Honka kaatoi Pyrinnön Tampereella

Tapiolan Honka pelasi naisten Korisliigassa ehjän 40 minuuttisen Tampereen Pyrinnön vieraana lauantai-iltana. Pisteet matkasivat Espooseen 58-75 voiton myötä. Voitolla Honka pysyy mukana taistelussa pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kotiedusta.

Kotijoukkue Pyrintö hallitsi hienokseltaan ottelun alkua, mutta suurta hätää Hongalla ei ollut. Sara Rokkasen ja Heta Korpivaaran onnistumiset avausneljänneksellä pitivät Hongan pelissä mukana ja Saara Sandellin kahden peräkkäisen korin jälkeen ensimmäiselle tauolle mentiin lukemissa 19-19.

Toinen neljännes mentiinkin täysin Hongan tahtipuikon mukaan. Laajalla rintamalla läpi ottelun onnistunut Honka sai tärkeitä koreja muiden muassa Jenni Rantaselta ja Iina Salmenkiveltä. Kun samaan aikaan Hongan aktiivinen puolustus esti tehokkaasti Pyrinnön korinteon, vei vierasjoukkue toisen neljänneksen peräti lukemin 11-25 ja pääsi pitkälle tauolle tukevassa johtoasemassa.

Kolmannen jakson Pyrintö aloitti 7-0 ja Hongalla oli pienoisia vaikeuksia toimittaa palloa pussin pohjalle. Hongan puolustus piti kuitenkin huolen siitä, ettei Pyrintökään päässyt juhlimaan koreilla. Jakson loppua kohti vierasjoukkueenkin pelaaminen jälleen vapautui ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemissa 48-58.

Viimeisen jakson Honka hoiti rutiinilla Korpivaaran ja Dionne Poundsin johdolla. Loppusummerin soidessa taululla lukemat 58-75.

  • Meillä oli hyvä harjoitusviikko alla ja oli sellainen kutina, että ollaan tänään valmiita. Tultiin hyvin matsin alkuun – hyvä energia ja hyvä pelitilannekovuus. Niissä asioissa pitää pärjätä Pyrinnölle, jos täällä vieraskentällä meinaa voittaa, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kertoi pelin jälkeen.

Hongalta löytyi lauantaina hyökkäyspäässä onnistumisia totuttua laajemmalta rintamalta. Kapteeni Heta Korpivaara johti toki totutusti joukkoa 21 pisteellään. Korpivaaran lisäksi onnistujiin voidaan listata ainakin Saara Sandell (13/7) ja Iina Salmenkivi (8/2). Dionne Pounds ei herkutellut pisteillä, mutta tilastorivi on silti komea (7/13/6 syöttöä). Pyrinnön paras pistenainen oli Johanna Soppela (10/3). Mollie Williams keräsi kotijoukkueelta kovimmat teholukemat tilastoilla 8/12.

  • Yksi voiton avain oli se, että meille tuli laajalla rintamalla onnistumisia eikä jääty muutaman tähtipelaajan varaan. Saatiin penkiltä leveyttä tänään, Kujansivu totesi.

Voitolla Honka pysyy tiukasti mukana taistelussa runkosarjan nelossijasta, joka oikeuttaisi kotietuun puolivälierissä. Niissä runkosarjan kolmonen kohtaa runkosarjan kuudenneksi sijoittuneen ja runkosarjan nelonen mittaa runkosarjan viidenneksi sijoittuneen iskukyvyn. Honka taistelee tällä hetkellä kotiedusta yhdessä Forssan Alun kanssa, joka on Hongan todennäköisin pudotuspelivastustaja. Molemmilla joukkueilla on yhtä monta voittoa, mutta FoA:lla on vielä yksi ottelu enemmän jäljellä. Kotietu ei ole siis enää täysin omissa käsissä, mutta voittamalla kaksi jäljellä olevaa otteluaan (kotiottelut EBT:tä ja Huimaa vastaan) saattaa kotietu irrota.

Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 6.3, jolloin paikallisottelussa Tapiolan urheiluhallille vastaan saapuu pudotuspelipaikasta yhä taisteleva EBT. Runkosarja päättyy lauantaina 19.3 Huimaa vastaan Summahallilla.