Hongan miesten välierävastustajaksi Oulu Basketball

Hongan miehillä on kova välieräsarja tiedossa hyvää korista pelaavan Oulu Basketballin kanssa. Oululla on erinomainen jenkkikolmikko, joista Clayton Guillozed ja Dennis McKinney omaavat huikean hyökkäyspotentiaalin, molempien pistekeskiarvo on reippaasti yli 25 pistettä ottelua kohden. Kolmas vahvistus Myles Howard hallitsee puolustuspäässä korinalustoja 14,5 levypallon keskiarvolla ja 4,0 torjunnalla / ottelu.

Jenkkikolmikon lisäksi kokenut Jussi Eskola on vertynyt kevään aikana koviin suorituksiin ja tulee olemaan parhaimmillaan, kun taistellaan finaalipaikasta. Tehokkaan viisikon täydentää nuori Viljami Valkama, joka on hyvä heittäjä ja osaa käyttää Guillozedin ja McKinneyn luomat paikat edukseen.

Hongan valmentaja Aapo Heinonen kehuu Oulun viisikkoa, mutta samaan hengenvetoon toteaa oman joukkueensa olevan erittäin monipuolinen ja materiaaliltaan laajempi. ”Meillä löytyy joka pelipaikalle useampi vastuunkantaja, jonka uskon pitkässä sarjassa tuottavan tulosta”.

Joukkueen kokenein pelaaja Akseli Hartikainen alkaa olla toipunut pitkästä loukkaantumisesta ja tuo varsinkin puolustuspäähän lisää tehoja. Kunhan ”Playoffs-Akse”, pääsee samaan liekkiin, johon illasta toiseen tehokas Alvar Peltoniemi on kevään aikana syttynyt, on jälki polttavaa. Joukkueen kapteeni Aamos Laavainen on urakoinut pitkään yksin isojen miesten leikeissä painikaveri Topias Jokelan loukkaannuttua jo syksyllä. Nyt tilanteeseen on saatu helpotusta, kun Saku Korhonen pääsee vaihtamaan maanpuolustuksen Hongan korin puolustamiseen.

Vahvistus kaksikko Travis McConicoDevin Whitfield ovat joukkuepelaajien aatelia ja omien huikeiden tehojen lisäksi luovat muille pelaajille tukuittain mahdollisuuksia onnistumisiin. Näitä etuja ovat hyödyntäneet tehokkaasti kaukaa osuvat Matias Rissanen ja Markus Hyytiäinen. McConicon ja Whitfieldin lisäksi peliä pyörittävät epäitsekkäästi pelaava Max Manninen sekä viimeistelyiden erikoismies Riku Korhonen. Nuorista pelaajista Eren Caglar, Daniel Kallström ja Lauri Hynönen pelasivat hyvät puolivälierät ja pystyvät jokainen tuomaan erilaisen mausteen välieräkeittoon.

”Joukkueessa on jonkin verran loukkaantumisia ja sairasteluja, mutta onneksi rosterimme on leveä ja joka peliin löytyy uusia ratkaisijoita ja erilaisia tapoja voittaa peli. Lähdemme pelaamaan ottelu kerrallaan ja esittelemään nopeaa ja viihdyttävää korista. Tavoite ottelusarjassa on selkeä; finaalipaikka”, päättää Heinonen.

HONKALAISET! Nyt pelataan isoista asioista ja tunnelma kotihallilla on sen mukainen. Jos et aiemmin ole ehtinyt, viimeistään nyt on aika tulla sankoin joukoin kannustamaan oman seuran miesten joukkue divari A:n finaaliin!

Liput ovelta 13/8€. Hongan juniorit katsomoon ilmaiseksi myClub-mobiilijäsenkorteillaan.

Kolmen ensimmäisen välieräottelun aikataulu talteen tästä.
HUOM: 1.välierä Tapiolassa starttaa poikkeukselliseen aikaan jo klo 15.45.