Jouko Järvinen - Tapiolan Honka Miehet

Honka ja EBT vastakkain Crown of the Town –ottelussa

Miesten Divari B:ssä ratkotaan perjantain Espoon herruus. Tapiolan urheiluhallilla kohtaavat sarjaa ilman tappiota johtava Honka sekä keskikastissa majaileva, viime aikoina vahvistunut EBT. Crown of the Town –ottelussa ratkeaa, kumpi joukkueista saa kantaa Espoon koripallokruunua ainakin joukkueiden seuraavaan keskinäiseen kohtaamiseen saakka.

Jouko Järvinen on päässyt kauden mittaan pelaamaan pelipaikkoja 1-5 ja on kuulunut Hongan avainpelaajiin.

Jouko Järvinen on päässyt kauden mittaan pelaamaan pelipaikkoja 1-5 ja on kuulunut Hongan avainpelaajiin.

Hongan alkukausi on ollut hieno. Iloista ja yhtenäistä koripalloa esittänyt joukkue on kaatanut toistaiseksi kaikki vastustajansa ja porskuttaa sarjakärjessä rekordilla 12-0. Peliesitykset ovat olleet suurimmaksi osaksi hyviä, mutta rutinoitunut joukkue on pystynyt kääntämään myös hieman kehnommat pelit voitoksi. Hongan vahvuus on ollut ehdottomasti koko joukkueen yhdessä tekeminen. Honkalaisia ei löydy sarjan 20 parhaan korintekijän listalta, mutta esimerkiksi koriin johtavien syöttöjen listalta löytyy neljä honkalaista. Joukkuepuolustus on myös toiminut erinomaisesti: Hongalla on sarjassa eniten riistoja ja vastustajat ovat menettäneet Honkaa vastaan pelivälineen keskimäärin lähes 25 kertaa ottelua kohden.

Paikallisvastustaja Espoo Basket Teamin alkukausi oli hieman kivikkoinen, mutta viimeisestä viidestä ottelustaan EBT on voittanut neljä. Honkalaisille tutun Bernard Harrisin valmentama EBT on pelannut koko kauden erittäin fyysistä 1-1 –peliä ja tulee Tapiolaan positiivisella voittosuhteella. Joukkue vahvistui viikko takaperin Kauhajoen Karhun liigajoukkueessa kauden aloittaneella laituri Sebastian Bookerilla. Booker osoitti heti ensimmäisessä divariottelussaan olevansa EBT:lle arvokas vahvistus, heitettyään Raholan Pyrkivää vastaan 24 pistettä ja kaapien seitsemän levypalloa. 190-senttisen Bookerin lisäksi EBT:n avainpelaajiin kuuluvat 196-senttinen amerikkalaislaituri Joshua Gouch (kauden keskiarvot 18,7 pistettä ja 8,8 levypalloa), kokenut Justice Graham (16,7 / 5,6) sekä kentän levittäjänä toimiva Julius Pehkonen (9,0 pistettä, kolmoset 36,8 %).

  • Varmasti fyysistä vääntöä odotettavissa ja taistelua jokaisesta pallosta. Ottelussa kohtaavat sarjan kaksi toistaiseksi kovinta hyökkäyslevypallojoukkuetta ja kaksi eniten riistoja hankkinutta joukkuetta. Ottelun avaimeksi nousee varmasti se, kumpi hallitsee korinalustoja vahvemmin ja toisaalta ottaa enemmän stoppeja, Hongan päävalmentaja Ville Neva pohtii.

Crown of the Town –ottelu Espoon koriskruunusta pelataan Tapiolan urheiluhallilla perjantaina 4.12 klo 18:30 alkaen. Liput otteluun 5 €. Tervetuloa kannustamaan omaa joukkuettasi!