Honka aloittaa naisten Korisliigan puolivälierät tiistaina

Tapiolan Honka ja Forssan Alku ratkovat tiistaina alkavassa puolivälieräsarjassa, kumpi joukkueista pääsee haastamaan Catzin välierissä ja pelaamaan mitaleista tämän kauden naisten Korisliigassa.

Runkosarjan perusteella luvassa on tasainen puolivälieräsarja. Molemmat voittivat runkosarjassa 12 ottelua ja molemmilla joukkueilla viimeisten 10 ottelun saldo on 5/5. Keskinäisissä otteluissa forssalaiset olivat parempia voitoin 2-1. Kun vielä huomioidaan, että kotiedun peleihin saanut Forssa on ollut tällä kaudella parempi vieraissa ja Honka puolestaan parempi kotona, edessä lienee mielenkiintoisia otteluita.

Hongan päävalmentaja, perjantaina jatkosopimuksen seuran kanssa tehnyt Kimmo Kujansivu kertoo, että joukkue lähtee peleihin täynnä intoa:

  • Fiilikset ovat hyvät. Muutama viikko on jouduttu odottelemaan pelien alkua, joten intoa riittää varmasti. Pelit pelataan ammattilaisjoukkueiden tahdilla, joten on tärkeää että pääsemme lähtemään peleihin terveenä ja kunnossa, Kujansivu sanoo.
Muun muassa Kia Vaalavirta pääsee puolivälieräsarjassa hidastamaan naisten Korisliigan tehopelaaja Candice Warthenia.

Kia Vaalavirta pääsee puolivälieräsarjassa hidastamaan naisten Korisliigan tehopelaaja Candice Warthenia. Kuva: Johan Weckström

Hongan kenraaliharjoitus lauantaina ei sujunut suunnitelmien mukaan, vaan Äänekosken Huima nappasi sarjapisteet mukaansa Summahallilta vakuuttavan esityksen jälkeen. Tuo ottelu on kuitenkin jo unohdettu ja katseet suunnattu tiukasti kohti tosipelejä. Hongan pelillinen selkäranka on ollut maajoukkuekolmikko Heta KorpivaaraDionne PoundsSara Rokkanen. Korpivaara oli runkosarjan neljänneksi paras korintekijä 18,8 pisteen keskiarvoillaan. Poundsin 15,8 pistettä riittivät saman tilastokategorian 11. sijaan. Myös Rokkanen ylsi runkosarjassa yli 10 pisteen ottelukohtaiseen keskiarvoon. Voittaakseen Honka tarvitsee onnistumisia paitsi tältä kolmikolta, myös joukkueen muilta pelaajilta.

  • Meidän pitää jatkaa samaa hyvää joukkuepeliä ja taistelua kuin runkosarjassa ja yrittää parantaa ottelusarjassa aina seuraavaan otteluun. Emme lähde vetämään pupuja hatusta näissäkään otteluissa, Kujansivu heittää.
Korin alla puolestaan Heta Korpivaara ja Minna Sten ottavat mittaa toisistaan.

Korin alla puolestaan Heta Korpivaara ja Minna Sten ottavat mittaa toisistaan. Kuva: Johan Weckström.

Forssan Alun ykköspyssy runkosarjassa oli 23-vuotias jenkkitakapelaaja Candice Warthen. Warthen oli sarjan toiseksi paras korintekijä 19,5 pisteen keskiarvolla ja paras koriin johtavien syöttöjen antaja 4,1 syötön keskiarvolla. Warthen antoi näyttöjä kevätkunnostaan upottamalla runkosarjan päätöskierroksella Vimpelin 30 pisteellään. Warthenin lisäksi takakentällä viilettää samanikäinen jenkki Precious Bridges, joka on laittanut palloa pussiin liki 15 pisteen keskiarvolla. Korin alle FoA:lla on heittää ikävä kaksikko, 190-senttinen Minna Sten ja 185-senttinen Crystal Leary, jotka pitävät huolta siitä ettei forssalaisten korin alle ole ilman mustelmia menemistä. Kun joukkue vahvistui kauden loppupuolella vielä kokeneella Henna Vapamaalla, voidaan todeta että edessä on Hongan kannalta haastava puolivälieräsarja.

  • Forssalla on paljon yksilötaitoa ja joukkue puolustaa kurinalaisesti yhdessä. Warthen ja Sten ovat sarjan kovimpia pelaajia ja joukkueesta löytyy kokemusta ja leveyttä. Joukkue vahvistui vielä siirtoajan kynnyksellä Vapamaalla, joten erittäin kovaa joukkuetta vastaan lähdemme pelaamaan, Kujansivu päättää.

Puolivälieräsarjan otteluohjelma:

1.puolivälierä Forssan Alku – Tapiolan Honka, ti 22.3 klo 18:30 Feeniks
2.puolivälierä Tapiolan Honka – Forssan Alku, to 24.3 klo 19:30 Tapiolan urheiluhalli
3.puolivälierä Forssan Alku – Tapiolan Honka, la 26.3 klo 17:00 Feeniks
4.puolivälierä Tapiolan Honka – Forssan Alku, su 27.3 klo 14:00 Tapiolan urheiluhalli**
5.puolivälierä Forssan Alku – Tapiolan Honka, ti 29.3 klo 18:30 Feeniks**

** = tarvittaessa

Hongan kotiotteluihin liput 10 € / 5 € (alle 16-vuotiaat). Kausikortilla liput 5 €. Tervetuloa kannustamaan Honka mitalipeleihin!

Moomin_10

Moomin Characters Oy Ltd tukee Tapiolan Hongan naisten joukkueen toimintaa. Moomin Characters Oy Ltd on virallinen Muumi-tuotteiden tavaramerkin hallinnasta vastaava taho.