Hongan nuorille neljä SM-sarjapaikkaa ja kolme joukkuetta valtakunnalliseen 1.divariin

19 ja 16-vuotiaiden valtakunnallisten sarjojen SM-karsinnat on pelattu ja SM-sarjapaikat Hongan joukkueista lunastivat 19-vuotiaat tytöt, 16-vuotiaat tytöt kahdella joukkueella, sekä 16-vuotiaat pojat. Valtakunnallista 1.divaria pelaa toinen 19-vuotiaiden tyttöjen joukkue, sekä 19-vuotiaat pojat kahdella joukkueella.

19-vuotiaissa tytöissä karsintoihin osallistui kaksi joukkuetta. Ranking kakkoseksi sijoitettu Honka 1 selvitti tiensä SM-sarjaan puhtaalla pelillä ja selkein numeroin. Joukkue voitti avausottelussa Salon Vilppaan (142-33) ja turnauksen toisessa ottelussa vastaan asettuneen TiKS:in 79-48.

Ikäluokan päävalmentaja Susanna Vartiainen iloitsee onnistumisista.

·        Karsinnoissa joukkueen kaikki 12 kokoonpanossa ollutta pelaajaa pääsivät antamaan näyttöjä ja onnistumisia saatiin laajalla rintamalla, Vartiainen kommentoi.

Honka 2 taisteli kolmessa ottelussaan loppuun saakka. Ensimmäinen ottelu päättyi Catzien hyväksi parillakymmenellä pisteellä. Toisessa ottelussa HoNsU ei pystynyt antamaan Hongan nuorille vastusta ja Honka vei ottelun selkeästi 29-97. Ratkaiseva kolmas ottelu pelattiin Honkahallilla jälleen Catzia vastaan.

·        Kolmannessa pelissä vastaan tuli jälleen Catz, jonka kanssa kilvoilteltiin voitosta aivan tasapäin viimeiseen summeriheittoon saakka. Catz vei kuitenkin pelin kahdella pisteellä ja loppuun asti taistellut Honka 2 pelaa alkavan kauden 19-vuotiaiden tyttöjen valtakunnallisessa 1.divisioonassa, valmennuksesta kerrataan.

19-vuotiaiden poikien karsinnat päättyivät pettymykseen, SM-sarjapaikan jäätyä haaveeksi. Nuoret miehet pelaavat kuitenkin kahdella joukkueella valtakunnallista sarjaa alkavalla kaudella.

Hongan molemmat 19-vuotiaiden poikien joukkueet hakivat vauhtia SM-karsintojen I-kierrokselta, joissa Honka 1 voitti molemmat ottelunsa ja Honka 2 toisen. II-kierroksella Honka 1 lohkossa pelasivat Lahti Basketball sekä Turun NMKY. Lauantai oli Hongan pojilta varsin hyvää tekemistä. Avausottelussa honkalaiset ottivat vakuuttavan voiton Lahdesta lukemin 82-67. Toisessa ottelussa Turku sai pidettyä ottelun hallinnassaan ja Honka 1 kärsi 88-62 tappion. Ratkaisuottelussa vastassa oli jälleen Lahti, joka ei tällä kertaa ollut yllätettävissä ja Honka 1 joutui taipumaan kovan taistelun jälkeen seitsemällä pisteellä. Honka 2 pelasi karsintaottelunsa MuKi:n joukkueita vastaan ilman voittoja, mutta lunasti toisen paikan valtakunnalliseen 1.divariin.

Ikäluokan päävalmentaja Aapo Heinonen kommentoi rehellisesti karsintojen kulkua.

·        Lauantai oli meiltä hyvää tekemistä. Sunnuntaita taasen ei voi kehua. Turku ja Lahti onnistuivat viikonloppuna meitä paremmin, me taas hävittiin paljon tilanteita 1 vs. 1 puolustuksessa, harmistunut Heinonen kommentoi.

·        Kausi jatkuu nyt valtakunnallisessa 1.divarissa, jossa saadaan varmasti myös hyviä otteluita. Lisäksi seuran sisällä on runsaasti mahdollisuuksia lisähaasteisiin miesten 2.divarissa ja ovathan esimerkiksi Lauri Hattula sekä Filemon Halmesmäki pelanneet debyyttinsä liigatasollakin Espoo Unitedin paidassa. Kehittymiseen on eväitä tarjolla ja Ville Neva piiskaa näitä nuoria mielellään aamuharjoituksissa, päävalmentaja lisää pilke silmäkulmassaan.

16-vuotiaille tytöille ei löytynyt haastajaa karsinnoista ja molemmat joukkueet etenivät SM-sarjaan ongelmitta, vaikka vaihtopenkillä ei ollutkaan tungosta.

