Hongan omille kasvateille sopimukset naisten joukkueeseen

Hongan naisten korisliigajoukkue kasvoi juuri, kun kolme Tapiolan Hongan kasvattia allekirjoitti sopimukset alkavalle kaudelle. Edustusjoukkueeseen liittyvät Johanna Borenius, Kia Vaalavirta ja Leila Kaajasalo. Borenius ja Vaalavirta debytoivat jo viime kevätkaudella naisten joukkueessa, kun taas Kaajasalo lähtee hakemaan ensimmäisiä peliminuuttejaan naisten korisliigassa.

Vaalavirta ja Kaajasalo edustavat Suomea tällä hetkellä Makedoniassa, 16-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoissa. Nuorten maajoukkueen harjoitusrinkiin itsekin kuulunut Johanna Borenius odottaa tulevaa kautta innostuneena.

– Olen aloittanut korisharrastukseni Hongassa 7-vuotiaana, nyt 18-vuotias Borenius kertoo. Honka on aina tuntunut kodilta ja juniorivuosilta on niin paljon hauskoja muistoja, että on vaikea nimetä yhtä tiettyä. Ehkä ensimmäisinä tulee mieleen ensimmäinen voitto Scania Cupissa ja ajat jolloin pelattiin 1997-joukkueen kanssa Itä-Euroopan liigaa, ne oli huikeita reissuja, joilta jäi paljon kokemuksia joukkueena matkustamisesta ja hyvin erilaisia joukkueita vastaan pelaamisesta.

Viime kauden Borenius, kuten Vaalavirta ja Kaajansalokin, pelasi Hongan A-tyttöjen SM-joukkueessa ja siirtyi kevätkaudella naisten harjoitusrinkiin. Peliaikaakin löytyi naisissa loppukaudesta ja nyt sitä haetaan lisää.

– Sanoisin, että olen sellainen kuuliainen ja tunnollinen pelaaja, haluan tehdä sen mitä multa pyydetään, vahvuudet erityisesti puolustuspäässä. Koko sen ajan, kun olen korista pelannut on parasta ollut se mahtava joukkuehenki mikä kantaa läpi kausien. Meillä oli junioreina tosi pitkään sama joukkue ja tiimihenki kasvoi aina vaan paremmaksi. Viime kaudella naisissa pääsin jo kokemaan, että siellä mennään yhtälailla hyvällä fiiliksellä ja odotan sitä lisää.

Tapiolan Hongassa tehdään suunnitelmallista ja laadukasta juniorityötä, on hienoa kun omat kasvatit etenevät korkeimmalle sarjatasolle aikuisissa. Tsemppiä ja menestystä tulevaan kauteen Johanna, Kia ja Leila!

Teksti: Sonja Herrala

IMG_0071_2

Hongan naisia kaudella 2014-15. Kuva: Johan Weckström