Hongan Mika Nummiselle Espoo-mitali Itsenäisyyspäivän juhlassa

Espoo-mitali jaettiin 13 henkilölle kaupungin itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa 6.12.2019 Espoo Metro Areenalla. Mitalitaiteilija Kauko Räsäsen suunnittelemaa Espoo-mitalia on jaettu tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta kaupungin hyväksi yli 500 henkilölle vuodesta 1972 alkaen.

Yksi mitalin saajista oli Tapiolan Hongan entinen puheenjohtaja Mika Numminen. Mitali myönnettiin Nummiselle viime kesänä Espoossa järjestettyjen seniorikoripallon MM-kisojen järjestelytoimikunnan johtajan tehtävien ansiokkaasta hoitamisesta. FIMBA Espoo 2019-kisat keräsivät Espooseen 230 joukkueellista koripalloilijoita 40 maasta ja 4000 kisavierasta. MM-turnaus oli merkittävä matkailutapahtuma kaupungille ja suomalaiselle koripalloilulle. Kisavieraat tutustuivat Espooseen matkailukaupunkina lähes kahden viikon ajan.

”Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Mika Numminen vastasi viime kesänä Espoossa pidettyjen seniorikoripallon MM-kisojen järjestelyistä. Kansainvälinen Koripallosenioreiden liitto (FIMBA) myönsi maailmanmestaruuskilpailuiden järjestämisoikeuden Espoolle ja Tapiolan Honka ry:lle, joka on Suomen suurin ja kymmeniä kertoja Suomen laadukkaimmaksi valittu koripalloseura. Hongan laaja toiminta ja kannattajakunta ovat espoolaisuuden ydintä ja hieno esimerkki siitä, mitä asukkaat ja yhteisöt voivat yhdessä saada aikaan” mitalin myöntämistä perusteltiin.

Tapiolan Honka on ylpeä Mika Nummisen saamasta tunnustuksesta ja kiittää vielä suuresti Mikaa hänen korvaamattoman arvokkaasta panoksestaan MM-kisojen järjestelyorganisaation johdossa!