Honka haastaa Vimpelin Vedon naisten Korisliigassa

Tapiolan Hongalla on sunnuntaina edessä kova testi Tapiolan urheiluhallilla. Naisten Korisliigan kakkossijaa hallussaan pitävä Vimpelin Veto saapuu Espooseen, takanaan seitsemän voittoa edellisista kahdeksasta ottelusta.

Honka ja Veto ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Molemmat ottelut on pelattu Vimpelissä ja molemmista otteluista kotijoukkue on korjannut kaksi sarjapistettä. Vimpelin joukkue rakentuu neljän ulkomaalaispelaajan ympärille, joista etenkin sarjan korikuningatar Wilesia Hardy on ollut viime aikoina vahvassa vireessä. Viimeisessä kuudessa ottelussa Hardy on heiluttanut korisukkaa yli 28 pisteen keskiarvolla ja repinyt samassa jaksossa myös 13 levypalloa ottelua kohden. Sentteri Alexyz Vaioletama on myös vaikea pysäytettävä.

Honka avasi kevätkauden vahvasti kaatamalla paikallisvastustaja EBT:n vieraskentällä. Sarjataulukossa neljännellä sijalla oleva Honka tähyää maaliskuussa alkaviin kuuden joukkueen pudotuspeleihin, mutta sarjan tasaisessa keskikastissa sijoituksen säilyttäminen vaatii voittoja. Sunnuntaina sen ottaminen ei ole helppoa, mutta toki täysin mahdollista:

  • Vimpelillä on erittäin urheilullinen viisikko, jonka moottoreina toimivat monipuoliset Hardy ja Vaioletama. Tällä tasolla ei saa antaa vastustajalle ylivoimahyökkäyksiä, mutta ottelusta toiseen ViVe on voittanut pelinsä juuri siirtymäkoreilla.  Joukkue juokseekin levypalloista ja riistoista sarjassa parhaiten. Viisikon yhteistyö, kenttätasapaino ja tilanteiden ennakointi yhdistettynä ninjamaiseen asenteeseen ovat oman pelimme avainasioita, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu toteaa.

Ottelu Tapiolan Honka – Vimpelin Veto alkaa sunnuntaina 17.1 Tapiolan urheiluhallilla klo 14:00.