Honka ja Torpan Pojat kampppailevat divarimestaruudesta

Miesten 1.divisioona A:n finaaleissa kohtaavat legendaariset koripalloseurat Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. Molemmilla seuroilla on pitkä, vaiherikas, mutta myös ansiokas historia miesten SM-sarjassa. Viime vuosina seurat ovat kamppailleet Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla ja kohtaavat nyt finaalisarjassa.

ToPo eteni finaaliin voittamalla Kristika Turun otteluvoitoin 3-1. Tapiolan Honka pelasi hienon välieräsarjan Oulu Basketballia vastaan ja paikka finaaliin heltisi vasta ratkaisevassa viidennessä välierässä.

Tulevassa finaalisarjassa vastakkain ovat kokemus ja nuoruuden into. Torpan Poikien kokoonpano on sarjan kokenein, joukkueessa on takavuosien korisliigapelaajia; Eldar Skamo, Miki Kuusisto, Ilkka Sirola, Eero Sahlberg ja Topi Halme. Alvar Michelsen on iso, hyvin heittävä laituri ja kun mukaan lisätään vielä Karl Engelvuori ja Kalle Koponen höystettynä järkälemäisellä Tommy Hamiltonilla ja väkkärämäisellä Caleb Richeyllä, koossa on melkoinen nippu voitettavaksi.

Hongan joukkueen voimana on nuoruuden into ja jokainen uusi pudotuspeli on rahaa pankkiin. Välieräsarjassa nähtiin paljon play offs -koripalloon kuuluvia nousuja ja laskuja, mutta missään vaiheessa ei luovutettu. Kausi on ollut opettavainen ja nuorten pelaajien henkinen kantti on kasvanut valtavasti. Taitotaso näillä pojilla on jo korkealla ja kun usko omaan tekemiseen on onnistumisten myötä löytynyt, voidaan odottaa, etteivät Topon nimimiehet ainakaan helpolla pääse juhlimaan mestaruutta.

Hongan päävalmentaja Aapo Heinosta finaalin asetelma kutkuttaa erityisesti: ”Olen ollut muutaman kerran aiemmin vastaavissa divarin finaalisarjoissa valmentamassa. Silloin joukkueemme pelaajamateriaali muistutti ToPo:n nykyistä jengiä ja mukana olivat niin Ile Sirola kuin Topi Halmekin. Nyt joukkueeni on täynnä nuoria lupauksia vähäisellä kokemuksella, mutta valtavalla potentiaalilla ja erittäin isolla energialla”, vertailee Heinonen.

”Hattua nostan näille kavereille tavasta, jolla tämän kauden ovat harjoitelleet. Palkinto tehdystä työstä näkyi kovan välieräsarjan jälkeen tulostaululla”, kertoo Heinonen ylpeyttä äänessään.

Mielenkiintoinen ja varmasti viihdyttävä finaalisarja on tulossa. Honka lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan runkosarjan ykkösen. Kauden tavoitetta on jälleen, jo kolmannen kerran tarkistettu, nyt se on mestaruuspokaali Espooseen!

Kotiotteluissa liput ovelta 13/8€. Hongan junnut katsomoon ilmaiseksi myClub-mobiilijäsenkorteillaan.