseen ja niin tavoittelemme Lahtea vastaan käydyissä kamppailuissakin, Hongan päävalmentaja Ville Neva pohtii ennen finaalisarjan alkua.

Lahti Basketball saapuu torstaina Tapiolaan 13 ottelun voittoputkessa. Iso ja urheilullinen joukkue ei ole hävinnyt otteluakaan jenkkitakamies Deonta Stocksin liityttyä joukkueeseen tammikuun lopulla. Liki 27 pisteen ja 5 syötön keskiarvolla pelaavasta Stocksista on tullut Lahden hyökkäyspelaamisen syömähammas, joka rakentaa tekopaikkoja niin itselleen kuin muillekin siirtymistä, tyhjennyksistä ja palloscreen-tilanteista.

Stocksin ohella joukkueen tärkein pelaaja on edelleen maan parhaisiin puolustajiin lukeutuvan Vesa Mäkäläinen, joka tekee kentällä kaikkea, mitä joukkue tarvitsee. Mäkäläisen tilastokeskiarvot tukevat väitettä, sillä 2-metrinen laituri on tehnyt 16,7 pistettä, repinyt 11,2 levypalloa, jaellut 4,0 syöttöä ja napsinut 2,2 riistoa ottelua kohden. Mäkäläisen avulla Lahti pyrkii tilkitsemään korinalustan niin, ettei sieltä synny yhtään helppoa koria.

Kokemusta Lahden joukkueesta löytyy Jimi Koskisen, Reijo Ojasen ja Aleksi Alasen muodossa. Nuoriso-osastosta isoja harppauksia ovat ottaneet kauden aikana etenkin parimetrinen takamies Ville Karvonen sekä urheilullinen ja tarkkakätinen sentteri Otto Aalto. Molemmat ovat esiintyneet vakuuttavasti pudotuspeleissä.

Honka on edennyt Lahden tavoin läpi kauden lähes voitosta voittoon. Välieräsarjassa Namika Lappeenrannan paikkapuolustus teki ajoittain Hongan elämän hankalaksi, mutta upeaa joukkuepeliä pelaava Honka löysi aina ratkaisun avaimet ja pystyi kääntämään ottelut voitokseen.

Lasse Gummeruksen hyökkäystaitoja tarvitaan Lahtea vastaan. Kuva: Johan Weckström.

A-poikien SM-sarjan korikuninkaan Lasse Gummeruksen hyökkäystaitoja tarvitaan finaalisarjassa Lahtea vastaan. Kuva: Johan Weckström.

Lahden tavoin Hongalta löytyy sekä kokenutta kaartia että nuoremman osaston edustajia. Tilastojenkin valossa Honka on äärimmäisen tasainen nippu, sillä peräti kahdeksan pelaajaa on tehnyt yli 8 pistettä ottelua kohden, mutta kukaan ei enempää kuin 12 pistettä ottelua kohden. Joukkueen kokeneesta kaartista kapteeni Viljami Vanjoki (11,4 / 6,3 / 3,3 syöttöä) ja Jouko Järvinen (11,1 /6,9 / 4,9 syöttöä) pystyvät korintekemisen ohella hajottamaan vastustajan puolustuksia syöttötaidollaan. Molempien levypallopelaaminen on Hongalle myös äärimmäisen tärkeää. Isossa päässä Ilkka Sirola (10,4 / 6,0) ja Tero Laitinen (9,3 / 5,8) tekevät kovuudellaan vastustajien elämästä epämiellyttävää. Nuoret Topi Halme (10,8) ja Lasse Gummerus (11,8) ovat ottaneet kauden aikana isoja harppauksia ja levittävät kenttää heittotaitonsa ansiosta.

  • Onhan tämä nyt ihan klassinen taistelu helpoista koreista. Kumpi pystyy estämään niiden syntymisen toiselta paremmin ja kummalta joukkueelta löytyy hyökkäyksestään sopiva tasapaino oveluutta, suoraviivaisuutta ja kärsivällisyyttä. Siitä näissä viime kädessä on kysymys, kun kaksi hyvää joukkuetta kohtaavat. Tässä taistelussa olemme myös kauden aikana olleet vahvoilla. Finaalisarjan ratkaisun avaimiksi nousee meidän kannalta erityisesti ns. ”rebound and go” –pelaaminen. Tässäkin ottelusarjassa meille on tärkeintä ottaa stoppeja, levypalloja ja juosta kenttää mahdollisimman laadukkaasti, Neva painottaa.

Miesten I-divisioona B:n finaalisarja Tapiolan Hongan ja Lahti Basketballin välillä aloitetaan torstaina 31.3 klo 18:30 Tapiolan urheiluhallilla. Tervetuloa katsomoon pitämään meteliä ja kannustamaan Honka mestaruuteen! Liput 10 € / 5 €.

TTYH_2

Turvatalo – Tapiolan Yleishuolto Oy tukee Tapiolan Hongan toimintaa. Turvatalo Tapiolan Yleishuolto Oy on lukitus- ja turvallisuusalan ammattilainen, jonka palvelutarjonta tähtää asiakkaidensa turvatarpeiden ratkaisuun kaikilla osa-alueilla. Vuonna 1959 perustettu erikoisliike tarjoaa osaamista sekä yritysten, julkishallinnon että yksityishenkilöiden käyttöön.

Tutustu Turvatalo – Tapiolan Yleishuolto Oy:n toimintaan yrityksen kotisivuilla.