Espoo liikkuu - Tapiolan Honka Naiset

Hongan naiset voittoon, yhteistyö seurojen välillä toimi komeasti ja Espoo liikkuu!

IMG_8961Keskiviikkona 2.12 pelattiin naisten Korisliigaa Honka – Peli-Karhut Tapiolan urheiluhallilla. Ottelu itsessään oli viihdyttävä, Honka piti johtoasemaa alun jälkeen koko ottelun, mutta PeKa oli mukana pelissä eikä himmailulle jäänyt varaa. Hongalta ottelun parhaaksi valittiin huimat tehot tehtaillut Heta Korpivaara, 30 pisteellä ja 12 levypallolla. Päätöslukemat kotijoukkueelle 78-70. 

Ottelun lisäksi huomio kiinnittyi keskiviikkona sinisävyiseen osaan katsomoa, jossa oli selkeästi normaalia kotipeliä enemmän katsojia. ”Siniset” eivät suinkaan olleet saapuneet kannattamaan sinisessä peliasussa pelannutta vierasjoukkuetta, vaan olivat vahvasti kotijoukkueen tukena. Kyseessä olivat Tapiolan Hongan kutsuvieraana korismatsiin saapuneet Blues-naiset, EKS-ringettenaiset, molempien seurojen juniorit ja aikuisten divisioonatason ja harrastepuolen pelaajat. Näitä ”sinisiksi” itseään kutsuvia hymyileviä vieraita marssi katsomoon yli 60, joka on aplodien arvoinen suoritus ja laskettuna yhteen muiden ottelun katsojien kanssa, yleisöennätys Hongan naisten tämän kauden otteluissa.

Mistä siis oli kyse?

Hongassa on jo tovin mietitty, miten saataisiin availtua yhteistyötä espoolaisten seurojen kanssa. Näkyvyys, kunkin lajin tunnettavuus ja erityisesti liikunta elämäntapana lapsista aikuisiin, on tavoitteena kaikilla seuroilla, joten miksi näihin ei voisi pyrkiä myös yhteisesti? Naisurheilu oli luonteva tapa aloitella yhteistyötä ja Espoon kaupungin liikunta- ja nuorisotoimen juuri avaama Espoo liikkuu – yhteisösivusto tuo myös seuroja lähemmäs toisiaan. Tapiolan Hongan edustusjoukkueiden ja juniorityön Instagram-päivityksiä, uutisia ja tapahtumia löydät muiden yhteistyöseurojen tavoin nyt uudelta sivustolta.

Keskiviikon ottelu vieraineen oli hieno osoitus siitä, että seurat ovat valmiita tekemään asioita yhdessä. Sekä Bluesissa että Espoon Kiekkoseurassa ajatus otettiin vastaan positiivisesti ja oltiin heti mukana. Suuri kiitos vierailevien seurojen järjestäjille, saitte aikaan hienoa tulosta! Puoliajalla edustusjoukkueiden kapteenit kertoivat joukkueensa ja lajinsa kuulumisia ja heitettiinpä urheiluhallin koriin pieni vapaaheittokisakin. Blues-kapteeni Minttu Tuominen puhui voittamisen kulttuurista ja oikeutetusti, sillä Blues on ollut viimeiset 15-vuotta naisten SM-liigassa lähes pysäyttämätön, voittaen tuossa ajassa 12 mestaruutta. EKS-kapteeni Milla Laakso vertaili ringeten SM-sarjassa tutuksi tulleiden pienten paikkakuntien fanikulttuuria espoolaiseen. Luvian tai Lapinlahden kaltaisilla paikkakunnilla ringetteottelu on suuri tapahtuma ja hallin katsomossa kannustetaan omia runsain joukoin ja äänekkäästi, kun taas Espoossa urheilutarjontaa on huomattavasti enemmän. Jollain tavoin olisi hienoa löytää ne tavat, joilla fanikulttuuria nostetaan naisurheilun ympärille. Kenties vastaus voisi olla yhteistyössä?

Tapiolan urheiluhallin käytävillä avattiin jo keskustelua jatkosta, palaute oli positiivista ja moni ensikertaa koripallokatsomossa ollut kertoi saapuvansa mieluusti uudelleen. Ideoita lenteli yhteisen juniorien joukkueurheilutapahtuman järjestämisestä naisten promootiotapahtumaan ja taisi Hongan Heta Korpivaara kysäistä ottelun jälkeen ”sinisiltä”, milloin koripalloilijat voisivat vierailla jäähallilla. Tapiolan Honka jalostaa yhteistyöajatusta myös laajentamalla yhteydenpitoa myös muihin seuroihin. Jos sinulla on idea tapahtumasta, jolla tukea seurayhteistyötä yli lajirajojen, ole rohkeasti yhteydessä sonja.herrala@tapiolanhonka.fi. Uudet ideat kiinnostavat aina!

Espoo liikkuu – sivustolta löytyy tietoa Tapiolan Hongan, FC Hongan, Indiansin, Oilersin, OVO:n, Bluesin ja EBT:n edustusjoukkueiden tulevista kotipeleistä ja -kisoista, tuloksia, sekä monenlaisia päivityksiä espoolaisista liikuntatapahtumista. Kun käyt katsomassa otteluita tai liikut Espoossa, ota kuvia ja käytä Instagramissa hashtagia #espooliikkuu niin myös sinun kuvasi näkyvät yhteisösivulla.

Mukavia urheiluhetkiä Espoossa toivottaa,
Tapiolan Honka

IMG_8980

Kuvassa kapteenit: Blues – Minttu Tuominen, Tapiolan Honka – Heta Korpivaara ja EKS-ringette Milla Laakso

 

Teksti ja kuvat: Sonja Herrala