Hongan naisten amerikkalaiskolmikko täydentyi Palmerin ja Fountainin liityttyä joukkueeseen

Naisten korisliigajoukkue on rakennettu vahvasti nuorten kasvattien ympärille, pelaajakehitys kärkenä. Nuorten lisäksi joukkuetta on vahvistettu kolmella vahvalla amerikkalaisella. Aiemmin julkaistun Chelsea Watersin lisäksi joukkueeseen on nyt liittynyt Haiden Palmer, 28, ja Donnaizha ”Rara” Fountain, 24.

Haiden Palmer tuo mukanaan joukkueeseen viiden vuoden ammattilaiskokemuksen. Takamies on Gonzaga Universityn kasvatti, joka draftattiin WNBA-joukkue Indiana Feverin riveihin vuonna 2014 mutta pelipaikkaa ei auennut. Tästä matka jatkui Puerto Ricon, Israelin ja Islannin kautta Saksaan. Damen-Basketball-Bundesligassa (DBBL) Palmer aloitti Herner TC:ssä, jonka jälkeen vahvisti Wassenburgia DBBL finaaleissa. Menneen kauden 173-senttinen pelinrakentaja työskenteli TK Hannoverissa. Palmer ja Waters ovat lähtöisin samasta yliopistosta. Saksassa kaksikko pelasi vastakkaiin DBBL:ssä. Nyt heidät nähdään ensi kertaa samassa joukkueessa ammattilaisina.

”Hienoa päästä pelaamaan Chelsean kanssa samaan joukkueeseen. Uskon, että olemme kentällä loistava tiimi” Palmer kommentoi ja jatkaa: ”Rara sopii hienosti meidän väliin kentällä laiturin paikalle ja kun mukaan laitetaan nopeita ja energisiä nuoria, syntyy viisikko jota on varmasti ikävä puolustaa.”

”Ajattelin tänne tullessa, että täytyy tehdä paljon töitä sen eteen jotta yhteispeli honkalaisnuorten kanssa onnistuu. Nyt päästyäni treenaamaan heidän kanssa, huomaan että huoli oli turha. Nämä nuoret ovat todella taitavia, hyvällä energialla varustettuja ja oppivat harjoituksissa käytyjä asioita todella nopeasti. Ilo päästä kentälle heidän kanssaan.”

”Oma pelitapani on melko aggressiivinen. Haluan pallon pois vastustajalta ja levypallot samoin. Joukkueena tulemme olemaan nopea ja hyvillä heittäjillä varustettu” Palmer summaa.

Donnaizha ”Rara” Fountain on amerikkalaiskolmikon kuopus, joka starttaa nyt toista kauttaan ammattilaisena. Amerikkalaislaiturin kenties tärkein meriitti on kokemus naisten Korisliigasta, sillä nyt 24-vuotias pelaaja edusti viime kaudella Vimpelin Vetoa varsin vakuuttavalla 18,4 pisteen, 7,5 levyn ja 1,6 syötön ottelukeskiarvolla.

”Saan energiani puolustuksesta. Stopit sytyttävät hyviin suorituksiin hyökkäyspäässä. Olen tunteikas pelaaja, joka haluaa nostaa koko joukkueen henkeä” Temple Universitysta lähtöisin oleva Fountain kommentoi.

”On hienoa päästä pelaamaan Hongassa. Näen, että seurassa tehdään hyvää juniorityötä ja toivon, että juniorit tulevat myös katsomaan meidän pelejä. Käyn varmasti tapaamassa junioreita myös heidän peleissä ja harjoituksissa kauden aikana. Aina saa tulla moikkaamaan, kun nähdään hallilla” Fountain lisää intoa äänessään.

Päävalmentaja Kimmo Kujansivu kommentoi kahta tuoreinta vahvistusta:

”Haiden tuo johtajuutta ja yksilötaitoa meidän takakentälle. Saimme hänestä hyvät suositukset, jonka lisäksi Haidenilta löytyy vyöltä useampi vuosi ammattilaisena. Kartoitamme aina myös liigassa aiemmin pelanneita pelaajia, jos sieltä löytyisi meidän palapeliimme sopiva vahvistus. Donnaizha on tänä vuonna se pelaaja, jolla on aiempaa kokemusta liigasta. Hän on erinomainen avoimella kentällä ja hyvänä heittäjänä pystyy levittämään hyökkäyspeliä.”

Tapiolan Hongan naiset avaavat kautensa sunnuntaina 29.9. kotiottelulla Tapiolan liikuntahallilla, jolloin vastaan saapuu Catz Lappeenranta. Naisten kapteeniksi on valittu toista kauttaan liigatasolla aloittava, vasta 18 vuotta täyttävä honkalaiskasvatti Alexandra Ailus.

Tässä koko Tapiolan Hongan naisten edustusjoukkue kaudelle 2019-2020:

Alexandra Ailus (s.2002, kasvattajaseura Honka)
Donnaizha Fountain (s. 1995, kasvattajaseura Temple)
Telma Hakala (s.2002, kasvattajaseura Pyrintö)
Annika Hyttinen (s.2001, kasvattajaseura Honka)
Pipsa Kahlos (s.1997, kasvattajaseura Honka)
Kaisa Katajavuori (s.2001, kasvattajaseura Honka)
Taru Kurunsaari (s.2001, kasvattajaseura Honka)
Lotta Lavonen (s.2000, kasvattajaseura Honka)
Noora Markkanen (s.2001, kasvattajaseura Honka)
Haiden Palmer (s.1991, kasvattajaseura Gonzaga)
Lotta-Kaisa Paltemaa (s.2001, kasvattajaseura Honka)
Susanna Rentto (s.2002, kasvattajaseura Honka)
Henna Sandvik (s.2003, kasvattajaseura Honka)
Camilla Simola (s.1998, kasvattajaseura LePy)
Chelsea Waters (s.1994, kasvattajaseura Gonzaga)

Tapiolan Hongan kausikortit myynnissä nyt! Hanki omasi hintaan 85 euroa. Samalla kortilla näet kaikki Hongan naisten (Korisliiga) ja miesten (I-div B) runkosarjojen kotiottelut. Tilaajalahjaksi tällä kaudella käytännöllinen, Honka-kustomoitu kestomuki. Ohjaamme myös jokaisesta ostetusta kausikortista 20 euroa vähävaraisten lasten ja nuorten koripalloharrastuksen kustannuksissa tukemiseen. Lue lisää ja tilaa omasi TÄÄLTÄ.

Kauden 2019-2020 kausikorttikampanjan tilaajalahja on ekologinen ja Honka-kustomoitu kestomuki.