Honka Hall of Fame sai neljä uutta jäsentä seuran Talvijuhlassa

Vuonna 2017 Tapiolan Honka ry täytti 60 vuotta. Seuran vuosijuhlan kunniaksi päätettiin perustaa Honka Hall of Fame -kunniagalleria. Tuolloin kunniagalleriaan valittiin 13 Hongan edustusjoukkueissa pelannutta tai valmentanutta henkilöä, joiden ura pääsääntöisesti painottui seuran alkuaikoihin.

Honka Hall of Fame kunniagallerian valinnoissa lähtökohtana on pelaajan kasvaminen juniorista edustusjoukkueen poikkeuksellisen pitkäaikaiseksi pelaajaksi, pelaajan rooli joukkueessaan ja muut erikoistekijät tai palkinnot, pelaajan maajoukkueura ja saavutukset sekä pelaajan kansainvälinen ura.

Valmentajien osalta perusteena ovat pitkän honkalaisen valmennusuran lisäksi valmennetun joukkueen saavutukset, omaleimaisen ja menestyneen pelityylin kehittäminen sekä omien junioripelaajien kehittäminen pitkäaikaisiksi SM-sarja (myöhemmin Korisliiga) tai maajoukkuepelaajiksi.

Honka Hall of Fame uudet jäsenet:

14. Kari Kaario Hongan kasvatti, joka pelasi Hongan edustusjoukkueen riveissä koko pelaajauransa eli 11 kauden ajan. Hän oli pelatessaan määrätietoinen korintekijä, joka voitti yhden SM-kullan, kaksi hopeaa ja yhden pronssimitalin. Kaario pelasi yhteensä 40 nuorten ja aikuisten maaottelua. Hän on aktiivinen vaikuttaja, joka vielä pelatessaan toimi seuran hallituksessa ja oli myöhemmin vaikuttamassa Honkahallin rakentamisen käynnistämiseen.

15. Eero Savolainen Hongan kasvatti, joka pelasi seuran edustusjoukkueessa 11 pelikautta ja voitti yhden SM hopeamitalin. Hän oli pelivuosinaan erittäin fyysinen pelaaja, joka pelasi ensimmäisen aikuisten SM-sarjaottelunsa ollessaan vasta 15-vuotias. Savolainen oli yhden Suomen menestyneimmän nuorisomaajoukkueen, silloisen U16 joukkueen, kantava voima ja nuorten maaotteluita hänelle kertyi myöhemmin yhteensä 61 kappaletta. Aikuisten maaotteluita Savolainen pelasi 20.

16. Minna Aurela Hongan kasvatti, joka pelasi seuran edustusjoukkueessa koko pelaajauransa eli 10 pelikautta. Aurela voitti urallaan yhden aikuisten SM-hopeamitalin ja pelasi nuorisomaajoukkueissa 12 ottelua. Hän oli heti uransa alusta asti, vielä juniori-ikäisenä, edustusjoukkueen kantava voima ja pelinäkemykseltään poikkeuksellinen. Hän toimi joukkueen pitkäaikaisena kapteenina ja hänen merkityksensä joukkueen henkisenä johtajana oli äärettömän suuri.

17. Heta Korpivaara Hongan kasvatti, joka pelasi seuran edustusjoukkueessa 7 pelikautta. Korpivaara on urallaan voittanut kolme aikuisten SM-hopeamitalia ja pelannut 56 nuorten maaottelua sekä huimat 112 aikuisten maaottelua. Hänet on urallaan valittu Suomessa vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, vuoden puolustuspelaajaksi ja kolme kertaa vuoden pelaajaksi. Korpivaaralla on komeat meriitit Seton Hall Yliopistosta Yhdysvalloista sekä merkittävä pelaajaura Euroopassa ammattilaiskentillä. Korpivaara on ollut ja on hieno esimerkki nuorille pelaajille loistavan ammattilaisuran, koulutuksen ja työuran yhdistämisestä. Korpivaara vaikuttaa edelleen aktiivisesti Tapiolan Hongan toimintaan seuran hallituksen jäsenenä.

Palkinnot jakoivat Tapiolan Hongan puheenjohtaja Manne Airaksinen sekä Honka Hall of Fame työryhmästä Martti Sajantila.
Kuvassa: Manne Airaksinen (vas.), Martti Sajantila, Heta Korpivaara, Minna Aurela, Eero Savolainen ja Kari Kaario.

Tapiolan Honka onnittelee vielä kerran kunniagallerian uusia jäseniä!

Kuvat: Samira Lee