Hongan miesten syyskausi uutta opetellessa: ”Juniorivalmennus on tuottanut melkoisen määrän loistavia nuoria pelaajia”

Hongan miesten joukkueen syyskausi divari A:ssa on nyt pelattu. Syksy on ollut opettelua uudella sarjatasolla. Vaatimustaso on ollut korkeampi – kuinka nopeasti ja kuinka kovaa täytyy pystyä pelaamaan. Hienoa on ollut, että olemme nyt pystyneet tarjoamaan monelle honkalaiselle juniorille 1A-divarissa pelaamista ja konkretiaa siitä mitä vaaditaan miesten korkeimmilla sarjatasoilla pelaamiseen. Syksy on ollut ensimmäinen kokemus näin korkeasta sarjatasosta 15 pelaajalle ja kahdeksalle ensimmäinen kokemus miesten kilpasarjoista ylipäätään.

Syyskauden viimeiset kotiottelut siirrettiin pelattavaksi alkuvuodesta 2021 koronatilanteesta johtien mutta lauantaina 12.12. vastassa vieraissa oli vielä tähän saakka voittamaton sarjajohtaja LoKoKo Bisons. Korisliigaan nousua tavoitteleva Bisons oli odotetun kova ja antoi nuorille honkalaisille oppitunnin pelikovuudesta. Jalen Canty teki 35 pistettä sataprosenttisella  heittopelillä ja Matthew Gibson rakenteli peliä vahvalla liigakokemuksellaan. Honkalaisista pirteimmin esiintyi divarin piste-ennätyksensä (12 pistettä) viimeistellyt Saku Korhonen. Myös Alvar Peltoniemi (11/2), Aamos Laavainen (11/1) ja Markus Hyytiäinen (8 / 4 syöttöä) onnistuivat ajoittain vastaamaan Bisonsin kokemukseen ja kovuuteen. Sarjapisteet jäivät kuitenkin Loimaalle selkein korilukemin 101-71.

Hongan päävalmentaja Aapo Heinonen summaa kulunutta syyskautta:

”Lähtökohdat kauteen ovat olleet hyvin erilaiset kuin muutamalla aikaisemmalla kaudella. Nyt olemme altavastaajia ja kaikkein kokemattomimpia. Meidän onnistumisia mitataankin selkeämmin kasvulla ja kehityksellä, voitot tulevat siinä sivutuotteena. Syksyn aikana on ollut hienoa katsoa, kuinka ottelusta toiseen on noussut esiin uusia nuoria onnistujia. Kevään aikana tavoitteena on suoritustason nosto ja samalla sen saaminen tasaisemmaksi. Etenkin hyökkäyspäässä pystymme hetkittäin haastamaan kenet vaan. Pelikovuus ja rohkeus eivät kuitenkaan vielä riitä ja otteet aaltoilevat turhan paljon ottelun sisällä.”

”Kevätkaudella peliruuhka tulee olemaan melkoinen ottelusiirtojen vuoksi, mutta onneksi meillä on paljon pelaajia jakamassa kuormitusta. Hongan juniorivalmennus on tuottanut melkoisen määrän loistavia nuoria pelaajia, joilla on hyvät perusvalmiudet nousta huipulle. Toivottavasti yleisökin pääsee taas kevään aikana katsomaan ihan paikanpäällä, kun tulevaisuuden honkalaiset tähdet esittelevät osaamistaan kentällä!”

Syyskauden aikana Hongan miehet pääsivät pelaamaan yhdeksän ottelua josta saldona kolme voittoa. Näin ollen joukkue siirtyy joulutauolle sarjataulukon kuudentena. Joukkueen tehokkaimmat pistenikkarit ovat joukkueen konkarit Topi Halme 16,9 pisteen heittokeskiarvolla ja Ville Wuorenjuuri 14,6 pisteellä ottelua kohden. Wuorenjuuren 3,8 koriin johtanutta syöttöä per peli on myös joukkueen tilaston korkein lukema. I-divisioonan ensikertalaiset Markus Hyytiäinen (11,3) ja Aamos Laavainen (10,4) ovat myös tehtailleet yli kaksinumeroisen pistekeskiarvon kumpainenkin.

Kohti joulutaukoa ja pian myös kevätkautta!