Hongalle Espoon kruunu perjantain paikallisottelussa

Tapiolan urheiluhallilla nähtiin perjantai-iltana kuuma paikalliskamppailu Hongan ja EBT:n välillä. Espoon koripallokruunu pysyi Tapiolassa, Hongan napattua lopulta selvän 84-56 voiton.

Honka hallitsi perjantain kamppailua koko ajan, eikä EBT johtanut ottelua kertaakaan. Silti peli ei ollut aivan niin selvä, kuin lopputulos antaisi ehkä ymmärtää. Hongan johdettua ottelua toisella neljänneksellä parhaimmillaan jo 20 pisteellä, nousi EBT vielä kolmannella jaksolla 10 pisteen päähän, kunnes kotijoukkue teki lopullisen irtioton viimeisellä neljänneksellä.

  • Tiesimme, että odotettavissa on fyysinen kamppailu. Lataus oli erinomainen ottelun alusta lähtien ja erityisen iloinen olen puolustuslevypallopelaamisestamme tänään. Kaiken kaikkiaan jälleen hieno esimerkki yhdessä tekemisestä. En voi korostaa liikaa ahkeruuden ja parhaansa yrittämisen ilmapiiriä tämän joukkueen tekemisessä, Hongan päävalmentaja Ville Neva kertoi pelin jälkeen.

Hongan tasaisesta ja yhtenäisestä joukkueesta on vaikea nostaa yksittäisiä pelaajia esiin. Joukkueen parhaana palkittiin ansaitusti joukkueen juniorikaartiin kuuluva, tarkasti kaaren takaa heittänyt Lasse Gummerus (14/7). Gummeruksen lisäksi neljä pelaajaa (Panu Vertio, Ilkka Sirola, Topi Halme ja Jouko Järvinen) ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin ja lisäksi Viljami Vanjoki ja Tero Laitinen heittivät 9 pistettä mieheen. EBT:n parhaana palkittiin kentän korkeimman pistemäärän heittänyt Justice Graham (18/2).

  • Hyviä esimerkkejä oli tänään joukkue täynnä, mutta kyllä kaikkein isoimmaksi kohokohdaksi nousee se tilanne neljännellä jaksolla, jossa saimme pakotettua syöttölinjat yli, jonka jälkeen ensin Lasse Gummerus ja sitten Toni Svärd uhraavat kroppansa joukkueen eteen tavoittelemalla irtopalloa. Palkinto seurasi heti perässä kun hoidimme ohiheiton jälkeen levypallon meille ja juoksimme kahdella nopealla syötöllä helpon korin toiseen päähän. Kertakaikkiaan upeaa katsottavaa, Neva muistelee joukkueen ja yleisön sytyttänyttä tilannetta.

Hongan seuraava kotiottelu pelataan jo huomenna keskiviikkona 9.12. Syyskauden viimeiseen kotiotteluun Honka saa vieraita Perniöstä, kun sarjakolmonen PeU-Basket saapuu Espooseen. Ottelu on samalla Hongan joululahjahaasteottelu. Honka kerää ottelussa valmiiksi paketoituja lahjoja, joista selviää, minkä ikäiselle tytölle/pojalle lahja sopii. Lahjat luovutetaan ottelun jälkeen Espoon Pelastakaa Lapset ry:lle, joka jakaa ne eteenpäin niitä tarvitseville espoolaisille lapsille. Keskiviikon ottelu alkaa klo 18:30.