Hongan naisille neljäs sija tasaisimmassa naisten Korisliigassa aikoihin

Tapiolan Hongan naiset pelasi vakuuttavan runkosarjan naisten Korisliigassa joka  loukkaantumisista huolimatta päättyi toiseen sijaan sarjataulukossa. Välierissä Peli-Karhut oli vahvempi kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa, Honka taasen kahdessa seuraavassa. Ratkaiseva viiden ottelu pelattiin Tapiolassa, mutta tähän kamppailuun PeKa sai paremman alun ja karkasi voittoon, lähettäen honkalaiset pronssipeliin.

Pronssista pelattiin kotihallilla menneenä sunnuntaina. Pronssikamppailussa vastakkain viime kauden finalistit. HyPo kaatui niin ikään vasta viidennessä välieräottelussa runkosarjan voittaneelle Catzille. Tänä vuonna liigan kärki olikin tasaisempi kuin aikoihin ja keskinäiset ottelut ratkottiin hyvin pienillä asioilla.

Pronssiotteluun vierasjoukkue HyPo sai paremman alun. Kauden ajalta tuttu draaman kaari kuitenkin näytti toteutuvan, kun kolmannella neljänneksellä Honka nousi kuuden pisteen tappioasemasta johtoon heittomyllyn käynnistyttyä. Viime kauden mestarijoukkue halusi metalia kaulaan kuitenkin lujasti ja onnistui kääntämään ottelun vielä nimiinsä viimeisellä kympin loppuvaiheilla. Lopputulos 59-63. Pronssimitalit pujotettiin hyvinkääläisten kaulaan ja honkalaisten oli tyytyminen neljänteen sijaan.

Honkalaiskapteeni Heta Korpivaara kommentoi ottelua:

”Me odotettiin että HyPo lähtee taistelemaan pronssista tosissaan ja niin lähdettiin mekin. Kova tyypillinen playoff-matsi siitä syntyi. Suhteellisen vähän koreja, HyPo veti hyvän alun, mutta me herättiin kuitenkin peliin mukaan. Hyvä taistelu molemmilta ja onnittelut HyPolle voitosta. Harmittaa tietenkin ettei itsellä ole mitalia kaulassa, mutta tämä on ollut hieno kausi meiltä ja olen tosi ylpeä meidän joukkueesta.”

Päävalmentaja Kimmo Kujansivu kehuu mennyttä kautta ja joukkuetta vuolaasti:

”Eihän kukaan lähde tavoittelemaan neljättä sijaa naisten Korisliigassa, se on selvä. Sitten kun katsoo, miten hyvä sarja meillä tänä vuonna oli täytyy myös osata olla suhteellisen tyytyväinen sijoitukseen. Niin paljon oli hyviä joukkueita.”

”Me ei millään tapaa alisuoritettu playoffien aikana, näissä pelasi neljä erittäin hyvää joukkuetta ja matsit oli todella tasaisia. En osaa olla kovin pettynyt meidän kokonaissuoritukseen, päin vastoin. Olen todella ylpeä omasta joukkueesta, siitä sitoutumisesta mikä pelaajilla oli koko tämän kauden. Tehtiin kovasti töitä ja kauden aikana pidettiin tavoitteet ihan jossain muussa kuin mitalissa, josta puhuttiin oikeastaan vasta playoffien aikana. Edettiin päivä kerrallaan ja nautittiin jokaisesta hetkestä joka ollaan saatu olla yhdessä joukkueena.”

”Tämä on ollut ehdottomasti yksi parhaista joukkueista mitä olen koskaan valmentanut. On helppoa olla hyvä joukkuekaveri kun voittoja ja mitaleita tulee, mutta vasta vaikeampina hetkinä, joita tälläkin kaudella on ollut mitataan se todellinen luonne. Viimeisenkin tappion jälkeen pelaajien kehonkielestä ja siitä mitä he toisilleen sanoo, näkee miten huikea joukkue meillä on ollut kasassa. Saa olla ylpeä siitä että on saanut tehdä näiden pelaajien kanssa töitä” Kujansivu päättää.

Hongan naisten amerikkalaisvahvistus Wilesia ”Lele” Hardy luovutti junioreiden fanilauman Maxille pelikenkänsä nimmarilla kiitokseksi upeasta kannustuksesta koko kauden ajan.

Kuvat: Sonja Herrala