Hongan tie katkesi naisten Korisliigan puolivälieriin

Tapiolan Honka ei onnistunut pelaamaan tietään naisten Korisliigan välieriin, vaan joukkueen kausi katkesi kolmannen kerran peräkkäin puolivälieriin. Ratkaiseva viides puolivälierä Forssan Alun ja Hongan välillä oli FoA:n näytös, jossa Hongalle jäi valitettavasti sivurooli.

Tiistain ottelun avausneljännes antoi jo hieman viitteitä siitä, että illasta tulisi Hongan kannalta vaikea. FoA karkasi Minna Stenin kolmosella jo 10 pisteen johtoon 19-9. Jenni Rantasen ja Sara Rokkasen kolmosilla vierasjoukkue tuli kuitenkin neljän pisteen päähän ennen avausjakson päättymistä. Sen lähemmäs Honka ei enää koko pelissä päässyt.

Vahvasti puolustanut FoA iski heti toisen neljänneksen alussa. Ottelun avauspuoliskolla Hongan puolustukselle isoja haasteita aiheuttanut Minna Sten osui kahdesti ja Precious Bridges teki niin ikään tuhojaan, etenkin vapaaheittoviivalta. Honkalaisista ainoastaan Iina Salmenkivi pystyi onnistumisillaan horjuttamaan forssalaista puolustusmuuria. Pitkään taukoon mennessä kotijoukkue oli kasvattanut johtonsa jo 14 pisteen suuruiseksi.

Kolmannelle jaksolle lähdettiin siis tilanteesta, jossa Honka tiesi että sen on parannettava peliä tai kausi päättyisi tähän. Liekö jännitystä vai FoA:n puolustuksen kovuutta, mutta kolmas neljännes oli hyökkäyksellisesti silkkaa tuskaa vierasjoukkueelle. Jakson pelitilanneheitot Hongalta 1/16 ja vaikka kotijoukkuekaan ei päässyt koreilla mässäilemään, pitivät Bridges ja Crystal Leary koreillaan huolen siitä, että Honka tippui vääjäämättä kelkasta. Ennen viimeistä neljännestä tilanne 49-26.

Viimeisellä jaksolla Honka ei enää onnistunut nousemaan voittotaisteluun ja 40 minuutin pelin jälkeen taululla olivat Forssan Alun 62-42 voittolukemat. FoA jatkaa välieriin Hyvinkään Pontevaa vastaan ja Hongan kausi päättyy valitettavasti tiistai-illan otteluun.

Minna Mali pelasi erinomaisen puolivälieräsarjan. Kuva: Sonja Herrala.

Minna Mali pelasi erinomaisen puolivälieräsarjan. Kuva: Sonja Herrala.

Hongan murheenkryyni oli viidennessäkin puolivälieräottelussa hyökkäys- ja etenkin heittopeli. Puolustus toimi ajoittain jälleen mallikkaasti, mutta pallon toimittaminen korisukan läpi oli työn ja tuskan takana. Kun Hongalla oli vaikeuksia päästä vapaaheittoviivalle ja forssalaisten dominoidessa levypallopeliä (46-27), ei lopputulosta voi tilastojenkaan valossa pitää yllättävänä.

  • Ottelusarjassa jokainen voitto meni joukkueelle, joka pystyi parantamaan puolustustaan edelliseen otteluun verrattuna. Viimeinen ottelu oli FoA:n hallintaa. Yritimme taistella mukana, mutta emme siinä täysin onnistuneet. FoA:lla on erittäin tasokas ja muutamaa ammattilaista syvempi materiaali. Ottelusarjan vieminen viiteen otteluun oli joukkueeltamme kunniakas suoritus. Viimeinen runkosarjaottelu mukaan luettuna pelasimme 6 ottelua viimeiseen 11 päivään. Tahti on sama kuin kiekkoliigan täysammattilaisilla. Ylioppilaskirjoitukset ja työt söivät energiaa ja tekivät palautumisesta ja valmistautumisesta haasteellista. Iso kiitos pelaajille, jotka ottivat haasteen vastaan erinomaisella asenteella, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu totesi pelin jälkeen.

Viimeisessä puolivälierässä honkalaisista parhaat tehot kirjautti Heta Korpivaara (8/9). Jenni Rantanen heitti 7 pistettä vierailijoille. Kotijoukkueelta Precious Bridges oli erinomainen (24/7). Minna Sten heitti 16 pistettä ja repi 8 levypalloa.

Naisten maajoukkueessakin läpimurron tehnyt Sara Rokkanen siirtyy ensi kaudeksi USA:n yliopistokentille Toledon yliopistoon. Kuva: Sonja Herrala.

Naisten maajoukkueessakin läpimurron tehnyt Sara Rokkanen siirtyy ensi kaudeksi USA:n yliopistokentille Toledon yliopistoon. Kuva: Sonja Herrala.

Vaikka Hongan tie katkesi ennen mitalipelejä, löysi Kujansivu paljon positiivista kaudesta 2015-2016:

  • Koko joukkueen suorituksesta niin runkosarjassa kuin puolivälierissäkin voi olla erittäin ylpeä ja kokonaisuutena kaudesta jäi erittäin hyvä fiilis. Hallille on ollut päivittäin hieno tulla, kun joukkueessa on näin motivoituneita ja sitoutuneita pelaajia sekä valmentajia.
  • Uusia nuoria pelaajia nousi jälleen edustusjoukkueeseen. Carolina Rahkonen, Leila Kaajasalo, Julia Ruokomäki ja Kia Vaalavirta pelasivat ensimmäisen kautensa naisten Korisliigassa ja kaikkien neljän pelaajan kausi oli nousujohteinen. Heta Korpivaaran ja Dionne Poundsin panos nuoren joukkueen johtamisessa oli juuri niin merkittävä, kuin ennen kauden alkua odotin. Molemmat osoittivat olevansa uskomattoman hienoja esimerkkejä niin kentällä kuin sen ulkopuolella.
  • Korpivaara, Pounds ja Sara Rokkanen kantoivat isoa pelillistä vastuuta läpi kauden ja esiintyivät loistavasti myös naisten maajoukkueessa. Minna Malilla kausi oli aloittavana pelintekijänä uran ensimmäinen. Suoritusvarmuus oli korkealla tasolla läpi kauden ja nousi vielä pykälän kauden tärkeimmällä hetkellä. Puolivälierissä Minna pelasi hienot pelit Candice Warthenia vastaan, joka on yksi sarjan parhaista pelaajista. Minnan nousua naisten maajoukkuerinkiin sopii toivoa nopealla aikataululla.
  • Sara ja Caro ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen urallaan ja suuntaavat Yhdysvaltojen yliopistosarjoihin jatkamaan pelejään. Hieno ja kunnioitettava valinta kummaltakin.

Kiitos kaudesta 2015-2016 Hongan upealle naisten joukkueelle: pelaajille, valmentajille ja taustaihmisille sekä tietysti joukkueen kannattajille ja yhteistyökumppaneille!