Hongan molemmat 16-vuotiaiden tyttöjen joukkueet pääsivät rankingin perusteella suoraan SM-karsintojen toiselle kierrokselle, voitettuaan menneellä kaudella sekä SM-kultaa, että -hopeaa. Karsintoihin osallistuttiin kahdella tasaisella joukkueella. Haasteita turnaukseen aiheutti kuuden pelaajan suuruinen lovi rostereissa harmillisten loukkaantumisten, sekä sairastelun vuoksi. Lopputulokset kuitenkin kertovat laajasta pelaajamateriaalista. Vastuunkantajia löytyy ikäluokasta runsaasti.

Honka Whiten lohkoon arvottiin HyPo, ToPo ja Kouvot. White lunasti paikkansa SM-sarjaan voittamalla ensin HyPo:n 91-34 ja toisessa ottelussaan ToPo:n 80-31. Green eteni SM-sarjaan samoin askelmerkein suoraan kahden selkeän otteluvoiton turvin. Honka – Pyrintö 2, 102-45 ja Honka – PuHu Red 68-45.

Ikäluokan päävalmentaja Klaus Rauhansalo on syystäkin joukkueistaan ylpeä.

·        Kokoonpanoistamme puuttui avainpelaajia karsintaturnauksessa, mutta vajaan rosterimme pelaajat näyttivät joukkueiden osaamistason laajuuden ja hoitivat karsinnat tavoitteidemme mukaisesti. Valmistaudumme tulevana viikonloppuna alkavaan 16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaan luottavaisin mielin, vaikka osa tytöistä paranteleekin vielä itseään lokakuun lopulle saakka, Rauhansalo kertaa.

16-vuotiaiden tyttöjen karsinnoissa pelasi myös kolmas honkalaisjoukkue, kun ikäluokkaa nuoremmat 04-tytöt hakivat kovista otteluista alun kaudelleen.

Ikäluokan päävalmentaja J-P Sipponen kuvaa karsintaotteluita näin:

·        Tytöt ottivat hyvän voiton karsintojen avausottelussa, korkeammalle rankatusta Hyvinkään Pontevasta, mutta emme enää pystyneet toistamaan temppua sunnuntaina ratkaisevassa kolmannessa ottelussa. Kausi jatkuu oman ikäluokan (14-vuotiaat) SM-karsinnoilla, sekä 16-vuotiaiden alueellisessa sarjassa.

16-vuotiaissa pojissa karsinnat toivat niin onnistumisen tunteita, kuin pettymystäkin. SM-sarjapaikka saavutettiin, mutta toista joukkuetta ei saatu valtakunnalliseen 1.divisioonaan.

Honka 1 tavoitteli SM-sarjapaikkaa karsintojen II-kierrokselta suoraan kahdesta ottelusta ja tavoite saavutettiin, kun runsaskorisessa avausottelussa kaatui HoNsU (101-41) ja sunnuntaina yhdistelmäjoukkue Karhuhaita (97-80).

Ikäluokan päävalmentaja Lauri Järvinen kuvailee kahden ottelun viikonloppua varovasti hyväksi aluksi.

·        Nämä kaksi ottelua olivat meille hyvä alku, mutta kuten hyvin tiedetään, kausi on vasta alussa ja nyt on aika tehdä paljon töitä.

Samainen joukkue matkasi heti maanantaina kauden ensimmäiseen EYBL-osaturnaukseen Budapestiin, jossa pelattiin neljä ottelua. Tiukan ottelurupeaman tuloksena kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

·        Pojat pelasi viiteen päivään kuusi ottelua ja matkustivat pitkään, se on todella kova kuormitus, joka myös ajoittain näkyi kentällä. Tuloksesta täytyy antaa tyydyttävä, ellei jopa hyvä arvosana. Näihin turnauksiin, kuten myös kauteen lähdetään laajalla rotaatiolla, kaikille pojille tulee mahdollisuuksia kerätä tehoja, Järvinen linjaa.

Honka 2 taisteli loppuun saakka paikasta valtakunnalliseen sarjaan karsintojen I-kierroksella, mutta tavoitteen saavuttaminen jäi pienestä kiinni. PuHu ei pystynyt haastamaan Honkaa ja ensimmäinen ottelu päättyi selkeään 69-29 voittoon. Toisessa ottelussa Huima oli taasen selkeästi liian kova vastus ja ottelu päättyi murskaaviin 113-43 lukemiin. Kolmas ja ratkaiseva ottelu pelattiin Hongan ja BC Sisun välillä. Ottelu lähti honkalaisittain käyntiin raskaalla jalalla ja fokus hukkui ottelun edetessä. Honkalaiset taistelivat viimeiseen asti ja ottelua ratkottiin voittoheitoille asti. BC Sisu vei kuitenkin lopulta ottelun nimiinsä yhden pisteen turvin.

Tervetuloa seuraamaan Tapiolan Hongan nuorten otteluita alkavan kauden aikana Honkahallille, sekä Tapiolan urheiluhallille!