Hongan naiset taisteli loppuun asti ja nousi voittoon Forssassa

Naisten Korisliiga-joukkue kärsi niukan tappion kotona Peli-Karhuja vastaan viime viikon taistossa. Viimeisillä sekunneilla ratkennut ottelu kääntyi vieraiden voitoksi Tapiolassa vain kahdella pisteellä. Eilen keskiviikkona loukkaantumisten harventama honkalaisjoukkue taisteli sisukkaasti  ja haki voiton Forssasta lukemin 60-65.

Ottelu Forssan Alkua vastaan käynnistyi tasaväkisenä. Ensimmäinen jakso kirjattiin tasatilanteeseen 17-17. Seuraavat kaksi, kotijoukkue vei 17-14 lukemin. Forssan Mia Loyd piti joukkuettaan hartioillaan läpi ottelun ja tehtaili hyytävän tupla-tuplan, 25 pistettä, 24 levypalloa ja päälle kuusi koriin johtanutta syöttöä.

Neljännelle jaksolle mentäessä Honka oli tappiolla lukemin 51-45. Jakson alkaessa nähtiin kuitenkin koko kauden läsnä ollut tahto voittaa. Hongan naisten kokenut kaarti piti huolta siitä, että kentällä tehtiin töitä keskittyneesti, Wilesia Hardy (15/11/5) ja Heta Korpivaara (14/5/2) etunenässä. Viimeinen kymmenminuuttinen oli espoolaishallintaa ja joukkue taisteli jakson nimiinsä 9-20 tuloksella. Päätössummerin soidessa taululla komeat voittolukemat vierasjoukkueelle 60-65.

Saara Sandell Kuva: Mikko Rajala

Saara Sandell kuvailee voiton avaimiksi tahtotilaa ja rauhallisuutta vaikeina hetkinä.

”Meiltä kova taisteluvoitto. Keksittiin keinot pysyä pelissä mukana silloinkin, kun heitot ei uponneet. Olen tosi ylpeä meidän jengin taistelutahdosta, se ratkaisi pelin meille lopussa. Myös kokemuksella oli osansa hyvään tulokseen, erityisesti Heta ja Lele toivat meille tarvittavaa rauhantunnetta peliä ratkottaessa” 10 pistettä, neljä levyä ja syötön tililleen tilastoinut Sandell kommentoi.

Tulevana lauantaina liiga jatkuu kotona. Tapiolan urheiluhallille vieraaksi saapuu tällä hetkellä sarjataulukon kuudenneksi sijoittuva Kouvottaret. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti ja molemmat joukkueet ovat voittaneet kohtaamiset kotonaan. Tammikuussa Kouvottaret oli kolmella pisteellä Hongan naisia vahvempi Kouvolassa.

”Lauantain kotipelistä tulee varmasti kova vääntö. Ollaan pelattu vaihtelevasti Kouvottaria vastaan, joten omaan tekemiseen keskittyminen on tärkeässä roolissa. Eilinen taistelutahto näkyy kotikentällä myös varmasti” Sandell ennakoi.

Naisten Korisliiga: Tapiolan Honka vs. Kouvottaret lauantaina 3.3. klo 14.00 Tapiolan urheiluhallilla. Liput ovelta 10/5€. Hongan juniorit katsomoon kannustamaan ilmaiseksi mobiilijäsenkortteja näyttämällä.

Kuvat: Mikko Rajala