Hongan naisten kausi starttaa keskiviikkona uudistuneella joukkueella

Tapiolan Hongan naisten edustusjoukkueen korisliigakauteen 2023-24 lähdetään nuorella joukkueella, jota vahvistaa konkariosasto. Liigajoukkueen lisäksi nuoret pelaajat saavat lisävastuuta ja kehitysmahdollisuuksia naisten I-divisioonassa. Ensimmäinen korisliigaottelu pelataan kotona Tapiolan urheiluhallilla keskiviikkona 4.10. klo 18:00, vastassa Forssan Alku.

Valmentajaduo Niko Nyholm ja Reetta Piipari kuvailevat joukkuetta ja sen tavoitteita alkavan kauden kynnyksellä: ”Joukkue on nuori kuten aiempinakin vuosina, uskomme kuitenkin, että hyvä ja laadukas harjoittelu kesällä antaa meille mahdollisuuden yllättää monta kokeneempaa joukkuetta tässä sarjassa. Lähdemme taistelemaan jokaisen ottelun voitosta. Tavoitteemme on edelleen toimia nuorten kasvualustana ja onkin ollut tärkeää, että kokeneempi runkomme on myös saanut jatkuvuutta Armi Anttilan ja Cierra Walkerin myötä. Tämän lisäksi oli hienoa saada kokenut paluumuuttaja Petra Noponen takaisin kasvattajaseuraansa.”

Viime kauden joukkueesta Hongan naisissa Anttilan ja Walkerin lisäksi jatkavat Emma Ristola, Marianne Määttänen, Carita Arponen, Ronja Orpo ja Emma Lampén. Olivia Saarelainen tekee paluun pelikentille viime kauden vaatineen loukkaantumisen jälkeen. Maija Kuisma piti välivuoden koripallosta opiskeluiden takia, mutta veri veti takaisin pelikentille ja Honkaan. Joukkuetta vahvistaa ensikertaa naisten Korisliigaan saapunut amerikkalainen Tayanna Jones. Uusina tulokkaina Hongan paidassa nähdään kouvolalaiskasvatti Chalina Mäkelä ja Leppävaaran Pyrinnöstä lähtöisin oleva Amanda Elo.

Mäkelä siirtyy Honkaan Kouvottarista. Viime kaudella, vasta 17-vuotias Mäkelä pelasi WU19 SM-sarjaa ja debytoi ensiminuuttinsa liigakentillä.

”Todella hyvillä fiiliksillä siirryn pelaamaan Tapiolan Honkaan! Alkava kausi on ensimmäinen kasvattajaseuran ulkopuolella ja siihen Honka tuntui hyvältä, turvalliselta vaihtoehdolta. Hongassa on todella laadukasta toimintaa ja tarjotaan hyvät mahdollisuudet pelaajana kehittymiseen. Odotan innolla tulevaa kautta!” Mäkelä intoilee.

Amanda Elo palaa pelikentille tauon jälkeen, nyt Hongan riveissä. Nuorten SM-sarjoja juniorivuosinaan tahkonnut Elo lähtee kauteen motivoituneena.

”Odottavin ja ehdottomasti motivoitunein fiiliksin takaisin pelikentille. Odotan innolla mitä tuleva kausi tuo tullessaan. Honka on älyttömän laadukas seura ja joukkueesta huokuu ammattimaisuus ja välittäminen, super siistiä liittyä joukkoon!” Elo fiilistelee.

”Amanda on ollut muutaman vuoden pelaamatta, mutta harjoitellut meidän kanssa jo viime keväästä asti. Amanda on urheilullinen ja ulottuva pelaaja ja odotammekin innolla hänen näkemistään Honka-paidassa” valmennuksesta kommentoidaan.

Viime vuoden WU19 tyttöjen Suomen mestareista Katariina Tanhuanpää, Enni Ahervuo ja Stella Jokela nähdään niin ikään ensi kaudella Hongan naisissa. Elsa Lemmilä ja Ada Tyrni ovat ainakin alkukauden sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Tapiolan Hongan edustusjoukkueiden kausikortit ja liput myy ennakkoon lippu.fi. Otteluissa ei ole ovilipunmyyntiä. Otteluliput voit ostaa netistä tai lippu.fi-myyntipisteistä. Hanki omasi keskiviikon avausotteluun TÄÄLTÄ. Tervetuloa syttymään espoolaisesta huippukoriksesta!