Hongan naiset vei paikalliskamppailun nimiinsä

Lauantai-iltapäivä vietettiin Tapiolan urheiluhallilla naisten huippu-koriksen merkeissä. UNELMA-otteluksi nimetty naisten Korisliigan paikalliskamppailu Honka – EBT keräsi urheiluhallille yli 500 katsojaa juhlistamaan naisurheilua. Hongan naiset otti ottelusta 76-60 (36-27) voiton.

Supermikrotyttöjen kentälle saattama Hongan joukkue aloitti ottelun kylmäpäisesti. Ensimmäisen vajaan viiden minuutin aikana korinteossa onnistui ainoastaan kotijoukkue. EBT avasi pistesarakkeensa vasta, kun Honka oli pussittanut palloa jo 11 pisteen edestä. Tupla-tuplan joukkueelleen taistelleen Kamilah Jacksonin (19/15/2) ja Zykira Lewisin (15/4/3) johdolla EBT pyrki pysymään honkalaisten perässä, mutta lähelle heittovoimaista Honkaa ei naapurijoukkue päässyt. Myös kotijoukkueen Wilesia Hardy tehtaili tupla-tuplan 19 pisteellä ja 14 levyllä, päälle neljä koriinjohtanutta syöttöä. Takakentältä Kiana Johnson heitti 17 pistettä, haki 5 levyä ja syötti kolmesti. Kapteeni Heta Korpivaara (13/7/3) oli korin alla vaikea pideltävä ja joukkueensa parhaana palkittu Saara Sandell heitti yhdeksän pistettä, joista kolme kakkosta 100% tarkkuudella.

Sandell kertoi pelin jälkeen paikalliskamppailun nostaneen lisälatausta joukkueeseen.
”Oli meiltä hyvä voitto. EBT:tä vastaan pelatessa on aina vähän erilainen lataus peleissä, varsinkin itsellä kun vastassa on entinen oma seura. Peli oli meiltä hyvää tekemistä, toteutettiin joukkueena niitä asioita, joita oltiin sovittu ja se tuotti tulosta.”

Myöskään yleisön kannustus ei jäänyt pelaajilta huomaamatta, jo kuudetta kauttaan Hongan edustusjoukkueessa pelaava Sandell kertoo.
”Oli superhienoa nähdä ja kuulla niin paljon espoolaisia katsomossa. Erityistä iloa ja tsemppiä koko joukkueelle toi juniorit jotka kannustivat hienosti. Kiitos!”

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu piti joukkueensa esitystä energisenä.
”Kova oli taistelu molemmilta joukkueilta. Kumpikin keskittyi puolustamaan vastustajan parhaita korintekijöitä. Olimme hieman tuoreempia ja sitä myötä energisempiä ottelun ratkaisuhetkillä.”

Ottelutapahtuman yhteydessä järjestettiin myös oheisohjelmaa. Lyhyillä erätauoilla Espoo Unitedin Korisliiga-joukkueen Ville Wuorenjuuri ja Jervon Pressley yllyttivät yleisöä FootBalancen kilpailussa, jossa neljä katsojaa voittivat itselleen yksilölliset FootBalance pohjalliset. Aikalisät käytettiin nostattamalla tunnelmaa huutamalla koko katsomon voimin ”Espoo!”-huutoa ja puoliajalla kentän valtasivat Hongan ja ToPoLa:n minitytöt näytösottelun merkeissä. 07-tytöt myivät arpoja naisten- ja tyttökoriksen hyväksi aktiivisesti koko ottelun ajan. Naisten paikallismatsissa osallistuttiin myös jo perinteeksi muodostuneeseen joululahjakeräykseen ja yhdessä Espoo Unitedin kanssa kerättiinkin valtaisa lahjavuori vähävaraisille perheille lahjoitettavaksi.

Naisten ja tyttöjen koripallo on Espoossa äärimmäisen kovatasoista ja oli upeaa nähdä Tapiolan urheiluhallilla lähes kolminkertainen määrä yleisöä kauden aikaisempiin runkosarjaotteluihin verrattuna. Toivotamme kaikki lauantain ottelun katsojat lämpimästi tervetulleeksi uudelleen! Koko tapahtuman tuoma tuotto käytetään naisten edustusjoukkueen ja tyttökoriksen toimintaan.

Hongan naiset pelaa seuraavan kerran tulevana lauantaina 9.12, jolloin Tapiolan urheiluhallille vieraaksi saapuu viime kauden finaalivastus HyPo. Ottelu käyntiin klo 14.00. Liput 10/5€ ovelta. 

Tapiolan Honka naisten edustusjoukkue ja tulevaisuuden tähtiä. Kuva: Mikko Rajala

Yleisö lähti hienosti mukaan, kun UNELMA-ottelussa huudettiin koko katsomon voimin Espoon joukkueille. Kuva: Mikko Rajala

Hongan Roosa Lehtoranta ja EBT:n Lotta Aaltonen pelaavat myös naisten maajoukkueen Susiladiesien riveissä. Kuva: Mikko Rajala

Kiitos ToPoLa:n minitytöille osallistumisesta puoliajan näytösotteluun! Kuva: Mikko Rajala

A & S Ravintolat palkitsi ottellun parhaan kotijoukkueen pelaajan Saara Sandellin illallislahjakortilla. Palkinnon lahjoittivat Jimmy Ruokolainen ja Klaus Rauhansalo. Kuva: Sonja Herrala

Suuri kiitos kaikille vapaaehtoisille, jotka olivat toteuttamassa UNELMA-ottelua!

Lämmin kiitos myös yrityksille, jotka tukivat tapahtumaa ja tukevat Hongan naisia kuluvalla kaudella: Pääyhteistyökumppani FootBalance, Kabinetti liukuovet, Harri Sandell Oy, Yrityspalvelu Pertti Myllymäki, Roberts Coffee Tapiola, a la LOUKO, Ballzy ja Lönnberg.